跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 2002年3月媽咪會 --06年 part 2

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

Ivy.CL 寫道:
cherryma,

今晚尼歺好正呀, D嘢好多款, ヌ坐大圓台傾歺c , 唔尼真係有D損失呀

我星期六同星期日都要去食Tea Buffet, 聽晚又約左食火鍋, 如果再食埋妳地琴日餐咁正嘅buffet, 可能好快變左大肥婆, 妳地下次唔認得我添

侯爵府

JacquelineHo 寫道:
Cherryma,
兩隻貓我收到啦,tks! 雖然就矇左 D..D...不過放大睇 D 壽司+麵包都重好真呀...『勁』!! 您真係記得幫我叫 Cherry 姐姐整個蛋糕俾 Yuki 喎....唔該+多謝先 !

聽日會出旺角, 順便買顏料, 一定記得Yuki個cake嘅 :-P :-P :-P

侯爵府

好慘呀, 廚房爆水喉, 咁夜無得叫人黎整. 要聽朝一早先可以搵人整. 將軍澳媽咪, 妳地有無好介紹呀? 比個Tel no.我啦 :-( :-( :-(

子爵府

JacquelineHo,
個漁民初體驗我真係有興趣架! 不過要睇到啲捉魚 + 艇上生活喎! 原來條船係啲海鮮酒家既, 咁可唔可以唔駛整啲咁豪華既午膳, 食啲咸魚青菜就得啦! 大小同價喎! 佢哋食得幾多丫!

H2O,
我哋啲聚餐除咗要勁食一餐, 最緊要就係比大家吹吓水嘛! 你嚟到唔講嘢既話, 我哋仲驚呀!
我琴晚就真係因為太飽, 所以冇咁快瞓得住! 你果然厲害喎! 食得咁飽, 仲可以咁快速眠得到!

cherryma,
食完幾餐, 你努力啲做吓家務, 一定消耗得晒啦!

Ivy.CL,
如果唔係揀特別旺既日子, 就多數會book到既, 但好似冇得咁早book定! 所以大家可以早少少決定咗日子先都得!

侯爵府

Cyrusmum 寫道:
cherryma,
食完幾餐, 你努力啲做吓家務, 一定消耗得晒啦!

頭先成個廚房都係水, 得我一個做咋, 老公又未放工, 跟住又要將啲電器全部搬出廳, 真係未食先做家務. 聽日又要搬返好晒啲野, 真係有排做 :-( :-( :-(

大宅

尋晚果餐真係好正喎 不過好似好多嘢都未食,連雪糕都唔記得食呀 :-(

YuYung,
多謝晒兼唔該晒你車埋我地番屋企呀,唔只餐buffet有六個人慳番d,仲有個靚媽車埋番屋企,真感動 ,呢d係咪叫出路遇貴人呀 話時話,好彩你夠定 出到東區走廊d行雷閃電都幾嚇人

H2O,
我見你撐住把雨遮好似想反想反咁,係好快有的士定或∼呼一聲吹左你番屋企呀 我地尋晚係咪好嘈?得閒多d出嚟同我地吹吓水你就慣架喇

大宅

Cherryma,

你個廚房點呀?有冇浸出廳或浸壞電器?我都唔識得有咩c傅幫到你呀 ?-(

大宅

cherryma 寫道:
好慘呀, 廚房爆水喉, 咁夜無得叫人黎整. 要聽朝一早先可以搵人整. 將軍澳媽咪, 妳地有無好介紹呀? 比個Tel no.我啦 :-( :-( :-(

我住左將軍澳10年有多.....但末試過爆水喉甘鬼大bowl呀 唔識人整呀 ?-( 幫唔到呀, cherryma.
我諗厚德街市內面 or 上面商場應該有人識整
係特然燝左水喉呀 ?-( 都好彩有人係到, 如果唔係浸左間屋點算呀 :-(
你一個人搬晒D電器出聽 搬雪櫃

