嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

Re: 有冇媽咪既bb大約係06年2月出世架,入黎傾下呀...

HoManYu,
我呀皓皓同你昊昊咪同一日出世o羅!
真係好o岩喎!大家係2月27日出生,又係叫"浩"。
真有緣!

大宅

Re: 有冇媽咪既bb大約係06年2月出世架,入黎傾下呀...

boolee_tea 寫道:
Hi, omchung14
請問可唔可以pass 條link比我上去睇下基督徒教養子女o既書 ?

謝謝 !

另, 我知道佐敦"突破書局"都有基督徒教養子女o既書. 我都想去睇吓.

http://www.hkbookcity.com/showbook2.php?serial_no=79346

http://www.hkbookcity.com/showbook2.php?serial_no=79347

http://www.hkbookcity.com/showbook2.php?serial_no=65396

我就係買o左以上呢三本書了。不過,就未睇晒! :mrgreen:

大宅

manyeebb 寫道:
hihi
我都係2月bb黎架, 2月6日瑪嘉烈出世~!

下,...原來食得果蓉架喇, 我而家都係比佢食過淨糊仔咋~!
想問果蓉可唔可以用糊仔黎開架??

薯蓉就咁食我驚佢唔識食喎~! 點算呀??

有冇人比蛋黃比bb食呀??

香蕉蓉同蕃薯蓉我都係撈落糊仔比阿b食ga, 少少地, d糊仔仲香d添. 不過我覺得要睇下你bb食開隻糊仔, 如果本身已經係甜, 咁+埋d蓉,就可能太甜la

複式洋房

我囝囝2月23日出世
我有比幾啖米糊同樽裝果蓉佢食

[/url]

別墅

thx !!!

omchung14 寫道:

http://www.hkbookcity.com/showbook2.php?serial_no=79346

http://www.hkbookcity.com/showbook2.php?serial_no=79347

http://www.hkbookcity.com/showbook2.php?serial_no=65396

我就係買o左以上呢三本書了。不過,就未睇晒! :mrgreen: [/quote]

大宅

又會咁o岩既,你個皓皓係邊間醫院出世呀,我個昊昊係QE出世嫁!我地得閑傾多D計丫!你個皓皓坐得好穩喎,我果個就成日向前中,坐唔穩嫁。
HoManYu,
我呀皓皓同你昊昊咪同一日出世o羅!
真係好o岩喎!大家係2月27日出生,又係叫"浩"。
真有緣!

大宅

HoManYu 寫道:
又會咁o岩既,你個皓皓係邊間醫院出世呀,我個昊昊係QE出世嫁!我地得閑傾多D計丫!你個皓皓坐得好穩喎,我果個就成日向前中,坐唔穩嫁。

哈!哈!哈!
真係講都冇人信呀!
皓皓BB都係o係QE出世o架!
我係住二等房的,咁你呢?
咁昊昊係幾點出世o架?

皓皓都坐得唔穩o架!佢只不過對手夠力,可以撐住個人咁坐而已!

民房

boolee_tea,
係喎, 無想過出街食飯會貴D, 我老公只係話大個追女仔有借口情人節約佢去街.
哲哲豬係2月14日出世的情人仔!

大宅

[quote]
HoManYu 寫道:

哈!哈!哈!
真係講都冇人信呀!
咁昊昊係幾點出世o架?

皓皓都坐得唔穩o架!佢只不過對手夠力,可以撐住個人咁坐而已![/quote]
哈哈, 我囝囝都係喺qe出世喔
HoManYu
我都係住元朗ga, 你果時出qe生有冇好趕呀 :mrgreen:

大宅

又一樣啦,我都係住二等房嫁,哈哈!同我同房個BB女都係227出世,不過佢就am我就5:04pm,我老公係公務員呀!咁你係公務員,定係你老公係公務員呀?

[quote]
HoManYu 寫道:

哈!哈!哈!
真係講都冇人信呀!
咁昊昊係幾點出世o架?

