夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好友的男友成日騷擾, 點算?

大約幾年前, 在工作中認識到一個男同事, 他人品很不錯, 學歷各方面也很好, 我們除了工作, 也是朋友。但只是"朋友", 沒有其他。

後來我介紹了best friend 給她認識, 幾個月後, 他們就拍拖了。我都登佢地好開心。

因為大家是朋友, 當然我們都有對方的電話號碼及msn, 但近來成日send d 騷擾message 比我, 例如話"好想抱下你", "好掛住你". 我答"你係咪傻架, 我有老公有小朋友架, 你唔好亂講呀, 你再講我話比你女朋友知架"
為免麻煩, 我msn blocked 左佢, 但佢好似變本加厲咁, send 埋sms 比我, 寫"好掛住你, 好後悔識得你太遲, 因為你已嫁人".
我收到呢d sms 立即delete, 其實好想話比老公知, 但又怕老公誤會, 又想話比我best friend 知, 但又好難開口。 :-(
我電話號碼係公司出的number, 比晒d客, 又唔改得, 依家只可以一見sms 立即delete.

點算? 攪到我精神衰弱.

大宅

Re: 好友的男友成日騷擾, 點算?

1>我應為你應該話比你老公知~~~
2>打比喱個男友人話.如果仲想做普通朋友ge就唔好再做埋喱d無謂野.如果唔係朋友都唔洗做 :evil: ~~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

留返哂d messages比你個best fd睇
果個係你既best fd.唔好睇住佢比人呃都唔幫拖!!
仲要兩個人夾哂出黎比你個best fd睇清楚佢份人!
一定知話比你老公知!唔講仲衰.仲懷疑.要慢慢講
我同你講.佢知你有老公果d都仲要係甘send messages
佢一定係1個賤人!想破壞人地家庭!!!哼哼!!

小心d!唔清楚佢份人要小心佢.唔好飲佢d野果d!!
一陣溶左你同個fd都唔知!!!

仲有.你唔話定比個fd知.一陣個男既屈你話比你個fd知
話你鐘意佢想搶朋友仔你就知...!!真嫁!一定要小心!!

洋房

我都覺得要即刻話俾老公同個fd知. 話俾老公知, 一來可以避免日後不必要的誤會, 為左d無聊人影響到兩公婆就唔值啦! 二來有老公同你從長計議同支持你, 佢一定會幫你諗掂嘛~~
話俾個fd知係要提醒佢, 身邊的男人未結婚已經朝三暮四, 等佢考慮清楚大家的關係, 同埋免佢俾人呃, 佢話晒係你best fd, 你無理由睇住佢俾人呃架!

大宅

個男人呢招係窮追猛打,搞到你覺得佢好似係你生活既一部份,當你和你老公有問題,或你覺得寂寞時,佢就可以乘虛而入

話比你老公知,不過要小心處理
該用戶已被刪除

民房

同佢講清楚先,叫佢死心,再唔掂先同老公講,叫佢出頭

複式洋房

多謝大家, 我決定左今晚同老公講。

但至於best friend 方面, 當初又係我介紹佢地識, 真係唔知點開口。
我一向都唔問人地之間既關係, 所以我都唔太清楚, 但我估應該stable 呀, 因都無聽我best friend 話有乜問題。

大宅

Mrs-Kan 寫道:
我都覺得要即刻話俾老公同個fd知. 話俾老公知, 一來可以避免日後不必要的誤會, 為左d無聊人影響到兩公婆就唔值啦! 二來有老公同你從長計議同支持你, 佢一定會幫你諗掂嘛~~
話俾個fd知係要提醒佢, 身邊的男人未結婚已經朝三暮四, 等佢考慮清楚大家的關係, 同埋免佢俾人呃, 佢話晒係你best fd, 你無理由睇住佢俾人呃架!

完全同意 !!!

子爵府

好媽媽勳章

其實我都覺得你應該話比你老公...同埋你朋友知...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

peaceworld ,
你手提用咩台咖 ? 有d可以幫你block左某號碼既SMS去咖喎 !

首頁

尾頁

跳至