大宅

mamiya,

3個女人一個虛呀...我地6個女人....嘩....曹C人呀

YuYung, 倍99回鄉探親呀, 等亞"少奶李太"佢返尼先問下佢個晚渣住架車驚唔驚先 ?-(
好似好鬼需甘, 食完重要"少奶"送我地返屋企

侯爵府

Ivy.CL 寫道:
[quote]
cherryma 寫道:

我住左將軍澳10年有多.....但末試過爆水喉甘鬼大bowl呀 唔識人整呀 ?-( 幫唔到呀, cherryma.
我諗厚德街市內面 or 上面商場應該有人識整
係特然燝左水喉呀 ?-( 都好彩有人係到, 如果唔係浸左間屋點算呀 :-(
你一個人搬晒D電器出聽 搬雪櫃 [/quote]

好彩未浸到去雪櫃個位, 不過浸到去我都搬唔郁啦, 只係搬左啲微波爐, 焗爐, 電熱水壺... :cry: :cry: :cry:
最好彩係本來諗住去東港城行街, 點知cherry攪吓呢樣, 攪下果樣, 結果攪到重未出門口. 就聽到啲吱吱聲, 一搵之下, 原來廚房天花近牆條水喉駁位, 係咁射水出黎, 我close屋企個水製都唔得, 即刻打去管理處叫職員上黎close個大製. 但已經浸左大半個廚房, 真係做餐死 :evil: :evil: :evil:

我都係諗住去厚德街市睇睇有無水喉佬, 住左都10年啦, 都係重未試過. 但就試過一次壞大門鎖, 入唔到屋. 又係夜晚, 好彩厚德商場間鋪有朋友到訪, 所以重未close, 唔係就真係要瞓街

子爵府

cherryma,
唔驚, 通常啲管理處都有啲緊急救命電話幫到手既!
咁宜家個廚房點呀? 今勻實消耗好多精力啦! 早知嗰晚出嚟食都冇有怕啦!

侯爵府

Cyrusmum 寫道:
cherryma,
唔驚, 通常啲管理處都有啲緊急救命電話幫到手既!
咁宜家個廚房點呀? 今勻實消耗好多精力啦! 早知嗰晚出嚟食都冇有怕啦!

要換晒啲喉, 真係好大工程, 最慘痛係個荷包, 要整成2千蚊, 重要係月尾最窮果陣 :-( :-( :-( 再加上比完錢重要做餐死 :-( :-( :-( 現在成個廚房好似垃圾崗, 見到都想 :-( :-( :-( 頭先整左上半場, 現在食完tea buffet再返黎整埋下半場 :evil: :-| :-|

大宅

cherryma,

物咁大劑丫,有無買到家居保,要2千蚊真係幾嚴重喎,
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

子爵府

cherryma,
聽見又覺幾災情慘重既! 淨係諗要將廚房啲嘢搬出搬入已經煩c啦! 但你有冇check過爆嗰條喉係咪你架? 又或其他部份有冇事, 橫掂都係, 就一次過整埋佢嘛!

大宅

cherryma,

cyrusmum講得o岩,既然要關大製,
會o吾會係公家水喉黎架,
比錢前要再check清楚好d喎
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Cherryma,

乜咁大鑊呀...陰公 :-( :-( !!

真係想像到災情有幾嚴重,住左十年姐....又會爆喉爆得咁厲害的;您有冇問過管理處有冇其他住戶有問題? 會唔會大圍野都有 d 失修呀?!

侯爵府

Dear All,

好多謝大家咁關心我屋企爆水喉

條喉係自已負責架, 我對面屋同隔離屋都換左, 我屋企條喉已經算頂得耐啦 好彩廁所係樂樂出世之前大裝修過一次, 唔係換埋廁所啲喉重金($) :-( :-( :-(

我諗保險應該無得claim, 因為呢啲係自然損耗, 而且只係浸到廚櫃啲木脹起左啲 :-x :-x :-x

首頁

尾頁

跳至