母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Help! 喊死都唔肯用樽食mama milk!!!

突然唔夠奶比阿囡食, 於是用存貨補比佢食, 點知佢係都唔肯! 點算好? 仲喊緊!? :-( :-( :-(

大宅

Re: Help! 喊死都唔肯用樽食mama milk!!!

埋身餵啦
啜啜下就會瞓著

子爵府

Re: Help! 喊死都唔肯用樽食mama milk!!!

有無其他人幫您,BB知您有奶俾佢,會唔LIKE BOTTLE,叫其他人幫手試吓!
但如果係我,我會照埋身

複式洋房

試左, 唔瞓, 可能仲好餓. :-(
e+老公在餵.

複式洋房

最終阿囡都係唔肯用奶樽食, 喊到累瞓左. :-(
佢四個月啦, 我遲d唔會日日響屋企, 要比返婆婆湊, 之前我返工佢食得好地地, 唔洗返工咪日日埋身餵, 攪到佢而家連其他人用樽餵都唔食, 死啦! 點算? :-( :-( :-(

有冇可以話我知點至可以令佢再用返奶樽食mama milk?

洋房

LillianL:

我絕對非常明白你o既感受, 佢喊自己都想喊....
我囡囡係我返工後第2個星期唔肯用樽食奶, 要等我放工先食, 食到好似餓狼o甘...

呢段時間維持o左一個星期多d, 因換o左nuk奶o且... 大咀黃色個隻..因之前用開avent奶咀...

仲有健康院d姑娘教將d奶咀steam軟佢.. steam十次8次...食前要正暖個奶咀....

你試o下啦...
另外當bb食奶樽時, 你行開下... 因bb知你係到佢會唔食... 你又唔洗個心 "up"住"up"住

子爵府

由而+開始,每日叫婆婆下晝用bottle餵BB,您就早晚埋身餵仲可以邊餵邊PUMP)...可能都要一段時間BB先習慣!

複式洋房

我而家用nuk奶咀, 之前用pigeon, 我諗唔關奶咀事, 因為兩隻奶咀佢都OK.

其他我keep住一日有一餐奶樽, 因為我阿媽已經預告有呢個情況出現, 呢一餐仲要係響阿媽屋企食.

我都試過扮行開, 等老公餵, 一樣唔食, 最後都自己餵返. :-(

洋房

唉......無辦法..... 恨心d........要搵食無辦法........

複式洋房

我都好狠心架啦, 一路喊一路迫佢食, 個樽都未埋到口就已經喊定先, 我阿媽同我d阿哥都頂唔順, 一餵奶d人四圍喱

我開始想比d糊仔佢食, train佢快d食粥仔, 食少餐奶, 唔知得唔得.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