跳至
[2004年或之前] 2004年6月BB (part 21)

首頁

尾頁

子爵府

Re: 2004年6月BB (part 21)

elaine,
生多個? 諗都唔敢諗呀!

子爵府

稅局的網址內有個可以自行計算估計交幾多稅的計算方法:
2006-2007年薪俸稅
2005-2006年薪俸稅

可以click入去睇下, 佢會話妳知分開定合併報稅著數~ (但呢個係未計暫繳稅的)

男爵府

瞓醒起身啦!!!!
嘩! 你地講緊報稅問題.. 我就一於由老公負責.. 見到成堆數字都暈埋..

等待驗證會員

乜唔係稅局幫我地"衡量"邊個抵d咩?
elainehopl 寫道:
未必架, 可能兩個加埋會一齊跌落下一個稅率. 分開報, 有可能一個會係高d稅率, 一個低d. 如果tick左, 又唔著數, 理論上評稅主任會call你, 叫你分開報.

[quote]
LoCLai 寫道:
易拎,
咁請問如果合併報稅會唔會著數d呀???
[/quote]

男爵府

仙仙,
你激完未呀

子爵府

妳信得過稅局ge, 就tick合併報稅, 佢地會自動同妳計邊個著數ge~
ardnas65 寫道:
乜唔係稅局幫我地"衡量"邊個抵d咩? [quote]

男爵府

stephanie, 鬧完人都唔激氣lor

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

無啦啦又比人捉左去開會...

仙仙, 西田無理由會有咁ge服務態度架喎, 你有冇去 complaint 呀?!

男爵府

仙仙,
你又係的.. 點解今日唔去睇醫生呀

男爵府

蓮蓮, 我冇去complain呀, 抱住個仔, 阿q d諗廢事教精佢.

stephanie, 我阿娘一場黎到, 我都想同佢聚下天倫, 同佢去飲個茶, 行個街. 呢個星期五去把個脈啦. :mrgreen:

男爵府

仙仙,
你係先好講... 如果唔係我會

男爵府

stephanie, 因為你對我ge關懷, 我一定會坐言起行, trust me.... :mrgreen:

男爵府

仙仙,
好!!! 我[size=large]你..

係呢! 你阿娘走左未呀????

男爵府

stephanie, 2.30走左啦. :-(

男爵府

仙仙,
好似得番你和我....係呢Ian何時開學......

男爵府

仙仙,
睇黎應該係Ian囝的午睡時間... 如果唔係你都無這樣得閒陪我傾下計... 斯渝就同姐姐睇緊卡通, 所以我有時間上網..

男爵府

stephanie, ian9月4日開學. 依家諗唔諗俾斯渝返pn班?

男爵府

全中, 不過快醒啦, 開始郁黎郁去.
schau28 寫道:
仙仙,
睇黎應該係Ian囝的午睡時間...

男爵府

仙仙,
我始終都係過唔到自己內心個關, 好似好對唔住阿囡..
所以我報左維多利亞幼稚園會返逢二四六, 九月五號就開學.
趁住我放緊SL陪下阿囡.....

ian就醒啦! 不過, 斯渝都是開始唔願同姐姐玩要我陪佢....

等待驗證會員

我仲係到..
今日又係俾人搞.......

首頁

尾頁

跳至