夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仲可以點?

禽晚, 我地為咗一隻4仔發生問題.

事源, 我因為跌咗嘢落床邊. 所以開佢櫃桶搵電筒照. 一開櫃桶就比我發現咗佢收埋d4仔. 我個心好唔開心, 係唔係我做人老婆太失敗, 攪到個老公要睇4仔.

於是我問佢點解佢要睇4仔, 佢話因為佢想要....(但我唔明點解佢無向我表示過),其實我成日都等佢同我表示, 我好慶咁問佢我係唔係好失敗, 點解要睇4仔. 根住佢借d依就話佢忍得好辛苦, 成日想要都無得要, 同埋唔知點解想我開心都咁難. 我反問佢咁我呢? 我唔開心咗兩年(由佢轉咗依份工開始), 晚晚等到點零兩點都等唔到個老公番屋企. 我話我唔知大家依家關係係咩. 點解一個男人可以為份工為到連個老婆都唔駛理? 佢話依家咩都係錢呀(因為請咗工人照顧bb).

果刻我已經明白到我地唔可以再有分歧, 因為一出現而大家都唔讓步, 後果可以好嚴重. 但一切已經太遲.....我老公嬲咗. 到咗今朝仲嬲緊........我已經向佢say咗sorry. 但佢始終無理我. 我唔知仲可以做乜.

聽日係我生日同結婚5週年紀念. 我已經作咗最壞打算. 今年一定係我最唔開心嘅生日其中一次.

王國長老

王國長老

Re: 仲可以點?

Miss_Joyce:

單憑妳既發言,請恕我直言,睇4仔好小事,好正常啊,同男人睇鹹書都係一樣o者,睇下係官能刺激,唔係等同佢出去召妓咁嚴重.

妳先生都講佢有性需要,而家唔係追究點解佢唔同妳講既問題,反而應該大家好好地配合,先會有樂趣 假設妳先生成日見到妳唔係好開心咁,佢都講唔出口想要.

再者,出黎做野真係好大壓力,妳要體恤佢,一個男人有責任心,覺得自己一個人要養活一家三口,就算夜收工都冇辦法,我好明白,現實係樣樣講錢,錢唔係萬能,但仔細老婆嫩,男人既壓力好重,返到屋企當然想老婆溫柔關懷,妳連佢睇4仔都咁大反應,一定俾佢感覺妳唔為佢著想,冇企o係佢角度去顧佢感受.

要有良好夫婦關係,一定要學會互相體諒,互相接納
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

你老公睇4仔問題...係咪係地好耐都冇愛愛呀?
所以佢先咁呀~~

2..佢唔做野咪冇錢囉~你自己有冇返工架~~佢可能想個家生活得好少少呀~佢呢份工人工有冇多到呀???

可能你生日佢冇野呢~~2公婆床頭打架床尾和啦~~
好快冇事架....

祝你生日快樂~~開開心心過生日~~

大宅

我以前都會好似你咁知道佢睇呢d野會發晒脾氣..但而家唔會la~因為好多野都睇開左..睇係男人都會架啦~d男人有時係唔鐘意比老婆知道d野..個個都會有私隱架啦~睇開d自己都會開心d架~佢無出去滾咪得囉~係咪??

寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

別墅

其實睇四仔好小事啫,駛乜諗到咁嚴重? ?-( 我覺得係男人都睇呢啲野,只係你知唔知啫.有時約束得佢太緊要反而會有反效果,佢又唔係出去滾,咪由佢囉!
佢既然開到聲想要,你可以滿足吓佢,唔一定要等佢開聲,女人都可以做主動,兩公婆唔計得咁多.
如果你覺得佢份工太長時間陪你唔到,咪同佢商量吓睇吓可唔可以找過第二份.兩夫妻最緊要有商有量嘛!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1064.gif[/img]

複式洋房

WING86

基本上我地一個禮拜最多三次愛愛, 通常一個星期一次. 今次我地成兩個幾禮拜都無一次. 我唔知佢依家習慣開始咗幾耐, 佢問我點解我可以容忍到我亞哥睇, 但接受唔到佢睇. 我答佢"因為果個係我亞哥, 你係我老公!"

我自已都有份工. 我從來唔知佢份工番幾點, 放幾點. 人工幾錢! 會唔會好似有d無稽. 但我相信佢比未轉工前搵多咗. 相對我同佢溝通時間少咗好多.

點都好, 多謝你個"生日快樂"

WING86 寫道:
你老公睇4仔問題...係咪係地好耐都冇愛愛呀?
所以佢先咁呀~~

2..佢唔做野咪冇錢囉~你自己有冇返工架~~佢可能想個家生活得好少少呀~佢呢份工人工有冇多到呀???

