懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有沒有媽媽而家係威記做緊產檢, 好唔好呀? 同埋日後係醫院CHECK定健康院CHECK產檢......我之前第一胎係廣華開刀, 如果而家第二胎(因為住係粉嶺), 要去威院做檢查, 請問詳細嗎?同埋幾時要去登記, 駛唔駛"住址證明", 謝謝.

大宅

我而家10w第一胎, 所以威記好唔好答你唔到:p
我都仲未係威記做第一次產檢,
不過想答你一定要帶住址証明~~~
越早登記越好~~
因為我8w去威記排期, 已經排唔到早期唐氏, 淨係得16w中期,
同埋健康院同威記兩邊都要去~~

禁止訪問

引用:請問有沒有媽媽而家係威記做緊產檢,+好唔好

別墅

多謝分享! 我今日都去左威院登記左, 比左2個期, 同HMKM 一樣...
想問, 12W係會唔會照超聲波? 定係我必定要自己去私家check? 有冇介紹?

大宅

回覆 honey_mum 的帖子

一定要住址證明..仲要係水費或電費單之類..千其唔好拎銀行信或電話費單..因我試過第一次晨咁早去到就係拎左封銀行信..填哂表排完隊佢先叫我下次拎齊野再去過..後補都話唔得

別墅

回覆 Tung1028 的帖子

吓.........我冇水電煤單住址證明喎, 但有家居固網電話費單係寫我個名, 咁得唔得呀? 因為我係租樓架. 謝謝!

大宅

回覆:Tung1028 的帖子

其實睇下個姑娘好唔好架咋,我自己就第一次去無帶,又唔比人後補,第二日再去用銀行信無問題,我朋友無帶住址證明一樣比佢登記添,叫佢後補咋!

大宅

回覆:honey_mum 的帖子

如果無自己名既住址證明,可以用老公的,不過就要另外帶埋結婚證明!

複式洋房

回覆:honey_mum 的帖子

我上次用固網電話ok

大宅

我係威院用信用咭月結単登記的,因冇税単水甩婐单

大宅

回覆 honey_mum 的帖子

或者用稅單都可以

首頁

尾頁

跳至