想生BB

跳至

首頁
45678...83

尾頁

大宅

Re: 等運到.....

Honeybbb, Y611 & wish2006

我想講: 呢度班buddies真係好sweet, 素未謀面, 但比起死黨更知我心.

你地個個都真係好好人......多謝你地!

wish2006, 好多謝你今日花左咁多時間講咁多嘢我知........感激

別墅

Wish2006, honeybbb, colourprinter,

講講下就到wish2006抽蛋、colourprinter的ivf 開針', 而我就明天下午做iui , 本應星期六上午做較好, 但我接了一單job, 惟有提早一天.......機會又差咗, 但冇辦法。而明天醫生好忙, 又要接生, 又要做幾單iui, 仲有一個patient入咗醫院都唔知幾時生, 希望佢今晚快啲生咗佢, 唔好拖到明天。今日無事無幹都要等兩粒鐘, 明天真不敢想像。

colourprinter, 希望你一take ok, 唔使受dr ho clinic 喪等之苦。
wish2006, 掂!掂!掂!掂!掂!掂!
Y611, honeybbb, 一年抱兩!

各位姊妹, 執定間房等bb出世!

大宅

明日睇完醫生,我會update下個情況,希望大家都一切順利.

colourprinter,

你明日隻針唔痛架,不過自己小心d打,我已經打到肚2邊瘀佐.我打225ml,呢個係initial份量,有人會打多d,但有d副作用,太多可能引致肚脹,肚痛....不過應該唔係太serious.

我係用multi-dose隻針筆,你可以click下面個website.
http://www.theapothecaryshop.com/FertGonal.html

Y611,

祝你明日iui一take過,放鬆d,會易dbingo架.

禁止訪問

大宅

已經見完醫生,有12粒,應該可以攞到9粒出嚟.希望一切順利.

洋房

唉... 今日day27, 有晒mc徵狀, 今個月又唔得, 半年啦, 咁難有既

別墅

Wish2006,

我以前睇PWH個醫生話10粒是ideal, 太多反而唔好, 你有9粒即係有90分啦, 接近完美。

我今日iui都好順利, 過程最快係今次, 快到我以為醫生要換工具, 原來係做完收野。

另外, 多謝juicybaby 既祝福, 你係咪都要做iui呀?

別墅

christy929,

唔好灰心, 等半年碎料啦, 我地呢度個個都等了幾年, 都仲未罷休。 加油!

洋房

我會繼續架啦, 大家都加油啦

大宅

大鑊....
今期FSH竟然由幾個月前嘅7點幾升至13點幾.....真愁....
因為FSH咁高, 所以我打gonal-f, 一開始就要打450iu啦....

大宅

我都係到等運到,唔知呢幾日有冇運行呢﹖
我的BB要健康快樂成長﹗ :-D :-D :-D :-D :-D

洋房

wish2006,

真鄧你高興, 我祝你9粒 egg egg 都健健康康, 一切順順利利
[img align=left]http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb008_ZS[/img]

別墅

CD-R,

Hi, I'm new comer and read from the previous message, I know that your dr. is Dr. Tay. I would like to know your comment to him. As I will start iui this month, I want to get more information.

In this month, he just give me 5 days ovaluation pills to eat and ask me to go back for iui after when I got positive result after using testing paper. I wonder why I don't need to take injection to let the eggs release but he just ask me to check by myself???

plusplus

洋房

我今個月休漁期都係等運到,無解口麥都食,凍、涼、咖啡(我重朝朝都飲).....通通照食,個人好輕鬆,不過我仍然有量體溫及用d仔check住,但今個月d 體溫好怪好低都唔知邊日係排卵,但今朝有jelly分泌及剛剛用d仔check到上深下深,咁有jelly分泌係排卵後定前先有及仔check到上深下深係咪即時今日先排卵定是已排??有無人可以話比我知呢?以下是我今月體溫:

14/8 day 01 36.65 M
15/8 day 02 36.63 M
16/8 day 03 36.38 M
17/8 day 04 36.50 M
18/8 day 05 36.43 M
19/8 day 06 36.54
20/8 day 07 36.29
21/8 day 08 36.34
22/8 day 09 36.54 dodo
23/8 day 10 36.52
24/8 day 11 36.45 d仔上深/下無
25/8 day 12 36.45 dodo d仔上深/下好淺
26/8 day 13 36.22 d仔上深/下好淺
27/8 day 14 36.48 dodo d仔上深/下好淺
28/8 day 15 36.48 d仔上深/下好淺
29/8 day 16 36.42 dodo 上深/下無
30/8 day 17 36.36 上深/下無
31/8 day 18 36.23 dodo d仔上深/下非常淺
01/9 day 19 36.33 上深/下無
02/9 day 20 36.38 有jelly分泌 上深/下深

如果今個月自然有就好啦.....唔洗食藥或打針,因我已好驚同個銀包好傷。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

WhyWhy???,

你cycle幾多日架?? 如果係35-38既, 就有可能係day 21係排卵. 咁係day 20 dodo都OK 或者day 21 :mrgreen:

大宅

呢一刻....wish2006正在抽蛋.....望一切順利, 多d多d蛋蛋!!!!

男爵府

我呢幾日病到死死下,大感冒!
又發冷,又發燒,尋日去奶奶屋企食飯,沿途都有冷氣,但竟然全身濕晒,成個水人,連頸後d頭髮都滴汗,都唔知點解????sisters們,你地要多多保重,唔好好似我甘唔小心打敗仗,特別係colourprinter, wish2006,Y611等......你地要take care!!!我會同你地打氣架!!!

別墅

colourprinter,
之前dr tay同我講過, 如果我做ivf, 一黎就係打450 unit, 當時我的FSH都係7.

你係咪自己用針槍打, 應該已打了兩針, 情況如何?頂得順嗎?

大宅

卒之都攪掂啦,抽到11粒,1粒唔正常(掉佐),1粒生(要睇下呢幾日可唔可以熟),9粒熟嘅.

可能全身麻醉,做完抽卵到而家,都無咩點痛過 (touch wood).

大家都要努力呀.

別墅

NaughtyLuiLui,

我呢排狀況ok啦, 只係成日要搬搬抬抬, 搞到兩隻前臂都瘀晒, 昨日未開工就已搬到全身濕透, 到正午時份還要在烈日下工作, 冇停過手, 下午三點先有得食飯, 然後趕去dr ho 度照蛋.....

我後生果陣担担抬抬好得架, 而家頂唔順啦, 所以成日都想中六合彩。以前做野精神壓力好大, 在街上見到地盤工人會好羨慕佢地放工就放工, 然後斬返番隻燒鵝脾、壓力唔會帶返屋企, 我而家都唔算貪圖逸樂, 只係唔想咁大既體力勞動。

首頁
45678...83

尾頁

跳至