在職全職

跳至

首頁
12345...88

尾頁

大宅

順緻苑媽咪入嚟傾吓啦!

如題

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 住順緻苑,係銅鑼灣返工的媽咪入來傾傾

lolo123

我係住順緻苑,不過唔係係銅鑼灣返工,你係唔係要找人呀?
不過我係上環返工嫁.

2jmama

大宅

2jmama

我唔係找緊人,我只係想8吓有無BK媽咪住順緻苑啫,你覺唔覺得自從啲巴士要兜入紀律部隊宿舍好麻煩呢?最近仲無埋匯豐銀行,如果係街唔記得攞錢就好唔方便!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀,但係無法啦,因為巴士公司係唔會因為佢o地一個屋苑D人開多條線或者巴士站,所以要兜入去啦,同時無o左間匯豐唔知會唔會又開反間銀行呢?係呢lolo123,你係唔係坐619返工嫁,定係坐車轉地鐵呀?

大宅

2jmama

我係坐619返工架,因為可以訓一陣呀嘛!咁你呢?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

哈哈,係呀,我有時係車都會目訓一陣,有時會睇書呀o鑼,
不過我要好早嫁,大約7:15要去到巴士站,
你呢,會唔會差不多,會唔會我o地朝朝都有見到面啦.

大宅

2jmama

我大約7:15至7:30到,但我要帶個仔去奶奶處,所以我係順安站上車架!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

lolo123

你同你奶奶住得咁近,有個照應都好呀.
我先生以前住係順安o嫁,係安頌樓,
不過己經唔係好記得廿幾樓啦,
最記得個時每逢黃梅天成間屋都濕漉漉,
又大霧,不過就好涼.

你個仔幾大呀?我有兩個仔,一個七歲,一個兩歲多.

2jmama

P.S. 今日同昨日都好大雨呀,小心D呀.

大宅

2jmama

我個仔五歲幾,咁你平時邊個幫你湊佢哋呀?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

係亞印印o鑼,不過我媽咪有時間都會過來睇o下眼.
你亞仔讀緊邊間幼稚園呀,開學味呀?
我宜家煩緊亞細仔向邊間報名,因為佢出年讀K1啦.

大宅

我個仔係善一堂安逸幼稚園讀K3,8月11日開學,因收12個月學費架,但間學校都ok la,咁你個大仔以前讀邊間幼稚園架?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

好遠嫁,係聖若望呀,有無聽過呀,因為大貴啦,成3千幾蚊學貴,同時佢都係收12個月錢o嫁.亞大仔宜家讀私校又要比錢,所以我想找間好D係觀塘比亞細仔o鑼.

你亞仔來年要開始選學校啦,你有無心水呀?
會唔會考o下私校打底呀?

大宅

2jmama

聖若望我無聽過呀,我對0的學校都無乜認識架,我亞仔明年升小學我都係諗住比佢讀順安村的梁省德迦密小學,因為方便我奶奶照顧呀嘛!

你有無收過順緻苑有關更換水管的事呀,你們打唔打算換呢 ?
我們早排樓下單位話我們廁所的污水喉"溜"水,結果整左千幾元,間屋太舊了,如果諗住長住下去,換過晒0的水喉都好的,咁你係順緻苑住左幾耐呀?我96年搬入去的!

複式洋房

Hi

妳們好!剛看到有在職媽媽住同一屋苑,想認識一下,可以傾談

大宅

smalldawn

Hello!

咁你讚唔讚成更換水喉呢?

複式洋房

lolo123

都贊成,樓齡都咁大o羅!未換的應該要更換。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

smalldawn
你好.

lolo123
迦密係同區幾好o嫁,希望你亞仔入到啦.
水喉我想會換啦,好似你話齋都好舊o鑼.我係2000年頭搬入來的,無你住得咁耐,不過我先生之前係住順安呀,所以我蝦子餅鍾意這頭住o鑼,貪風涼水冷呀.

大宅

2jmama

你2000年頭搬入順緻苑,咁樓價咪平啲囉,我就慘啦,正一負資產,不過當時為了住近我奶奶方便湊個仔,但住落都幾好住!

複式洋房

我先生話要住近奶奶才買,2000年尾搬入來的。你O地住幾多呎單位?我住最細單位的,不過地方都算幾實用。

大宅

smalldawn

咁啱,我都係住最細單位,最唔方便就係得一個房,係呢你有幾多個小朋友呀?

首頁
12345...88

尾頁

跳至
熱門主題