跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 大家準備好晒d野未?

我d野搞掂了,high chair,床仔,學行車,車仔,浴盤,奶瓶消毒器,衫仔,全部親友送,有D係2手,只有泵奶器自己買,走佬袋執好咗,衫仔洗晒同埋執好晒,我自己d衫都執埋,冬天衫已拿了出來,放好晒入衣櫃,費事第日個肚再大D先執,驚無力執,而家就只需要等B女出世,好期待.
未經本人許可, 不得轉載

伯爵府

好媽媽勳章

Lulu皇后 寫道:
,我自己d衫都執埋,冬天衫已拿了出來,放好晒入衣櫃,費事第日個肚再大D先執,驚無力執,而家就只需要等B女出世,好期待.

我個衣櫃都換了季
一打開就係冬天衣服

bb野都收拾好
正等緊 bb展時候買的洗衣液,漂白劑送貨
一收到貨,就會洗野

伯爵府

LuLu皇后,

你都準備晒d嘢喎, 好厲理呀

伯爵府

Lulu皇后 寫道:
我d野搞掂了,high chair,床仔,學行車,車仔,浴盤,奶瓶消毒器,衫仔,全部親友送,有D係2手,只有泵奶器自己買,走佬袋執好咗,衫仔洗晒同埋執好晒,我自己d衫都執埋,冬天衫已拿了出來,放好晒入衣櫃,費事第日個肚再大D先執,驚無力執,而家就只需要等B女出世,好期待.

你就好啦!我就全部無人送,要自己買,雖然係有限錢,但種類繁多,唔知點選,煩都煩c, :-( :-(

別墅

唔好意思各位, 我係新會員, 都係今年11月預產期, 不過我有少少說話想同大家分享, 我的朋友在bb未出世時買下bb車, 到今年8月, bb才4個月大, 由於佢bb出世時已經好大件頭, 因此bb訓在bb車內, 好像已經好迫咁, bb媽咪話, 再過多1個月, bb應該訓唔落架車, 而家正在擔心中, 因為考慮買過一部比較大d的bb車, 但又覺得好浪費金錢.... 唉!!!

因此我想提提大家, 如果非必要, 等bb出世後親自帶埋去買bb車會比較穏陣d.

伯爵府

LeQ,

, 咁快要換

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

我諗住今日同老公出去還書,去康嬰之城度訂張0/3BABY床..之後下個星期去覆診之前,去護協買下野...

大宅

我就只係買幾個新奶樽就搞掂. 其餘都係用大囝既野
不過仲未執/買D走佬袋既物品, 因為未決定係私家/政府度生

別墅

我乜都未買, 阿媽話唔使咁早買喎, 因為要買個d屋企附近就有, 同埋有d親戚又有d野比我, 我又有個fd做廠, 有好多bb衫, 我打算人奶, 又唔使咁多奶樽, 所以應該最懶係我...哈哈

別墅

我仲有奶樽果d未買,同埋走佬袋仲未執
其他野都買得7788﹗

大宅

我想問下大家會唔會買水泡呀?? 係咪小朋友用個d 就得架喇??

子爵府

e院會提供,但返到屋企就唔知點,我驚小朋友水泡唔夠力...
未經本人許可, 不得轉載

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我會係QE生唔知走佬袋要執D咩?
有無人有QE走佬袋提供

首頁

尾頁

跳至