論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

菲姐新來不幾星期。暫時仲OK。但今日我係佢袋發現啲藥。上網查隻藥乜來。原來隻藥for 抑鬱 or精神分裂

但佢又唔似傻。我應該點好?個心好不安

大宅

咁大穫!
不如你向agent反映, 睇吓有咩可以做la

大宅

回覆:hybb 的帖子

佢情緒有問題,肯食藥冇事嘅!唔食就驚d
快d問agency 啦

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

咁我會唔用佢。就算唔係用嚟醫病,佢都有濫葯頃向。唔係收埋d咁野做乜?

男爵府

回覆:如果你發現.....

精神病有食緊藥控制就睇唔出,但病情嚴重或無食藥就可能會發作,你搏唔搏?

大宅

回覆 hybb 的帖子

點解你會睇佢個袋? 係咪佢知你久不久睇佢個袋, 佢特登玩野博炒呀?

大宅

引用:回覆+hybb+的帖子 點解你會睇佢個袋?+係咪

原帖由 login_mc 於 13-03-14 發表
回覆 hybb 的帖子

點解你會睇佢個袋? 係咪佢知你久不久睇佢個袋, 佢特登玩野博炒呀? ...
我是偷看,所以而家唔知點開口問佢

大宅

回覆 hybb 的帖子

咁包藥有無佢名? 呢D應該唔會係成藥...
如果佢真係精神有問題, 最好唔好直接問, 你有小朋友嘅話, 搵過個人啦

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

為保一家大小平安,我唔會問佢,會搵籍口唔用佢,精神有問題大獲過任何嘢。

主 賜 平 安

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔好同agent講你知,一陣佢告你其視

大宅

引用:唔好同agent講你知,一陣佢告你其視

原帖由 natalie_lee1010 於 13-03-14 發表
唔好同agent講你知,一陣佢告你其視
個藥名是Deanixt, 我起初諗,會不會係避孕藥之類,點知一查

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

博唔過. 快D搵個籍口炒, 咪如果係你屋企大發神經, 嚇親小朋友.

又或者佢唔係神經, D精神科藥係用來啪嘅, 亦唔留得係度. 費事唔知佢幾時high咗.

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好驚~~~!

複式洋房

hybb 發表於 13-3-14 08:24
菲姐新來不幾星期。暫時仲OK。但今日我係佢袋發現啲藥。上網查隻藥乜來。原來隻藥for 抑鬱 or精神分裂:scar ...

子爵府

anti depressant drug

大宅

引用:anti+depressant+drug

原帖由 moonmoonbabies 於 13-03-14 發表
anti depressant drug
我回到公司跟同事說,他們說可能姐姐home sick,不開心,先食

不過真係唔知點好mouth:mouth:

男爵府

不可以因病歷炒佢, 小心平機會見。 咁如果佢有地方唔啱心水咪咩囉…

珍珠宮

ecling 發表於 13-3-14 09:36
為保一家大小平安,我唔會問佢,會搵籍口唔用佢,精神有問題大獲過任何嘢。

...

同意!自己頭家緊要!!即使佢一路食藥唔發病,你成日提心吊膽夠辛苦 萬一有咩,唔使嚴重到真係做o的咩傷害自己o的屋企人,佢玩界手玩自殘就夠死!
千其唔好問,知都扮唔知!

大宅

BK Milk勳章

小心小心!快找agent!

大宅

你試下再check佢啲藥, 睇下有無少咗, 少咗即係佢真係要吃, 如果無少, 會唔會幫人買或有其它原因, 你留意多幾天.

首頁

尾頁

跳至