在職全職

跳至

首頁
12345...88

尾頁

複式洋房

Re: 住順緻苑,係銅鑼灣返工的媽咪入來傾傾

有一個小朋友﹝13個月大),啱啱氹佢瞓咗。你住邊一座?我任順康閣。

大宅

我住順隆閣,順康閣係咪金伯爵嗰邊架?

複式洋房

近順利邨公共(利祥樓),可以睇到消防局。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Hi, smalldawn我同你住得近D呀,我住順美閣呀,我係佢個公園o嫁.

lolo123

我搬入來時的市價比宜家都貴,但係好過你,我知1996-1997年時期買o嫁屋全部變成負資產呀.

2jmama

大宅

2jmama,smalldawn

你哋覺唔覺得百佳越來越無嘢買呢?我覺得應該轉百佳廣場,惠康咁細都多嘢賣過佢!

複式洋房

唯有安慰自己啦!自住的無緊要啦!不過環境、空氣都幾好,四周圍都有花草樹木,舒服!同事來探我,他們覺得去咗郊區似的。
我想小朋友幼稚園係這區讀,小學就會去九龍城區讀,中學校網好些。

複式洋房

聽聞順安邨會開百佳廣埸?(消息來源奶奶的小道消息),順利停車場現在起緊日間老人中心及食肆,你們估吓會不會百佳廣場幾會大唔大?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

但係惠康太多貨,有時要好小心行先得.
不過我都覺得如果變o左做百佳廣場好好多.

複式洋房

想問

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

smalldawn

其實好睇個小朋友嫁,好似我大仔佢一返就返K1,
但係我細你宜家同佢讀緊playgroup,
因為佢唔係好跟人講o野,同時佢係工人湊又係最細個,
所以比較野蠻,so我為有同佢返D playgroup train up佢.

2jmama

大宅

我個仔就一讀就讀K1

複式洋房

從那裏可以找playgroup參加?可否話給我知?幾多錢學費?妳o地小朋友有沒有打過水痘針?打咗有無反應?考慮緊同仔仔打。所以請教吓妳o地!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

smalldawn

水痘針我之前唸過同亞大仔打,點知預備打時,佢就出水痘啦,不過我都會同亞細仔打o嫁,我之前問過醫生佢話打咗唔代表唔出,不過情況會好D.另外,我同細仔宜家返個playgroup都OK,你可以上網睇吓或者打去問吓呀,係香港基督教服務處親職教育資料中心的荳芽組.
http://www.hkcs.org/edcb/pep/course.htm

或者,最近我睇到牛頭角明愛都有英文或普通話playgroup比1.5-3歲上的班,好似平D添,你可以打電話去問吓呀,Tel:2750-2727.

2jmama

複式洋房

2jmama:
謝謝妳的資料,很有用呢!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好客氣.咁arm我有資料係手啫.

複式洋房

Dear lolo123 & 2jmama

收到啦!
昨天最討厭我的同事lastday啦!工作上總算無壓迫感!係唔係好多過咗50歲女人,行為或工作上都怪怪哋?

大宅

smalldawn

恭喜你呀,如果要日日對住同自己夾唔嚟的同事一起做嘢,真係一件苦事!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

smalldawn

恭喜晒.

2jmama

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

lolo123 and smalldawn

又打風啦,你o地有無去超市搶購呀?
我記得上次好誇張,無晒bread同米呀.

2jmama

P.S. 你o地幾多點係公司走呀?我1:30走o左啦.

大宅

2jamama

好彩我早一晚買左菜,而且雪櫃長期有雞翼!

我公司2:10先放我們走呀!

首頁
12345...88

尾頁

跳至