跳至

首頁

尾頁

複式洋房

善瑜就快做大家姐la.

完全係計劃之內,同善瑜一樣一激即中

預產期07年4月6日,善瑜剛好2yrs.

有無0503媽媽都好似我咁諗住生多個ga???
我係善瑜寶寶,2005年3月2日係浸會醫院順產ga.
我係善濤兒寶,2007年3月23日都係浸會醫院順產ga.

大宅

Re: 善瑜就快做大家姐la.

Connie,

恭喜恭喜

大宅

恭喜恭喜!
恭喜善瑜媽!恭喜善瑜爸!恭喜善瑜家姐仔!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

恭喜恭喜!恭喜恭喜!恭喜善瑜好快做家姐仔!

別墅

Connie,

恭喜晒!

我地完本都想生多個, 不過而家擱置左啦, 因為Kelda真係太難教, 我地吾想分心, 比多D心機教佢呀!
[img align=right]http://baby.popart.hk/blog/upload/KNY_FIONA/2006062901160034931.jpg[/img] 惡雞女 - 小小Kelda的成長點滴 Kelda Studio Photos

別墅

Connie:
恭喜晒!
我已經兩個啦,夠晒數.教得掂呢兩個,我已經會好開心,所以唔會再追啦.
瑋瑋係我肚裏面既時候,好彩有幾個媽咪,教我點樣prepare大仔接受佢既新角色;瑋瑋出世之後,一路見到大仔好"生性",好鍚弟弟,覺得真係好好彩.
[/quote]

子爵府

connie

恭喜晒!
我都已有兩個,真是教得掂我就開心lu,如果細仔在大d,兩個又聽話我都有諗過在生多一個囡囡,因為我兩個都係仔仔好想有個囡囡陪伴我,又可以幫囡囡整靚靚,又有好多靚衫仔,諗起都開心,哈哈

別墅

ConnieAuWingYin 寫道:

恭喜哂!
生多個..都有想過,不過都係順其自然啦!
天父自有安排
係呢, 你想要仔定女?
又, 可否分享o下你一擊即中的經驗?

侯爵府

好媽媽勳章

B仔重有10幾日就多個妹啦!

別墅

ConnieAuWingYin

Congratulations!!

大宅

恭喜善瑜就快做姐姐!

別墅

ac321,

你個B仔張大頭相係咪要換下呢, 而家大個左咁多!

ac321 寫道:
[quote]

B仔重有10幾日就多個妹啦! [/quote]
[img align=right]http://baby.popart.hk/blog/upload/KNY_FIONA/2006062901160034931.jpg[/img] 惡雞女 - 小小Kelda的成長點滴 Kelda Studio Photos

別墅

恭喜晒,真係三年抱兩bor .
B仔知唔知自己就快做哥哥?

ac321 寫道:

男爵府

Connie~

恭喜哂~
歡迎進入2隻小妖既世界~

http://hk.myblog.yahoo.com/carmenma99

男爵府

ac321 寫道:

恭喜!恭喜! 我個妹都係就黎生啦, 9月7日, 又係囡囡~
歡迎進入2隻小妖既世界~

http://hk.myblog.yahoo.com/carmenma99

侯爵府

好媽媽勳章

PaulineVin 寫道:
恭喜晒,真係三年抱兩bor .
B仔知唔知自己就快做哥哥?

[quote]
ac321 寫道:
[/quote]

B仔成日訓係我個肚到同妹妹講野(bb話,我吾識聽),吾知係吾係有d聲B仔聽到而大人聽吾到?!

不過好明顯B仔好鍾意BB,佢係街見到其它初生BB就會第–時間走過去想同佢玩..........

侯爵府

好媽媽勳章

kny_fiona 寫道:
ac321,

你個B仔張大頭相係咪要換下呢, 而家大個左咁多!

妳知我有幾懶惰啦!!加上又吾識resize...........都係要等我老公得閒同我換左B仔張大頭相!

侯爵府

好媽媽勳章

carmen99 寫道:
恭喜!恭喜! 我個妹都係就黎生啦, 9月7日, 又係囡囡~

恭喜妳妹妹!
禁應該我B女出世先!因為我會早2weeks開刀。

別墅

咁就好啦.我大仔以前每晚瞓覺前,都會唱Rock-a-bye Baby俾弟弟聽.佢玩車車,又擺一架係我肚上面,話係俾弟弟玩.佢睇書書,又擺一本係我肚上面,話係俾弟弟睇.
你有冇同佢講過"第一次做哥哥"既書?快D係圖書館借番來幫佢洗腦.
你入院之前,記後要話俾B仔聽.出院個日,買份B仔最鍾意既玩具,話係妹妹送既,最好影相留念,keep多D佢地兩兄妹之間既happy memory.我大仔依家仲記得佢既Thomas火車係弟弟送既.

ac321 寫道:

B仔成日訓係我個肚到同妹妹講野(bb話,我吾識聽),吾知係吾係有d聲B仔聽到而大人聽吾到?!

不過好明顯B仔好鍾意BB,佢係街見到其它初生BB就會第–時間走過去想同佢玩..........

侯爵府

好媽媽勳章

PaulineVin 寫道:
咁就好啦.我大仔以前每晚瞓覺前,都會唱Rock-a-bye Baby俾弟弟聽.佢玩車車,又擺一架係我肚上面,話係俾弟弟玩.佢睇書書,又擺一本係我肚上面,話係俾弟弟睇.
你有冇同佢講過"第一次做哥哥"既書?快D係圖書館借番來幫佢洗腦.
你入院之前,記後要話俾B仔聽.出院個日,買份B仔最鍾意既玩具,話係妹妹送既,最好影相留念,keep多D佢地兩兄妹之間既happy memory.我大仔依家仲記得佢既Thomas火車係弟弟送既.

我都有同老公講比份禮物比B仔,我唸住送架電動車(可charge電、有腳制去and停果d),因為可以玩到佢3-4歲,吾知好吾好?!不過佢依家可能重太細未識玩!
同B仔講'做哥哥',吾知佢會吾會明白?!

首頁

尾頁

跳至