跳至
[2004年或之前] 2002年6月媽咪區(II)

首頁
23456...52

尾頁

男爵府

Re: 2002年6月媽咪區(II)

嘩好開心呀3個月aaron 塊面都未好過
個身都好了1個未返發
本週終於再到見佢白雪雪,滑嘟嘟的靚仔樣了
希望濕疹遠離aaron

hi 其實如果 join 海洋公園的年票都幾好的

每個月帶小朋友去一次下坐纜車, 海洋館, 看熊貓, 重有重點是兒童王國, 坐船仔, 騎木馬, 跳彈床, 坐摩天輪,佢地會很開心的.

大宅

KW,
Nevermind, I will invite u to go to beach the other day.

Joanne,
TKS for yr info.

I would like to recommend a good VCD - Children Song by Twins only $55, in toyrus. My husband loves twins, onting loves the songs.

yinyin, donna, hanghangma,.
Sorry, I won't join u to go to swimming this Sunday la.

onting ma

子爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

Onting ma,

Yes. Next time la. This Saturday is my long week. Most of the time I don't need to work on Saturday......

Cheers
KW

大宅

yinyin,
Aaron仔靚仔返真係好啦! 我都諗緊幾時帶依言去海洋公園玩.

OnTing係一個靚女, 而依言係一個靚仔, 出街時從來無人知佢係女仔, 聽得最多係: "呀細佬好靚仔喎!" 比佢地激死!

joy_e,
諾天而家點呀, 希望佢快d好返, 唔駛咁辛苦.

莎樂美,
桐桐好叻女呀, 識得bye bye, 依言一聽電話只係識按鍵, 好間唔中先叫一聲媽媽然後就走左去.

各位,

依言近幾日開始跟人尾音講野,都幾得意。

今天姨媽抱著依言搭電梯,遇到鄰居問依言:你識唔識叫我呀?依言點頭說:”識”,該鄰居好奇問:”咁你叫聲我姨姨啦!”依言就叫”姨”。回到家中,姨丈說:”你叫聲我姨丈啦!”依言就叫”象”,姨媽說:”你叫聲我姨媽啦!”,依言就叫”唔媽”。似模似樣。 好好笑。 

你地bb鍾意點頭定搖頭? 我未見過依言搖頭, 好奇怪.

洋房

Tina,
依言好叻呀!
識回應問題,又識叫人-真好.
我穎瑜在

複式洋房

Oh too bad! As my computer has not been working for nearly half a month, I couldn't catch up your latest news of having another playgroup time.

Maybe next time let me contribute by booking the function room of my coming new flat : Park Central.

Right, we are on the move in this month. The decoration work is underway and we are extremely busy.

After the maid has arrived, Theo had been sick for several days due to virus attack. I suspect that she may bring her some virus or she is not clean enough....I just hope that now Theo has developed against that kind of virus.

I think THeo's memory is very good. Though I didn't teach him, he mocked our action and tried to put the straw into the paper pack drink like soya milk. I found it very amazing as I believe that he knows how to do it simply by observing our behaviour.
Babies are wonderful!

Anyway, I hope I can find time to talk to you later.

男爵府

行行媽, donna

sorry sonia 學校明早要家長幫手做義工, 因此不能去swimming

大宅

各位,

聽日開學啦(過多幾年之後)! 想介紹一個新做的powerpoint認顏色英文字的檔案比你地同bb玩下, 檔案會自動讀出10種顏色的英文字, 讀完後會顯示埋顏色, 一秒一張, 都幾吸引小朋友.

如果大家用LCD螢光幕, 用呢個檔案教小朋友認識與顏色有關的英文字及認顏色都幾好架. 小依言呢隻百厭豬(証明我有過黎八掛)睇到眼都唔眨.

下載方法: 按開心家庭網, 到[檔案下載]那裡的第一個檔案就是了.

大家試下好唔好用啦! 如果好用可能會整多幾個唔同類的玩下.

大宅

講下依言近期的百厭野.

依言昨天把姨媽的鎖匙收到鞋櫃, 結果令姨媽找了兩個鐘. 她今天又收起我的信用咭到我奶奶屋企個櫃。如果不是給老公睇到,又要有排搵了。都唔明點解依言開始鍾意將d野收埋。你地個b會唔會咁百厭?

大宅

Dear all,

Onting is also very naughty. She always eagers to find a playmate in daytime.

As her mother, I always go out for her activities. However she is still having much energy.

