論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

佢天氣稍為熱小小,就發出體臭,佢個人係幹淨,衫着一天就洗,頭都天天洗,又揸lotion . 無奈有這個問題,有時臭到我要打開窗,或開抽氣扇,先趕到陣味!買香體膏俾佢,有無作用呢?Jm 們,點攪好?

333s  臭狐... 除了卫生. 用止汗粉(印尼店有)  發表於 13-3-8 16:58

男爵府

remove feather,香體膏俾佢有用,你check是衣服定body臭

大宅

BK Milk勳章

回覆:smallfoothk 的帖子

兩樣都有,啲3 洗完都仲有個陣味

男爵府

不要拿sister吾要衣服回來,個人衛生好重要,頭髮長去剪,手指甲要清潔,每歺後擦牙.....

大宅

BK Milk勳章

回覆:smallfoothk 的帖子

佢其實份人係乾淨,不過有臭狐,我唸住買爽身粉同止汗濟俾佢試下先,唉

stepchk  我都有買止汗劑  發表於 13-3-8 16:51
smallfoothk  爽身粉冇用的,止汗濟ok  發表於 13-3-8 14:44

大宅

回覆:工人有臭狐,點算吖?

莎莎有隻止汗水晶,廿零蚊左右。整舊比佢試下,幾work ga!又唔貴!叫佢每晚沖完涼用吖!

\\(^o^)//

大宅

以前我姐姐剛剛到正正係7月...所以好臭...佢自己都知...就自己在印尼舖頭買爽身粉"查"...奈可~無用...都係跟住臭臭地...跟住我教佢用止汗劑(走珠裝果種~第一次世我買送比姐姐)...講明之後自己買(也教她如朋友一樣情況就叫朋友用)

象牙宮

kommama 發表於 13-3-8 13:54
佢天氣稍為熱小小,就發出體臭,佢個人係幹淨,衫着一天就洗,頭都天天洗,又揸lotion . 無奈有這個問題, ...

真替你難受!

臭狐.體臭.腳臭.口臭.
體臭.腳臭.口臭. 中醫可以醫. 臭狐 ... 割除汗線. 手術.

又非外傭之父母. 無人會愚蠢到. 為外傭服務吧? 幫佢醫好? 有冇善長人翁. 大慈大悲 有錢 富貴雇主)))))))))))))))
唯有同佢說 : 自備 止汗粉/ 膏/ etc plus 卫生方面 :
剪頭發, 手/腳指甲, 衫 .... + 盡量 armpit 通風.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆 Ah-Faye 的帖子

我之前都喺莎莎買,係水和噴的,最重要係無味,先知佢有無效.

大宅

BK Milk勳章

多謝各位意見,我試下先,最重要我怕仔會俾佢整臭埋,同間屋都有,同吳敢員佢去街,怕臭親人,連朋友都吳敢叫佢地來我屋企

大宅

通常“查”完止汗劑就ok…

侯爵府

我果個都係,搽左香體膏都作用不大,佢D衫洗完晾廁所,我入去要閉氣,夏天叫佢沖多幾次涼,我仲有一年先完約

大宅

BK Milk勳章

回覆:sandwich 的帖子

原來你都係一樣,真係好慘,其實佢做野各方面都okay ....

大宅

BK Milk勳章

叫佢去些印or菲店買防臭狐產品!因我之前姐姐都是咁!

大宅

引用:佢天氣稍為熱小小,就發出體臭,佢個人係幹

原帖由 kommama 於 13-03-08 發表
佢天氣稍為熱小小,就發出體臭,佢個人係幹淨,衫着一天就洗,頭都天天洗,又揸lotion . 無奈有這個問題, ...
聽講沖完涼用酒精抹會好啲。

複式洋房

回覆:ncbbb 的帖子

一定要剃毛,唔剃搽乜都無用,快買把剃刀佢,叫佢3日剃一次,霖搽野。

大宅

BK Milk勳章

ok ok , I will try all method

大宅

BK Milk勳章

我買左止汗晶比佢,見佢擺左係櫃桶,希望佢真係用啦

男爵府

除非佢做嘢好好,否則我會選擇送佢走。 如果捨不得放手,我聽過可以睇中醫,或試下用薑磨 underarm

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至