跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,可介紹?

複式洋房

回覆:紅磡平靚正全日幼稚園?

保護兒童會or求世軍

大宅

回覆:allychoi 的帖子

保護兒童會好差的,我老公細佬兩年前系果到讀

別墅

引用:保護兒童會好差的,我老公細佬兩年前系果到

原帖由 KAYLEYMA 於 13-03-11 發表
點差法呢?分享下

mabel_yu    發表於 13-10-19 07:50

大宅

回覆:summerboy 的帖子

d老師咩都唔理的,我老公個細佬有點兒活躍,佢叫佢媽寫入小一申請表時寫佢系虐智,因為佢媽唔識中文差小小就寫左,好彩佢問下我先姐

crystal媽咪  無得自己寫弱智就弱智,要先評估.老師真係......  發表於 14-1-12 13:27

大宅

回覆 KAYLEYMA 的帖子

系唔系759對面二樓平台果間Ar

大宅

引用:回覆+KAYLEYMA+的帖子 系唔系759對面二樓

原帖由 健康媽 於 13-03-13 發表

系唔系759對面二樓平台果間Ar
系丫

大宅

我囡系細B,我報左果間,waiting list,我仲等緊,因爲近,方便,仲諗住果間好添.........

複式洋房

引用:保護兒童會好差的,我老公細佬兩年前系果到

原帖由 KAYLEYMA 於 13-03-11 發表
我囝囝而家喺嗰間讀緊N1,唔覺得咁差!啲老師好細心,同埋耐性!由佢未介到片,train佢介到!
我唔知其他級嘅老係點啦!
其實老師叫佢咁寫係咪有特別原因呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+KAYLEYMA+於+13-03-11+發表保

原帖由 allychoi 於 13-03-13 發表
我囝囝而家喺嗰間讀緊N1,唔覺得咁差!啲老師好細心,同埋耐性!由佢未介到片,train佢介到!
我唔知其他級 ...
但佢一定唔系虐智囉
佢系蝦我奶奶唔識中文
話想佢無咁辛苦wo

複式洋房

引用:Quote:原帖由+allychoi+於+13-03-13+發表我

原帖由 KAYLEYMA 於 13-03-13 發表
但佢一定唔系虐智囉
佢系蝦我奶奶唔識中文
話想佢無咁辛苦wo
Ic...
可能學習比同年小朋友慢少少?
如果係,都唔算係嘅!

大宅

引用:Quote:原帖由+KAYLEYMA+於+13-03-13+發表但

原帖由 allychoi 於 13-03-13 發表
Ic...
可能學習比同年小朋友慢少少?
如果係,都唔算係嘅!
我奶奶話d老師會針對人

男爵府

其實紅磡n班巳不多,例如:安基,保護兒童會,保良局陳惠黎,博愛,德寶,嘉德麗,嘉迦,太陽島等等可以在1year開始報

保良局丁卯(現改了名)要1year半

你要平只有保良局或安基(大約一年三萬五元)
保護兒童會大約一年三萬元

如最平是保護兒童會,你話他會針對人,我覺得老師都為你細佬bb好,因越早發現有問題,越早訓練越好。

我報了七間只有二間收了,因n班是太小位,我仔仔做到曬教的東西都可以不收。
你要報多幾間。

保良局是先到先得,不用in。

保護兒童會我聽番d家長說是超有愛心。今年見500個人只收26個人,我今年會報。

mabel_yu    發表於 13-10-19 07:52

大宅

引用:其實紅磡n班巳不多,例如:安基,保護兒童會,

原帖由 tulipsiu 於 13-03-19 發表
其實紅磡n班巳不多,例如:安基,保護兒童會,保良局陳惠黎,博愛,德寶,嘉德麗,嘉迦,太陽島等等可以在1year開始 ...
我諗住報的是k1,老師及早發現佢有問題?
唔系囉我想話你知,佢只系有點活躍,
讀書方面系無咁好,但未至於虐智囉!
佢系同親人打架丫吵架丫老師總系同佢媽咪講系佢唔岩,總之處處針對佢,我只是說出她的感受,别無他意
多謝你提供咁多學校比我,系呢家維邨有兩個保良局,紅色校服果間系叫咩名架?好似得半日班,但人地話幾好

男爵府

兩間都是全日班,家維邨有間是2YEAR巳開始讀(以前叫丁卯)足18個月可以交表有延長服務,由早上八點至最遲夜上八點,領一間是你說的果間,早上八點半至四點半,不知要多大才可以報,我有朋友在那兒讀,話如有其他學校可以收的話,報其他學校,如你可以選半天的話,不如給保良局的歐楊....,,但要在十月或十一月只定日期在學校門口排隊,因是有平有好,因如你上小學時不好,到叩門入名校多數都收.....,都有學卷。

大宅

引用:兩間都是全日班,家維邨有間是2YEAR巳開始讀

原帖由 tulipsiu 於 13-03-19 發表
兩間都是全日班,家維邨有間是2YEAR巳開始讀(以前叫丁卯)足18個月可以交表有延長服務,由早上八點至最遲夜上 ...
噢,原來系咁架,唔該你先

大宅

博愛醫院任永賢夫人幼稚園: 全日制, 有學券, 老師有愛心, 校長較年輕接納不同意見; 以蒙特梳利教學, 著重小朋友德育; 課程正常程度, 每日都會安排閱讀時間; 每日都有外籍老師教英文及國語, 隨時可以三文兩語甚至會遇到日籍或韓籍同學仔^^ 我大女及細女都喺呢間讀, 非常愉快~~而且全日制對小朋友自理方面亦有一定幫助
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

大宅

引用:博愛醫院任永賢夫人幼稚園:+全日制,+有學券

原帖由 sze0203 於 13-04-17 發表
博愛醫院任永賢夫人幼稚園: 全日制, 有學券, 老師有愛心, 校長較年輕接納不同意見; 以蒙特梳利教學, 著重小 ...
系邊架呢間?

大宅

回覆:KAYLEYMA 的帖子

海逸豪园

大宅

博愛醫院任永賢夫人幼稚園

首頁

尾頁

跳至