自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

俊X文儀公司正黑店大家要小心

唉呢次都唔知點死,比公司知道我搞呢個大頭佛可能連試用期都過唔到,
尋日有間叫俊X有限公司打來,話send六餅打字機色帶過來,
連張七折卡,我地以後如果幫襯佢就有七折,
咁因為年中成日有d人比sample我地博我地幫襯,
我不以為意,點知今日d貨一到,睇張單要收我$456!!!
我周圍打價,d文儀公司都係答我最多一餅$30...
佢仲話自己做開果d係纖維帶所以貴,人地果d係膠,
但我問其他公司都話全部係炭帶唔會分膠帶定咩帶,
我打去嘈佢退返,佢話『呀小姐,我幾時有話比sample你呀,你唔訂我都唔會無啦啦比件貨你啦,你退我又點同老闆交代呀!』
佢死都唔肯退貨,我話人地個價都係十幾蚊餅,佢話『唔通六蚊餅我地又要跟呀?』
佢cut線之後我幾次打去搵佢d人都話佢有野做、行開左總之唔聽電話,
我聽我上一級既同事講...呢d人可能會到時上來收數,
點都會向我經理嘈...唉呢次都唔知點算....

公爵府

Re: 俊X文儀公司正黑店大家要小心

呢間公司禾以前都中過佢地計呀 但禾就係訂d彩色噴墨,2盒又你成$500,當禾知道比人呃左時,打去退返又唔肯wor~~禾就唯有暗牙底自己比$買左去囉~~~但大約9個月前,有日禾放假,6c返工,典豬佢又打雷sell野,咁禾6c咪化禾放假囉 典豬條友好串咁同禾6c拱野,老細咪問禾囉 ops:" /> ops:" /> 鎖耳,禾就坦白同佢講左囉

鎖耳,以後有人打雷sell禾實唔蘇佢地

公爵府

而且呢間公司,禾同佢嘈過架喇~~但械間公司d人痴線架,扮慘又試過,慘完就惡喇~~

禾比完$佢地後,隔左幾個月,佢地又搵人再打黎wor~~ 佢化自己交唔到單呀~~又乜又物,但巾次禾c人刀唔睬佢,佢就開始發惡喇~~又講粗口又盛 最離譜就械叫埋個同事打雷講句粗口就收線 禾又唔可以唔聽電話wor~~~好彩個同事知道咩樹冇怪禾咋
不過刀比佢地反左成個中頭架~~
總之,佢地送貨黎你唔好簽收就ok架喇
佢吹你唔脹,仲激c佢天呀

大宅

畀面勳章

可吾可以揾其他product呀?

珍珠宮

Re: 俊民文儀公司正黑店大家要小心

俊民 :evil: :evil: :evil: :evil:
佢地仲未 c :evil: 我實記得佢地個名 :evil:
我十年前初初出黎做野都比佢地水過要左 d 打字帶 :evil: 到今時今日仲係到呃人 :evil: :evil:
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

洋房

我又係, 計走上來有成十, 十一年前左右啦, 那次俾佢地厄左 "6盒打字帶 = 6x6=36餅' 同埋 "3盒改錯帶".今時今日仲有1盒留為紀念, 因為時代進步, 那時冇幾耐多數用 printer print 信封了. 回想起, 真係好嬲. 那時又係出來做野第一份工, 好彩冇寸煲, 老細不嬲都好少理小時,不過,始終都係唔抵.
如果冇記錯, 間野好似叫 Cosmo company. 俊民文儀公司. 佢地的打字帶個外盒係藍色白色.
所以, 現在有新女上場, 我都第一時間俾 guideline 佢地, 要訂野就跟公司用開那間, 其他所有 promotion or sample 唔准要.

翡翠宮

webjen 寫道:
俊民 :evil: :evil: :evil: :evil:
佢地仲未 c :evil: 我實記得佢地個名 :evil:
我十年前初初出黎做野都比佢地水過要左 d 打字帶 :evil: 到今時今日仲係到呃人 :evil: :evil:

係呀係呀, 呢間公司真係好耐架啦, 佢地既手法就係一打到黎就懶係好友善咁同你扮哂friend 囉, 成日屈人訂野架, 我果時一聽到佢個公司名就 "吸" 佢地線架啦 .....

洋房

多提一點, 佢地既手法係打電話來講得好快, 快要你有些細節你係聽得唔清楚.

