跳至

首頁
12345...47

尾頁

大宅

Re: 0607靚媽交流站~

CHRISSE,

好耐無見您啦~~
您幾好嗎?
您要返工啦, 您上司好衰架...係咪??

大宅

mmkk,

您可以係"個人資料到"

有一個url既地方, 您click入去
將您條link填上去
再打入您條link個名就ok架啦

別墅

fifi1018,
Thanks a lot!!

珍珠宮

ling_b & mmkk
我都係住沙田ga, 遲d可以攪個沙田友聚會

大宅

2024勳章 減齡達人勳章

aquarius721 寫道:
其實奶奶同我屋企都有大約30-40mins車程,不過佢就近我公司.不過好多人都話夜晚自己湊番會好辛苦,但我唔想個女唔跟我,所以幾辛苦都想自己試下先.

我係上環反工, 2邊都唔近, 請工人又唔放心, 唯有都係比亞媽湊la.

大宅

fifi1018 寫道:
mmkk,

您可以係"個人資料到"

有一個url既地方, 您click入去
將您條link填上去
再打入您條link個名就ok架啦

thank you

大宅

phibow 寫道:
ling_b & mmkk
我都係住沙田ga, 遲d可以攪個沙田友聚會

都好提議喎

民房

文章已被刪除 - 廣告文章

文章已被刪除 - 廣告文章
請注意:在討論區張貼未被批准之廣告文章將會被封鎖帳號

有關廣告事宜請電郵至[email protected]

別墅

返工後我ar b 都係會俾奶奶湊, 我真係好擔心呀, 而家諗起都想喊, 但我呢個係死局, 因為我老公全家當我奶奶三頭六臂, 反對請工人, 我孤掌難鳴, 真係一d辦法都無, 除非同佢o地全家反面 (包括我老公), 我d親戚知我奶奶湊, 個個都話好, 仲話奶奶湊一定會錫ar b wor, 但我而家已經覺得佢成日同我爭ar b, 你o地會唔會有d咁geh 感覺?

:-(

大宅

晴天公仔,

你就好啦有奶奶湊, 始終自己人....我奶奶一來老, 二來一早講定唔會幫手湊...我局住請工人, 遲d返工得工人&bb起屋企, 擔心死人啦 ~ ~

別墅

Emen,

工人湊又係好擔心, 唯有對佢好d希望佢會對ar b 好d 啦...我本身係想請工人湊, 叫奶奶睇住佢, 你可唔可以叫你奶奶幫你睇住ar, 有親人睇住安心d gar...

我唔係擔心奶奶唔鍚ar b, 不過佢六十幾歲啦, 要照顧全屋家務, 又要買餸煮飯, 已經湊住我個4歲geh姨甥女, 帶佢返學放學&興趣班, 血壓高成日頭暈, 記性視力都唔好...你話佢點湊ar? 真係3頭6臂咩? 我擔心geh o野實在太多太多:

1. 姨甥女俾滾水灼傷過2次, 有次成杯熱水照頭淋, 差d破相
2. 佢屋企有張大摺檯, 叫佢換佢唔肯
3. 佢帶姨甥女出街又唔睇實佢, 返o黎仲好開心咁話佢o係地下執石仔食, 好得意, 仲唔知佢有無食o左落肚
4. 無記性, 鎖匙銀包都唔記得帶, 又成日唔記得熄火
5. o係屋企聞到燶味, 石油氣味, 睇o下唔係自己廚房發出就唔理, 唔會出門口睇o下
6. 有一次佢同我去健康院, 佢要抱ar b我由佢抱, 佢夠膽抱住ar b 衝馬路 (明明有車o黎緊), 我即刻話佢, 回程時因為我話過佢, 佢o係紅燈前等o左十幾秒, 都係忍唔住衝過馬路, so 我覺得佢係唔會聽我講o野....

以上所有o野我都同我老公講過, 但佢覺得無問題 , 衝馬路呢個point 佢都只係答我已經話o左奶奶好多次...sigh~~~

sorry, 好多嚕囌.....

複式洋房

晴天公仔^^ 寫道:
Emen,

工人湊又係好擔心, 唯有對佢好d希望佢會對ar b 好d 啦...我本身係想請工人湊, 叫奶奶睇住佢, 你可唔可以叫你奶奶幫你睇住ar, 有親人睇住安心d gar...

我唔係擔心奶奶唔鍚ar b, 不過佢六十幾歲啦, 要照顧全屋家務, 又要買餸煮飯, 已經湊住我個4歲geh姨甥女, 帶佢返學放學&興趣班, 血壓高成日頭暈, 記性視力都唔好...你話佢點湊ar? 真係3頭6臂咩? 我擔心geh o野實在太多太多:

1. 姨甥女俾滾水灼傷過2次, 有次成杯熱水照頭淋, 差d破相
2. 佢屋企有張大摺檯, 叫佢換佢唔肯
3. 佢帶姨甥女出街又唔睇實佢, 返o黎仲好開心咁話佢o係地下執石仔食, 好得意, 仲唔知佢有無食o左落肚
4. 無記性, 鎖匙銀包都唔記得帶, 又成日唔記得熄火
5. o係屋企聞到燶味, 石油氣味, 睇o下唔係自己廚房發出就唔理, 唔會出門口睇o下
6. 有一次佢同我去健康院, 佢要抱ar b我由佢抱, 佢夠膽抱住ar b 衝馬路 (明明有車o黎緊), 我即刻話佢, 回程時因為我話過佢, 佢o係紅燈前等o左十幾秒, 都係忍唔住衝過馬路, so 我覺得佢係唔會聽我講o野....

