自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢間野仲未死呀. 真係白痴. 尤其那sales

我第1次聽佢發up風, 跟住話唔得閒要收線, 佢當我係要, 之後store man打黎想confirm野, 我話無應承訂, 你聽番錄音帶, 條友又話, 得一盒, 唔怕啦. 我唔要呀..... 之後好在無送黎.

公司之前oa 仔已經中過招, 送左黎拒收.

到新oa 仔黎,. 我第一時間單聲佢知. 今日真係打黎. oa仔同佢傾好耐, 我咪聽. 佢知我有經驗, 我問佢搵邊個, 佢話我聾架 ? 慶到我即刻大力收線. 佢再打黎, 我奉陪, 佢又話我聾架.....跟住我話你甘大個人唔好甘幼稚啦, 白痴架 . cut佢線.

佢再打黎3次, 我無聽. 呢條sales 係幼稚. 心理有問題. 可憐.....
]My Melody[/url]

大宅

其實如果有咁多人中招,有冇人報過警同向消委會投訴?以不正當嘅銷售手法係可以遁民事告佢地架喎!

大宅

好耐之前已經聽過呢d招數, 真係要小心d. 唔好胡亂蓋印.

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

E間嘢仲存在緊架

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我剛出來工作時試過,跟住我去警局報案,警員比左個報案編號我(上面有xx區發出之類字樣,吾係好記得,但一睇就知真係警局出既)我將lee張紙fax比對方,加多幾隻字,大意話:我已備案,如3日內貴公司吾來把貨取走,警方將有進一步行動...
結果第2日已來我公司取走d貨
:lol :lol :lol

補充,初時叫佢取走d貨,$我一定吾會比,之後佢fax左張收數公司信比我,話如我公司30日內吾付款,將有進一步行動wor...(所以我回返佢如3日內貴公司吾來把貨取走,警方將有進一步行動.lor

痴線,我嚇大架

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

對衣d公司係吾可以屈服架!

珍珠宮

畀面勳章

警訊睇過呢d 呃人 case, 果次受害者係一間學校, suggest 即刻報警.

男爵府

原帖由 sandy1425 於 09-5-16 13:22 發表
我剛出來工作時試過,跟住我去警局報案,警員比左個報案編號我(上面有xx區發出之類字樣,吾係好記得,但一睇就知真係警局出既)我將lee張紙fax比對方,加多幾隻字,大意話:我已備案,如3日內貴公司吾來把貨取走,警方將有進一 ...

學下嘢先....不過呢d 文具sales電話一打黎就cut線就最啱~~一定冇死~

大宅

係啦, 有咩方法 ? 真係無乎嗎 ? 不過隊死一間, 又可改名黎過. 問題係個班"唔係人"的事.

今次唔係落單問題, 係無拉拉受左佢氣.

原帖由 小必理痛 於 09-5-16 12:49 發表
其實如果有咁多人中招,有冇人報過警同向消委會投訴?以不正當嘅銷售手法係可以遁民事告佢地架喎!
]My Melody[/url]

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁做生意點得架 !

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 cathycheng131 於 09-5-16 13:37 發表

學下嘢先....不過呢d 文具sales電話一打黎就cut線就最啱~~一定冇死~

我果時出來工作一個月都無 知人間險惡
如果衣家,我cut左線n年la

民房

原帖由 sandy1425 於 09-5-16 13:22 發表
我剛出來工作時試過,跟住我去警局報案,警員比左個報案編號我(上面有xx區發出之類字樣,吾係好記得,但一睇就知真係警局出既)我將lee張紙fax比對方,加多幾隻字,大意話:我已備案,如3日內貴公司吾來把貨取走,警方將有進一 ...

我都有遇到無良文儀黑店, 唔知點算好

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依間公司真係好唔掂呀,10 年前已經聽過依間公司 d 衰嘢,乜原來仲未摺咩
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

嘩!有無搞錯呀!呢啲咁既公司,竟然可以營運十幾年咁耐?咁都得?
有無辦法打擊呢啲公司架?

大宅

幾年前都試過俾呢啲公司呃 (間公司叫X峰實業), 打嚟叫我訂針機嘅色帶, 我諗住office冇 stock, 咪話要囉. 點知第一次送2盒嚟, 隔兩日又送幾盒嚟, 我問個 sales, 佢話我訂咗 6 packs, 每pack 有3盒, 我呢啲蚊型公司, 點會無啦啦訂18 盒呀, 半年都用唔到一盒啦

最後我再call 個sales, 話俾佢知老細唔要, 佢就開始發惡, 最後我 send 咗封信俾消委會, cc 呢間衰公司, 而且講明佢哋再騷擾我, 會即刻報警求助, 我已收貨嗰幾盒色帶, 我會照俾 $$, 但未收貨嗰啲我一定唔會俾 $$!

後來個 sales 仲夠膽打嚟發癲, 我咪好好聲氣咁"提醒" 佢, 我只係俾最後一次機會佢, 如果佢再打嚟, 我即刻落警署報案, 叫佢問清楚佢老細係咪想我咁做. 之後呢間嘢就消失咗, 冇出現過嘞.

依家我都交帶同事, 有呢啲咁嘅電話打嚟, 只需要答 : 唔駛嘞, 跟住即刻 cut 線! 上幾個月我同事接到電話, 話我哋訂咗文具, 但又打嚟同我哋 re-confirm 地址, 最後俾我鬧爆佢 咁多年, 都係用呢啲屎橋.

Our anniversary[br]

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

送到來唔好蓋印仔 佢吹你唔漲~
呢D公司呃唔少 初出來做既女仔
害人不淺~~

王國長老

王國長老

麻煩大家出黑店個名時唔好出晒全名, 始終有法律責任要顧及, 多謝合作.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

公爵府

樓主, 如果你唔想硬食呢筆數, 你如先同老細備案(最好你俾埋佢知你打算點解決件事,等佢唔係覺得你淨係俾鑊佢孭), 好過東窗事發佢先追究.

俾我大番佢, 話佢知你地公司電話系統有晒電話錄音,同任何人講電話都有紀錄.問佢係咪要播番俾佢地聽,證明你無落單同埋係佢地自己話送sample. 如果佢唔怕, 咪話費事俾佢毀屍滅漬,唔會將錄音帶俾警署,到時等警署親自聯絡佢地.

複式洋房

我都仲過呢間野d賤招呀
話說3年前我剛入一間機構工作
有一日有個女仔打黎,真係懶friend咁架
講o左一大堆野,我就好似比佢催眠咁
過幾日就送o左3盒炭粉黎
價錢貴到離譜

同事就話我自己要負責處理呢單野
我打電話去話我冇訂過,佢就話冇訂點會送過黎
之後再打過去,成日都話個女仔唔得閒,未返等等...
我當時有想過,係咪真係要自己比錢買o左果3盒野
我為o左呢件事喊過
後來男朋友知道o左,佢幫我直接拎去果間公司比返佢,咁先冇事咋

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

你揾速遞SEND 番過去, 再報警備案, 我個FRIEND 試過咁做, 佢冇來追數呀!

首頁

尾頁

跳至