嬰兒用品

跳至

首頁
45678...12

尾頁

別墅

Re: 有人可以幫忙諗個英文名嗎~

我個bb女既中文名叫"婥蕎"...唔該幫幫忙諗個英文名...
該用戶已被刪除

民房

Wah, 你好勁呀.

複式洋房

What about

Hugh or hugest!
:lol:

複式洋房

Sukiwk how about

Hugh or Hugest?

sukiwk 寫道:
Platinum

我個仔叫堯晉,我都想幫佢改個英文名, 但諗黎諗去都諗唔到, 初初想用中文音,
hilton, 但又好酒店,
vicky(老公所我結合) 又好女仔
麻煩代想想!
他是10月30日出世的,thanks!

複式洋房

Hi Platinum,

我女女叫詠嵐(10月14日生日), 仔仔叫詠曦(2月4日生日)
想改一個同中文音近的英文名
請指教一下

thanks

大宅

我個囡叫皓晴 (3月19日生日), 想改個特別 d 既名,
請各位指教一下

Many thanks

洋房

Platinum,

(玥禧: Uriel, Hayman)
唔該晒你呀,你好叻呀
我想問吓 Uriel 點讀,同有咩意思呀?
同埋,可唔可能以幫忙提供一些Y字開頭嘅名呀?(因他名字的拼音是YUET HEI)
如可能的話,可否和他中文名的音相近呢?
一百萬個THANKS !!

男爵府

Dear Platinum,

我個囡囡叫 "曉昕", 可唔可以幫忙提議一下呢? 是否要是 H 或者 Y 字頭才襯到個中文名
;-)

複式洋房

我個仔仔叫卓賢,姓黃,想改過同中文名個音相似o既英文名,唔該晒!唔該晒!

複式洋房

唔該晒你呀...不過我想問讀音係唔係3個音架...
我想易叫D...2個音果D有無呀...

larissamom 寫道:
Hi Joan,

I think "Eleanor" matches your girl's Chinese name perfectly. It pronounces as "E-LAN-NOR".

Hope you like.

Actually I think to give an English name for our kids, of course if it matches the Chinese name is best, but most importantly is 好聽 and it carries well with the surename.

This is just my personal opinion.

[quote]
~JOAN~ 寫道:
hi,

我囡囡叫"懿諾"可以叫咩名好呀??...
真係好難諗呀...請大家幫幫手...唔該...
[/quote]
]

大宅

可以幫我女女改嗎, 叫凱琪~thx
可以在名字旁邊寫中文讀音嗎~

大宅

Platinum,

你好叻呀 ! 麻煩你又幫我仔仔改英文名呀 ! 佢叫 "穎一" (wing yat)

many many thanks ^o^

別墅

Platinum,
可否幫我囝囝改呀?
囝囝叫曾敬嵐,
好想用一個音的英文名,<型d嘛>
但唔想咁普通果d,e.g joe~john~
請幫手諗諗

大宅

我個囝囝而家15個月大, 想改個英文名, 搵左好多都唔岩心水, 因為佢個中文好普通, 叫"皓然".
所以想改個特別d既英文名, 請問有無d "a"字頭既名 or 你覺得佢個中文名可以配咩英文名呢?
thank you so....so....so...much

男爵府

pandacat_bb~

Platinum~

thx 2位意見

男爵府

leeyin 寫道:
Platinum~~

我個仔就來讀k1, 仲未想到呀, 唔該你幫幫手呀~~

kam pui 錦培, 比幾個我選擇呀, 10萬個thx

pandacat_bb~

Platinum~

仲有無多幾個選擇, 我個仔姓Tsoi, 讀埋姓氏加英文名邊個最好聽??

大宅

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章

唔該可否幫我個仔仔諗埋呀,佢叫"子軒"

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

首頁
45678...12

尾頁

跳至