自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

引用:我唔會收果$2,但亦唔會收果$530.我情願蝕$5

原帖由 方方媽媽 於 13-03-20 發表
我唔會收果$2,但亦唔會收果$530.
我情願蝕$530,要左件貨,係二手市場再平D放返出去,我都唔會益呢條友 ...
無錯,比我寧願唔比佢,仲要講句,唔好意思喔,你預$530,要你比多2蚊,不如你唔好要啦,反而有朋友生日,我可以送比佢!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

方方媽媽 發表於 13-3-20 18:28
我唔會收果$2,但亦唔會收果$530.
我情願蝕$530,要左件貨,係二手市場再平D放返出去,我都唔會益呢條友 ...
我都係咁話,如果係我,我會即時話,咁唔洗啦!件野我自己要番,冇謂要你超出預算!

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆:2蚊

我以前都有個好乞人憎,成日斤斤計較嘅同事,有時食lunch大家叫野食,佢可以話,例如,小籠包我冇話食架,我唔會夾小籠包嘅錢架。O咀mouth:

侯爵府

吓!咁衰格,幫佢買埋,就係執著你當初講$530. 最憎呢啲人,我有個同事都好中意捉字虱,如: 叫佢得閒就做呢啲喇! 佢就話,得閒?得閒我就唔會得閒架喇。 呢啲人同佢講野簡直溝通唔到,唔通我同你講去醫院生仔,轉頭我生個女你黎抽稱我 又話生仔

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

為左$2 mouth:

男爵府

引用:因為唔想同同事呻,驚變事非,老公又唔會明

原帖由 ninjarabbit 於 13-03-20 發表
因為唔想同同事呻,驚變事非,老公又唔會明,俾我係度呻吓。事源我有birthday discountcoupon可以有9件貨有 ...
以後吾好彩佢

男爵府

好怕幫同事買野。

早7年前到,幫同事買一大堆零食,仲hand carry送到公司俾佢,多謝都冇句。

俾埋張receipt佢睇,都要俾少嗰1~2蚊我。

我心諗,唔係賺妳,只係幫妳。
我咪好溫柔咁同返同事講,叫佢俾返足我,(因為唔想俾佢覺得我好好蝦,第時做野會俾人蛤)。佢居然仲要黑面!!!

難度俾少人錢,是正確的嗎? 過到自己良心嗎?

男爵府

引用:我以前都有個好乞人憎,成日斤斤計較嘅同事

原帖由 florapang0426 於 13-03-20 發表
我以前都有個好乞人憎,成日斤斤計較嘅同事,有時食lunch大家叫野食,佢可以話,例如,小籠包我冇話食架, ...
佢好型

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁衰格都得既mouth:

男爵府

畀面勳章

真係咩人都有! 平左咁多仲要計較人有無講個個位數! 下次有discount都唔會有人益佢!

珍珠宮

Your friend only worth $ 2

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兩蚊睇清佢為人,好抵:;pppp:

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

引用:有D人天生把口衰,覺得自己講緊笑,但其實

原帖由 milkteabb 於 13-03-20 發表
有D人天生把口衰,覺得自己講緊笑,但其實人地聽到會好銀耳。樓主睇開d,下次唔幫佢買

...
認同…以為自己講緊笑

大宅

老憑蝕俾佢咁款,
Over budget ,叫佢唔好買啦

珍珠宮

畀面勳章

咁都得!無下次兩蚊睇人格!抵過超市減價

侯爵府

ninjarabbit 發表於 13-3-20 17:56
因為唔想同同事呻,驚變事非,老公又唔會明,俾我係度呻吓。事源我有birthday discountcoupon可以有9件貨有 ...

咁CHEAP既野都出得口?
我有時幫人買野係咁易講過約數,
好似532, 我會講大約500元左右啦,
遇者我朋友好似你同事咁,
我幫人買野係咪要蝕32比佢先?

真係有D咁CHEAP 咁核突既人,
以後有著數都唔好益佢!

珍珠宮

親子王國15週年勳章

2蚊睇清楚一個人.好抵

大宅

佢真係勁cheap!唔好嬲

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:因為唔想同同事呻,驚變事非,老公又唔會明

原帖由 ninjarabbit 於 13-03-20 發表
真係賤到暈,如果我係妳就豪果$2-比佢,塞住佢把八婆口。Cheap精,唔好再幫佢買嘢。

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

首頁
12345...6

尾頁

跳至