跳至

首頁

尾頁

大宅

combi or aprica high chair 會側傾嗎?

請問bb6個月大, 會反身時, 在high chair 週身郁, 兩邊擰, 即使帶左 seat belt 會反椅嗎? 會向側反倒嗎?
我怕比Bb坐時, 行開行埋, 睇唔到佢時, 佢週身郁會跌倒, 會失平衡嗎? 定係張椅夠哂承托?
我想買, 但係唔想<睇實>先可以坐, 咁好side錢.

大宅

Re: combi or aprica high chair 會側傾嗎?

hi klwy,
我用緊combi, 已經5個月既囡囡都係週身郁.
high chair雖然會左右擺, 不過睇落都好穩陣, 應該唔會反既. 我覺得唔好較甘高, 張椅重心低d會安全d.
~~

大宅

Re: combi or aprica high chair 會側傾嗎?

halui,

thank you.
請問你買時, 有冇提你6個月時要"lock swing", 唔好用搖個function? 我去chicco, sales 係咁講, 佢話6個月後唔建議客人搖喎! 係咪真呢? 搖個funtion 係for 6個月前, 原因就係怕危險 ?-(

大宅

klwy,
sales無提過呀.
bb細果陣係會成日搖佢um佢訓, 不過而家大大下都好少搖架啦.

~~

首頁

尾頁

跳至