皓皓都坐得唔穩o架!佢只不過對手夠力,可以撐住個人咁坐而已![/quote]

複式洋房

阿女上星期識得講"媽媽",我開心到抱住阿女又彈又跳
Dady都唔執輸即刻教阿女叫"爸爸" 點知阿女真係叫"爸爸爸爸..." 好開心呀

hoheima, 皓媽:
唔好意思呀, 撈亂左你地兩個tim, 唔好怪我呀, 我呢期好慒 ?-(
我唔係全職媽媽,但覺得你地好厲害,咁有心機幫bb做網頁&教佢地,我星期一至五放工都會take care 阿女,陪佢玩,而星期六、日就通常全日陪住阿女,需然係好攰,唔夠時間休息,但為左阿女,係完全值得既

阿女d咀角既奶癬擴充得好快,尋日買左隻Physiogel cream,開始幫阿女揸,快d好返就好喇

boolee_bea
我地bb同年同月同日生日喎,你阿B係邊間醫院出世架?

各位媽咪有冇用"杜曼"方法教bb閱讀? 我問始左第二日,希望可以keep到&希望幫到佢對呢方面既發展啦
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

大宅

KateC,
囡囡 , 我阿B有時都會無la la 講個"媽"字, 不過我估都係亂撞多
Physiogel cream ok ga, 我個囝揸咗幾個星期, 好好, 希望你囡囡揸完都快d好啦.
我都係啱啱開始咗幾日點點flash card, 大家一齊努力啦

複式洋房

係呢,大家有冇諗住同你地bb打"肺炎鏈球菌疫苗"?

或者打左呢隻疫苗既bb有咩反應呀?
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

大宅

KateC 寫道:
係呢,大家有冇諗住同你地bb打"肺炎鏈球菌疫苗"?

或者打左呢隻疫苗既bb有咩反應呀?

皓皓有打呀!因我成日都帶佢去街,都驚佢會受感染。
佢打o左呢支針完全冇反應喎!打o左兩支,兩支都係。

大宅

HoManYu 寫道:
又一樣啦,我都係住二等房嫁,哈哈!同我同房個BB女都係227出世,不過佢就am我就5:04pm,我老公係公務員呀!咁你係公務員,定係你老公係公務員呀?

竟然大家咁都撞得番,我地真係好有緣呢!
我老公先係公務員。
皓皓就下午2點幾出世。
咁你幾點推落產房o架?我就上午8:30落去的。
你入院登記時,可唔可以直接上二等房呀?

大宅

hoheima,KateC,
我想問呢隻Physiogel cream可以o係邊到買呀?
我都想買支比皓皓楂,佢塊面仔呢幾日出o左好多紅點呀!
咁係咪奶鮮o黎o架?

複式洋房

皓媽:
皓皓一點點紅色唔知係唔係奶癬喎 我阿女d奶癬係一大片area 紅晒又有一點點野,而且每日都擴充緊。

我見萬x & 屈臣x 都有得買,不過好似後者便宜"少少"咁多。
藥劑師話呢隻cream冇藥性既,而且易被皮膚吸收。都係hoheima介紹我架 :lol:
佢另外仲有一隻係 lotion,你可以自己選擇。

hoheima,
我係自己寫生字讀比阿女聽。
你果套點點咭係邊度有得買? 有冇教你曦曦睇生字呀?

大宅

皓媽,
係呀, physiogel cream 屈人寺同萬0都有, 屈人寺便宜2元, $88個大洋. 呢支嘢係冇藥性, 我問過我個囝個私人看護(即係我細妹, 佢係兒科護士 ), 佢話呢隻cream主要係保濕, 可以放心揸. 你可以試下. 不過其實我就覺得因為個個bb d skin 都唔同, 所以好睇個bb係咪啱用, 好似之前我細妹叫我用Aqueous cream, 都係保濕, 屈人寺同萬0都有,重便宜好多好多, 但係我個囝就唔啱用. 你都可以考慮下啦  :-P

別墅

唔繄要啦, 有多一份禮物收 !
ChitChitChu 寫道:
boolee_tea,
係喎, 無想過出街食飯會貴D, 我老公只係話大個追女仔有借口情人節約佢去街.

大宅

KateC,
你好有心機呀, 自己整生字比囡囡
我原先都想自己整點點咭, 點知話整咗幾個月都未整, 所以最後都係買law.
套點點咭我喺bb展baby dynamics 果個counter買的, $299, 另外GC都有得賣, 你可以睇下佢地個website啦.
click GC

首頁
12345...15

尾頁

跳至