可能你生日佢冇野呢~~2公婆床頭打架床尾和啦~~
好快冇事架....

祝你生日快樂~~開開心心過生日~~

複式洋房

man0219

唯有下次當睇唔到

man0219 寫道:
我以前都會好似你咁知道佢睇呢d野會發晒脾氣..但而家唔會la~因為好多野都睇開左..睇係男人都會架啦~d男人有時係唔鐘意比老婆知道d野..個個都會有私隱架啦~睇開d自己都會開心d架~佢無出去滾咪得囉~係咪??

別墅

我知我老公都有睇咖,係我地初初拍拖既時候,當我發現佢有睇,我都有同佢嘈過,不過,佢都係無改到,不過佢應承過我會睇少D,咁佢又真係做到喎,呢D野,係男人都會睇咖啦,無得迫咖...
至於你老公,你不如就襯住聽日係結婚紀念,做D野氹下佢啦,買份佢好鍾意既禮物,俾少少心思,男人唔係好難氹啫...
祝你生日快樂,以後每年既結婚紀念都開開心心啦!!

大宅

唔好唔開心啦~~
佢而家有冇打比你呀...

男爵府

[quote]
Miss_Joyce 寫道:

我自已都有份工. 我從來唔知佢份工番幾點, 放幾點. 人工幾錢! 會唔會好似有d無稽. 但我相信佢比未轉工前搵多

子爵府

好媽媽勳章

其實個個男人都會睇...我覺得而家個問題唔係四仔...係你地夫妻之間...少左見面...少左溝通...因為四仔呢件事嗌交...其實另一方面咁諗...或者你地夫妻會溝通多d...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

同意,咩事都可以坐低慢慢商量,我覺得你老公只係需要一個下台階 o者.

就趁呢個咁重要的紀念+你生日,好好傾下,培養番你地對對方的感情,夫婦最重要就係坦白,俾d耐性聽佢講,可能佢會有苦衷呢!!  :-P

[quote]

其實4唔4仔都唔係最重點,最重要的一點你已知道,係少溝通。

真係好緊要,唔好你估我、我估你,兩公婆,咩都講

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

好唔明點解大家都可以容許自己個老公睇4仔???
當佢睇完4仔之後就同你咩咩,
你唔會覺得佢將你當左做個女主角?
佢只係當同緊個女主角咩咩,而唔係同你咩咩!
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

別墅

sharonhwyc 寫道:

我老公唔係好鐘意睇4仔, 但每次佢睇都會同我一齊, 我又冇咩所謂, 其實女人睇完都會好想架, 咁睇完之後就緊會咩咩架啦, 咁我都唔會當佢係男主角GA 喎 ?! 我相信佢都唔會掛 ?!

別墅

其實你地的問題不是睇四仔這麼簡單.

得罪講句, 作為男人, 有時係好頂唔順個女人將兩人關係永遠要放在男錯女對(有時對倒)之上, 你是否對你丈夫不太滿意, 一直要搵證據証明他對你不好?

我自己就有很多類似的經驗, 那時和女朋友拍了三年拖, 她開始覺得我不好, 時常批評我, 有時不太過份的我也接受, 但有時太無道理的我會忍不住發火, 她道歉了, 但之後會接機會再鬧我, 關係沒完沒了.

我自己覺得你真的要開心就要自己開心, 不要因為老公不陪你所以不開心, 老公仲嬲你,你生日就不開心, 你這樣下去只會越踩越深.

如果你可以阿Q一點, 老公夜番都為左我地, 他工作這麼久也很辛苦的(你覺得他自己喜不喜歡這樣?他想不想早些回來見你們?)

別墅

peterpeter:
聽得出你真係身同感受,我都覺得男人同女人根本就好唔同,睇法同諗法都好唔同,唯一可行嘅辦法就係多啲包容同諒解.好似我老公好鍾意儲聖鬥士星矢同買金魚咁,我好唔鍾意,但我唔會迫佢,我會話比自己聽我都鍾意買衫同買化妝品,其實都係一樣.佢係一個獨立個體,何必要迫佢做你心目中嘅王子?反事可以退一步諗,自己開心啲,夫妻關係都好啲
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1064.gif[/img]

王國長老

王國長老

sharonhwyc 寫道:

唔會既,兩夫婦既性生活,唔係單純一種發洩,如果作為丈夫,平日對太太唔好,成日睇完4仔就同太太行房,自己顧自己發洩完就算,冇關心過太太感受,咁做太太當然會覺得唔開心啦.

夫婦關係應該有個平衡,平日都要有良好關係,性生活係其中一環,要大家都開心 :mrgreen: 有時男士/女士有性幻想亦無可厚非,唔好過份就得!
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至