嬰兒用品

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

畀面勳章

有人可以幫忙諗個英文名嗎~

我個囡叫做映瑤~
想改個同中文名差唔多音既英文名~
唔該幫幫手,我諗唔到唷~"~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

洋房

Re: 有人可以幫忙諗個英文名嗎~

How about Ingrid?

洛紫 寫道:
我個囡叫做映瑤~

洋房

I think Neil sounds good.

男爵府

畀面勳章

仲有冇其他@@
以上2個名我都唔識讀XDD"

06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

民房

改咗名末呀? 有冇諗過 Yolanda 或 Yvonne 呀? 兩個都Y字行頭, 同個映字幾啱音.

男爵府

畀面勳章

仲未改呀~好難諗~

Yolanda我唔識讀...唔知個音係點~
Yvonne呢個名我老公話唔襯隻古惑妹唷~
Valmum 寫道:
改咗名末呀? 有冇諗過 Yolanda 或 Yvonne 呀? 兩個都Y字行頭, 同個映字幾啱音.

別墅

我想問叫 嘉曜 係男仔, 咁改咩英文名好呀
Valmum 寫道:

別墅

Kenny

[quote]
katekei 寫道:
我想問叫 嘉曜 係男仔, 咁改咩英文名好呀 [quote]

民房

洛紫, Yolanda 應讀成--> Yo-lan-da, 重音在lan. Yolanda意思為紫色的花. 如你的名字真的是洛紫, 那不是啱到不得了嗎?

其實www.babynames.com 都好有用, 可以上去睇睇!

Katekei, Carlton 好聽嗎?

男爵府

How about Jasmine?

I think it sounds good.

洛紫 寫道:
我個囡叫做映瑤~

大宅

好媽媽勳章

hi,

我囝囝叫"子杰"可以叫咩名好呀???

男爵府

How about Jack ---> "子杰"?

Be.Be 寫道:
hi,

我囝囝叫"子杰"可以叫咩名好呀???

複式洋房

洛紫 寫道:
我個囡叫做映瑤~

同你個女嘅中文名差唔多音 Yankee

大宅

醒目開學勳章

我個仔叫卓衡,可否幫幫忙呀!唔該!唔該!

珍珠宮

環保接龍勳章

映瑤----->yammie
子杰----->jackie
卓衡----->kevin/calvin
嘉曜----->jaime (外國教煮野個男仔又叫jaime )

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

好媽媽勳章

hi,

唔該晒除咗jackie重有冇其他呀????

gracelam 寫道:
嘉曜----->jaime (外國教煮野個男仔又叫jaime )

大宅

我個女叫雅雯, 有冇邊個英文名特別d

thanks

男爵府

Below is a very cool link for baby's name

[size=xx-large]Cool BB Name Link

大宅

我個囡叫<凱桐>除左 Helen.大家有冇好提議呀!! THX!!

民房

Let me give my suggestion, :wink:

Hope it helps.

凱桐----->Cathy/Catherine
雅雯----->Grace/Amanda
映瑤----->Vanessa
子杰----->Jeff or Jason
卓衡----->Colin (means youth, victor)
嘉曜----->Gary / Gregory (if you want a more special name)
Be.Be 寫道:
hi,

唔該晒除咗jackie重有冇其他呀????

[quote]
gracelam 寫道:
[/quote]

首頁
12345...12

尾頁

跳至