Last Sat, I went to the beach in Sai Kung 半月灣. Actually it's only 2nd time for her in the beach this year. After swimming course, she really don't fear of water & walk to the seaside like a rocket & very enjoy in the sea.

Recently I started potty training for onting & let her sit in the potty chair twice a day. Nothing will be left in the potty, but at least she is willing to sit in & keep calm. NOT bad !

onting ma

子爵府

Onting 好靚女呀,件三點式都好靚呀。

昨晚被管理員上來我家投訴,他說有人投訴我地成日發出掉東西落地的嘈音呀,他好惡叫我唔好再比小朋友掉玩具落地再發出嘈音,但我又點控制到佢唔好掉玩具呢? 請問你們有這經驗嗎?

男爵府

ontingma
半月灣真是水清沙幼, 我10年前去過, 果時個碼頭都幾危險
你上星期去d 交通辛苦嗎???沖身設備ok 嗎?是否有小食賣noodle , sandwich .......

各位mami

我朋友個仔19個月昨天在家跌親, d 牙仔咬到個下唇,
要聯了幾針, :-( :-(

洋房

Tina,

大宅

MsFung: 我以前樓上有3個小朋友, 夜晚成日都拍拍聲or跳聲, 有時都好"炆"好想走上去叫佢地靜d....但唸唸下,小朋友玩實係咁架la.... 唯忍下...忍下(那時仲未有BB)後來諾天差不多出世時佢地就搬走lu 真好彩, 不過而家輪到諾天拍拍聲or倒玩具, 我也擔心影響樓下....唯有用多d地墊隔下law!!!!不過你管理員又不應咁.......小朋友玩實會嘈d!!!!!

yinyin: 你朋友個仔仔好番d未ar 要縫針咁嚴重

ontingma: onting swimming look too sexy :-P :-P

各位mummy, 我尋日係mongkok比個變態佬用d口水整濕條褲ar :-x 好激氣.....我係旺角中心近大班門口行過, 行行下feel到有個男人好近我, 我即刻bear住佢, 佢好快彈開,跟住feel到條褲近大脾位濕了, 我咪望下個變態佬走去邊, 發現佢離不遠又碰其他女子, 仲用口整d口水落手度....... 實在太變態la :-x :-x 下次你地行個頭要小心, 小心!!!! 我立即飛返屋企消毒ar :-x

複式洋房

等我又幫個囡囡報到下先!

詩詩媽咪-囡囡潁詩,6月3日,出生時3.3kgs,明天就15個月大,應該over 23lbs了。異常頑皮越叫唔准越要做呀!
平時囡囡星期一至五係奶奶家,但放左工都會去睇女,回家又要做家務,online都已經係10點了,所以好少入黎傾計,請多多指教!

:-P

男爵府

Joy_E,

你無事嗎?乜真係有D咁變態既人架 :-x

今晚好大風,當吹到呼呼聲時,澄澄表現得好驚,急急腳走過來攬實我;個傻妹呢排好嗲,都唔知佢係真驚定假驚,不過攬實我果時真係好正,好溫馨。
How are you?

大宅

Joy_E,

o個男人好核守突....

yinyin,

妳個朋友...係唔係上次join gathering.....

Littlebaby,

我個囝都好嗲呀....昨天..我餵佢食豆腐花....佢食食o下, 望一望我...口錫我一口炎...真係好sweet.....有次..我同老公扮打架....囝囝立即走過來攬實我....重令轉頭鬧爸爸....

cheers,
donna

男爵府

donna,

不是, 果個bb 19個月
上次gathering 個bb 是7月bb 細個我地d 仔, 不過好大隻

donna, joy_e, barbie

thank you

大宅

Joy_E,
你比人整濕條褲的遭遇,較早前已有人在網上廣傳,呼籲女子小心! 估不到這麼容易踫到..真可惡

MRS Fung,
I have no such experience. BUT I think using mats to reduce sound pollution is also worked.

Barbie,
YES, it's well rec'd. tKS

onting ma

大宅

Joy_E,
呢o的衰人等天收佢 :-x
講番開心野, 你好似去日本喎, 帶唔帶諾天去呀, 恨死我, 我呢個日本迷已經兩年無去日本玩, 我就黎發din

Mrs Fung,
我覺得個管理員唔應該咁惡 :-x

Donna,
康陶好鬼o爹

yinyin,
唔知幾時先可以見aaron個靚仔樣呢?

首頁
23456...52

尾頁

跳至