唔知佢地今時今日仲係咪'講野咁快'呢.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

話我係我老公公司做時都試過, 我唔知頭唔知路收咗貨, 知道lai 野後, 我即日找速遞send 番比佢, 之後佢又send 多次比我, 我死都唔收貨, 之後個八婆仲打來, 我就話打錯, 我話我公司冇打字機, 要d 打字機色帶把鬼, 仲問候番佢個腦是否有問題.

總之大家要小心

話時話, 可唔可以報警呢???

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢間野我同佢鬧過交啦,都痴痴地架.
佢一打黎又話攞張卡片上黎,又話有折扣,咁我就話您有卡片就擺低啦,有須要通知佢啦.(我地有用開另一間),跟手又話送d唔知乜鬼野黎,我話唔需要啦,唔該.
佢竟然死纏爛打,係咁話唔駛比$$住,又平,點解唔要.咁我話,唔需要嘛,要時call您地啦.條友夠膽死發惡,係咁問我:您依家點先,又唔駛您即刻比,有數期,又咁平.
講到我火都黎埋,咪插佢囉.
之後無再接到呢d電話啦.同佢鬥惡先得.

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

點解仲唔去消委會complain佢 ?

seems 警訊都有介紹過呢類公司..........

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

複式洋房

離間公司正一係"洞檔", 佢地騙人技巧非常厲害, 無賴到極, 我既方法就係同佢鬥無賴, 同佢粗口對待, 叫佢立即搵人上黎收, 我一個仙都唔會比佢, 終於佢數個月之後先黎收。

大宅

我記得岩岩出嚟做野時,見個同事又係咁樣中召,不過唔記得係唔係哩間公司,個同事order左改錯帶,送到嚟時佢咪照收,之後比張單老闆,比老闆鬧到死死吓,因為係貴過平時買好多,個同事要自己比,幾慘呀

所以我之後轉工,如果聽到d電話話我地之前用過佢公司d產品, 又話送咩, 又話有幾多折既卡, 我即cut線

:-D

大宅

嘩..真係咁衰都得ge
呢d人唔好俾佢大到呀~
其實都可以告佢架

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依間都好唔店架 Mxxda Trading 架,佢既手法同俊X一樣呀

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我以前都中過招

呢排打黎就sell碳粉匣,話什麼技術,比普通碳粉匣高4-5倍用量,價錢梗係貴好多啦!啋佢都有味,一聽到呢d電話,我就話唔駛唔該,跟手cut線!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我有個friend都中過招, 送完貨黎話要收錢, 仲好貴, 我個friend緊係唔比啦, 比人屈, 鬧完一輪最終果間野上去收番d貨走, 你唔駛驚嫁, 唔比錢咪唔比law, 有咩事咪去報警law

BK の 會員
Merry X'mas!!!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我之前都post出小心呢間公司出o黎o架喇!
佢搵個女仔打o黎扮friend,又問d炭粉用完未呀,又話平比我又話乜乜物物,之前"乙水"我拎左公司地址又話比sample,我都講明一定只用原裝,佢都話係原裝o架放心,點知送o左d代用炭粉o黎唔係原裝,我c都唔肯"cup"收貨印仔叫個阿叔拎返走,個阿叔都好似知咩事咁話得喇我明喇....之後走o左~咁我都算啦......

最過份係間公司搵個惡c男人o黎話我唔"cup"收,我咪大返佢囉一來我冇話訂係你自己要上o黎,二來唔係原裝我都唔會用!佢仲大我話錄o左我音之前係我話訂o架,我話你慳d啦,你報警囉睇下邊個唔o岩......仲要比佢用粗口問候添呀!

男爵府

我唔知係咪聽過呢間公司,
但都有間類同架啦...間中就打黎..俾佢煩到嘔, 又話我好耐冇訂啦, 幫襯我開張單先啦..我咁有誠意成日打俾你..(我好想聽你電話架..傻) 下刪幾百字~~~~

我係話我有,唔駛啦..佢再講,我而家唔得閒.係咁啦..BB...CUP線

又係話佢地D色帶..咩耐用..之類
我呢D小公司出去文具舖買而家都唔係太貴..做咩乜都未見過要買你D野呀..傻架~仲要係唔平
有數期又點, 唔駛俾$架..

又話SEND CATALOGUE俾我, 咪SEND黎LOR
又話要疊單送野黎. 我一句話咁你唔好SEND黎啦...

傻傻地~

別墅

而家有一間叫佳X都係咁

首頁

尾頁

跳至