以上所有o野我都同我老公講過, 但佢覺得無問題 , 衝馬路呢個point 佢都只係答我已經話o左奶奶好多次...sigh~~~

sorry, 好多嚕囌.....

各位mami~你地好~我係新黎ga~係全職mami喔~

To:晴天公仔
你講到真係有d得人驚..比著我都會唔放心...
其實如果唔係一定要返工既話..
真係自己湊會好好多wor...
自己一定會比其他人細心好多先啦~同埋同ar b感情都會好好多啦~
仔仔係㋆㏸廣華出世~重2750g..*

別墅

Dear all,
我個B今日第41日了, 好悶呀!!!我這個半月,除了去健康院都無出過街!!!無法啦,好多時得我同阿B在屋企!!本來未生

複式洋房

[quote]
ling_b 寫道:
Dear all,
我個B今日第41日了, 好悶呀!!!我這個半月,除了去健康院都無出過街!!!無法啦,好多時得我同阿B在屋企!!本來未生
仔仔係㋆㏸廣華出世~重2750g..*

複式洋房

阿b今日兩個月,去咗健康院,6.18KG(約13磅11安士) ,姑娘話佢重得快,不過無超重,屬於中大碼。

之後去咗私家打5合1,返到屋企無發燒,不過勁扭計勁哭,仲飲咗一次又一次水,半個鍾內飲咗4安幾 ,唔知係未因為打咗針有啲反應。
[size=medium]岑展滔於2006年6月16日出世Sky's Album

別墅

多謝CHRISSE整呢個“綜合“TOPIC

雖然我仲有兩個月至番工,但係一諗起到時要同BB分開咁多個鐘,已經唔捨得喇。到時要俾工人湊。。。諗住裝CAM,起碼可以見到個B囉。。。

想問,有冇埋身餵全人奶既媽咪? 有咩好方法可以令BB每餐奶之間既時間長D。家陣我個B平均都係3個鐘度食一次。。。如果可以延長到4-5個鐘一次就正囉!

別墅

:-( :-( :-(
係超勁超級無比唔捨得呀
:-( :-( :-(
想辭職呀,但又無錢 :-( :-( :-(

大宅

我都想4個鐘頭食一次呀
依家我阿b有幾餐可以4個鐘,
佢第一餐就6:00am, 之後就10:00pm, 1:00pm, 4:00pm
之後就係7點幾8點, 再睇下阿b幾點訓醒
佢有時可以訓6個鐘, 要1點兩先至醒
喂埋呢餐就訓到天光

大宅

晴天公仔^^ 寫道:
返工後我ar b 都係會俾奶奶湊, 我真係好擔心呀, 而家諗起都想喊, 但我呢個係死局, 因為我老公全家當我奶奶三頭六臂, 反對請工人, 我孤掌難鳴, 真係一d辦法都無, 除非同佢o地全家反面 (包括我老公), 我d親戚知我奶奶湊, 個個都話好, 仲話奶奶湊一定會錫ar b wor, 但我而家已經覺得佢成日同我爭ar b, 你o地會唔會有d咁geh 感覺?

:-(

晴天公仔^^,

唔好唔開心, 你都話呢個係死局, 咁暫時都係冇辦法去改變... 唯有等有一日有位攝就借d意唔比你99湊啦, 又或者請個工人去你99度幫手湊阿b, 同你老公果邊d人講話唔想你99禁辛苦囉!

我都覺得99成日同我爭阿b呀, 雖然佢唔係同我住而我又唔係比bb佢湊, 但是佢每星期都有幾日不定時自己走上我屋企, 一個電話都冇打黎... 一黎到就係我屋企門口, 我勁唔鍾意... 覺得好唔方便! 我自己又要招呼佢而冇得休息! 佢又勁舞我阿b... 好唔鍾意... 仲試過帶埋佢d親戚上黎! 佢上黎唔係唔得, 但可唔可以約下時間呢...... 我老公話左佢幾次, 佢都係冇次打電話黎, 一如故我! 我覺得佢勁唔尊重我, 好煩!!!!!!!

大宅

晴天公仔,

我都唔係好想比奶奶湊,因為佢到講到明想bb痴佢...我真係好驚佢幫我湊bb後,阿囡跟佢唔跟我,咁我就一定勁唔開心. :-( 所以佢一直提議話叫我地星期五先湊番bb,平日係佢果度訓我都唔制.

首頁
12345...47

尾頁

跳至