自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

因為唔想同同事呻,驚變事非,老公又唔會明,俾我係度呻吓。

事源我有birthday discountcoupon可以有9件貨有折,但自己又用唔哂,係pantry問同事A有無野想買,叧一個唔多熟既同事B聽到,話有興趣想搭單買一件,咁當時心諗大家開心,就話好,不過因為唔多熟,就講明“原價$700 coupon 8 折再加member 95折,即係530左右”。

今日俾件野同事B同收錢時,同事B講“$532 即係唔係$530!下次講清楚啊!”我即時 "吓"左一聲,同事B竟然答我“咁你話$530我只會預算$530嫁乍,不過我好大方,會俾埋2蚊你。”我D火立刻升上腦,只識答“我諗住你數口好唔洗講到個位數"

咩事先? 我做錯咩? 其實我可以唔幫佢買,點解變左好似我厄佢2?

講左出黎舒服晒

ivory0915  無下次  發表於 13-3-20 23:37
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

回覆:2蚊

有D人天生把口衰,覺得自己講緊笑,但其實人地聽到會好銀耳。樓主睇開d,下次唔幫佢買

smallkan    發表於 13-3-20 22:34

子爵府

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章 畀面勳章

你無嬲錯, 比我都火都黎埋. 唔係你有優惠佢都唔會有DISCOUNT 啦! 真係得寸進尺. 錢銀計清楚有咩錯, 又唔係熟.
大家好, 我是脾脾蟲  

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:因為唔想同同事呻,驚變事非,老公又唔會明

原帖由 ninjarabbit 於 13-03-20 發表
因為唔想同同事呻,驚變事非,老公又唔會明,俾我係度呻吓。事源我有birthday discountcoupon可以有9件貨有 ...
無下次

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

2蚊睇清楚佢個人啦! 下次小心佢呀!

smallkan    發表於 13-3-20 22:35

伯爵府

畀面勳章

平左仲咁多野講,找屎

公爵府

2019新春慶豚圓

痴痴地, 真係想打佢.......

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

撐你, 我係你都火滾,

以後唔好再同 同事B 有錢銀瓜葛.

chuchu9999    發表於 13-3-20 21:58

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

環保接龍勳章

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

2019新春慶豚圓

痴Q線,,差2蚊駛吾駛咁呀,人哋少家,你大方,吾好嬲.

珊瑚宮

環保接龍勳章

下次唔好幫佢買

男爵府

$2睇得出佢人格

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆:ninjarabbit 的帖子

無下次

侯爵府

$2 買起佢以後幫佢買野機會,抵!

子爵府

唔洗嬲,呢d人人緣應該唔多好

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇下次

子爵府

而家係532,你收佢530,而唔係530,你收多佢2蚊話532喎!你收少佢2蚊,佢都要有意見?

大宅

下次有平嘢唔好益佢:;pppp:

水晶宮

我唔會收果$2,但亦唔會收果$530.
我情願蝕$530,要左件貨,係二手市場再平D放返出去,我都唔會益呢條友

首頁
12345...6

尾頁

跳至