夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

最怕老公講是但啦,但轉頭又、、、、、、

成日問佢

翡翠宮

Re: 最怕老公講是但啦,但轉頭又、、、、、、

十個男人著左九個都係咁架啦

洋房

男人就係鍾意扮無所謂, 但事後又ee哦哦, 真係麻煩! :lol:

翡翠宮

Mrs-Kan 寫道:
男人就係鍾意扮無所謂, 但事後又ee哦哦, 真係麻煩! :lol:

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我果件都係

Mrs-Kan 寫道:

大宅

尋日一家人去釣魚,收獲不佳,得個9條魚毛仔,個仔就好開心,臨走DADDY問我D魚要唔要,我學番佢答是但啦!結果佢放回大海中,個仔既即時劈大個①咸,你都冇問我,你

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我c6又係,只係講食野呀.
佢每次都問我去邊到食我話去xx餐廳la,佢就話是但啦,但都唔好食,咁我話另一間la,佢是但啦但又話唔好,咁我話你話la,c6又話一陣又話我話晒事la.
咁我話不如嗰間la,佢又話嗰間呀,d野食.....我即話你問我都徙氣la.
我話間間都唔好,你問我做咩,我叫你話事你又話是但,但我話你又話唔好

子爵府

好媽媽勳章

有陣時問佢意見...佢就會問番你轉頭...有陣時佢已經決定好既野...又會問你意見...到你講出黎既意見...佢又唔係好接受...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

好媽媽勳章

最憎d男人問佢嘢就是但啦,冇所謂啦,仲要講一大番好話
話你作主好,轉個頭又周圍同人講話你唔好,咩都係你作主
(呢d人正確嚟講唔可以話佢係男人囉,)男人既責任係照顧女人,咩問題都比唒個老婆諗,咁99生你個腦嚟做咩呀???
唔係反工搵$就袋表一切,咁娶個老婆番去做咩呀?
有時對付呢d人要以其人之道,還自其人之身

別墅

我老公以前都係o甘,搞到好似我揀親D野都唔好。後來,我學精o左,D無鬼謂的決定,例如:今晚食乜?睇乜戲?去邊處逛?佢叫我

複式洋房

佢唔係答是但,不過佢話你話事啦! 然後我話完事之後就唔滿意!我都唔知佢想點!
最常發生就係去搵地方食飯,通常都好勞氣...

侯爵府

老公都經常話是但、你話事啦,有事咪唔關自己事囉 好似好民主比你話哂事

男爵府

D C6係咁架!我隻佬仲激啦!我問佢我着D衫靚吾靚/化妝化得靚吾靚或者出街見到D靚野問佢靚吾靚...佢都係連望都未望,自己望埋一邊話:"靚~" 搞到我成日要即刻擰甩佢個頭,咁佢至望下然後懶係風趣咁話:"嘩!!!!好靚呀!!!哈哈哈!!!!" 又當自己係諧星!!!誇張到C~~~!!! [quote]
KEOROR 寫道:
成日問佢
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

禁止訪問

別墅

佢唔係答是但,不過佢話你話事啦! 然後我話完事之後就唔滿意!我都唔知佢想點!
最常發生就係去搵地方食飯,通常都好勞氣...

禁止訪問

子爵府

我男友都係咁.. 勁討厭

問佢咩都話是旦啦, 你鍾意啦... 但轉頭我講左個意見出黎之後就會band我... 有時心情唔好就會鬧番佢轉頭架啦!!!

大宅

尋日佢亞媽即我奶奶,問佢燒野食自己奄野好唔好呀?佢話是但啦!奶奶既即刻追問,一輪咀係咁講,想自巳奄

男爵府

唉...同我果個一模一樣呀
kellyly 寫道:
佢每次都問我去邊到食我話去xx餐廳la,佢就話是但啦,但都唔好食,咁我話另一間la,佢是但啦但又話唔好,咁我話你話la,c6又話一陣又話我話晒事la.
咁我話不如嗰間la,佢又話嗰間呀,d野食.....我即話你問我都徙氣la.
我話間間都唔好,你問我做咩,我叫你話事你又話是但,但我話你又話唔好

大宅

keoror[quote]
jvkll 寫道:
唉...同我果個一模一樣呀 [quote]
kellyly 寫道:
咁我話不如

首頁

尾頁

跳至