親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

有冇人去過海泉灣 ???

如題 : 想去玩 2日1夜, 適合 4歲小朋友嗎 ??

1) 在入面住好 or 住出面附近的酒店好
2) 海洋溫泉 & 神秘島 係玩咩呢 ??
3) 邊一部份o岩4歲的小朋友玩 ???
4) 食肆方面, 出去食遠唔遠 ????

請提供

伯爵府

Re: 有冇人去過海泉灣 ???

海泉灣係邊ga

侯爵府

在珠海 , 我會去澳門 3日 2夜, 老公話不如有2 日
1夜去海泉灣玩下, 但又未去過, 唔知o岩唔o岩個女玩

伯爵府

我覺得好玩,我地7月份同個女去,入面有好多餐廳又有便利店,唔駛慌餓,主要入去浸溫泉,裡面有多個溫泉,好好玩,有兒童的池,我個女最鐘意係個魚仔池,會有小魚游到腳,好得意的,神秘島就玩機動遊戲的,大人玩就好,小朋友就一般,但其實你唔會有這麼多時間的,只係玩溫泉亦可以玩好耐了。

複式洋房

I also plan to go to 海泉灣 in Sep, pls give us more details for this trip.

大宅

以下一位bk媽咪去完後的分享, 希望幫到你, 如你有興趣, 可以 search 下以前的 topics, 有很多媽咪去完番來的意見。
我將在今個 weekend 去, 買package, 番來再留言。
===============================

各位:我去完海泉灣返來喇~感覺好正
首先我係澳門玩左一日,第二日係酒店check out後就搭巴士去拱北過關到珠海,跟住係''中旅''巴士櫃位買車票去海泉灣(車費:單程$22 ,來回$40 , 長者及小童都有優惠)車程1小時(好準時架)~而班次約每1小時1班車~
去到海泉灣度假城check in 完入到酒店房,嘩...間房好靚丫,有露台(可坐係露台好好享受....正,)我見差不多間間房都有露台,至於間放就更正喇,每樣東西或杯都好靚,地氈又軟棉棉,用來分隔廁所同房果塊坪風可以趟開(即你係浴光沖涼時都可睇電視 )另外係房有個熱水壺(可自行煲水),又有茶包,同埋基本日用品都有埋(風筒,牙膏/牙刷,梳,浴帽,剃鬚刀/膏,洗頭水/沖涼液 ~酒店入面都有好多設施,例如:泳池,spa,gym,卓球室......
晚上我地先係酒店下面間''茶米香''食朝州菜,還境好舒服,服務又好,食物都唔錯最緊要價錢適中,(酒店入面有2-3間西餐廳,中色好似得這間)晚飯後我地係酒店坐''旅遊車''(好次golf車)每位$20,遊覽成個''海泉灣度假城''車程約半小時,入面真係好大.....內裡有''海洋溫泉'' ,神祕島,魚人碼頭....,露天溫泉,露天泳池,露天按摸,劇場,又有hose,總之好大,但要有心理準俾由一個地方行去另一達地方都幾遠下(但沿途都好靚)
遊覽完我地就返酒店休息~
酒店check out時間係12:00pm~
另外想同大家講去海泉灣時不防帶定d食物,因酒店附近係無野食賣,除左係''魚人碼頭''入面開了2-3間舖(有些地方未開晒)所以自己帶就穩爭d~因出去市中心都好遠o下,(我覺得除左係酒店食就無選擇)
到第二日我地check out後就搭''中旅巴士''返珠海再搭車去澳門,晚上去金沙食buffet~好正丫,之後就返香港lu
~~ 我都稔住等個女大d,帶她去海泉灣,因我覺得這地方好直得去,又靚啦,又有度假feel,老/少都適合去呀~
~~希望大家去時都玩得開開心心啦

侯爵府

歌莉亞 & Babychin >> thank you

首頁

尾頁

跳至