婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

真系發神經,從阿B出院開始,佢喊多幾下,就話系熱氣,要比七星茶阿B飲,GOD,咁細個人仔,喊多幾聲正常啫,唔使一定要食藥呱。呢D嘢咁涼,阿B受得到嗎?
好激氣啊!

侯爵府

回覆:Toby_yellow 的帖子

唉,我女未滿一個月咪又話比咩七星茶佢飲,話定驚,頂,真好想爆粗佢。

大宅

一定要出聲阻止,我有個侄又係細細個成日飲D七星荼開奶茶搞到腸胃差曬,而家三嵗已經要睇中醫調理喇!

丫雅    發表於 13-3-27 17:38

大宅

回覆:Mityfu 的帖子

七星茶唔係俾bb飲既咩?我個b二個月已經有飲了喔?有咩問題呀?到依家七個月大,都有飲,從來無病過,身體非常健康,又乖又好湊,又開心聰明,我覺得腸胃不好与七星茶無關係掛?

複式洋房

正正常常係唔會好熱氣....
咁細個醫生連水都唔建議飲咁多何況係有中藥成份ga野.....

複式洋房

回覆:變態99,阿B喊幾下就話比藥佢食

bb唔可以亂食藥。叫c6 同佢講。有咩事邊 個負責。

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

最慘吾係呢啲,最慘既係有傳統習俗个d... 一陣話丫b 呢樣咁个樣點,又拎傳統習俗出黎講話:以前啲人咁做 好好ga.....!!! 我最怕聽到呢啲,心諗:妖,依加咩世紀啦仲掛住舊時.......

寶寶就快出生了

子爵府

我個位都好中意喊多幾聲就要俾保ing單,一歲開始,試過一星期食足3,4樽,仲要唔中意話俾你聽,我地要到阿b"離奇"吐出啡色物體再問番姐姐才知!

大宅

引用:我個位都好中意喊多幾聲就要俾保ing單,一

原帖由 ren 於 13-03-24 發表
我個位都好中意喊多幾聲就要俾保ing單,一歲開始,試過一星期食足3,4樽,仲要唔中意話俾你聽,我地要到阿b ...
當糖食咩,好危險喎

男爵府

醫生話bb連水都唔應該多飲,(半歲前純母乳餵養時完全不用飲水)。因為個腎未發育好負擔大。
我奶奶又係,阿b未出世就要我地去買早散珍珠末!!!話一定要食!食左隻眼先靚!佢都膠膠地啲早幾萬蚊一兩你咁想個孫食你自己買,做咩要我為你的妄想或理想埋單?!而家我幾廿萬未開頭等住燒銀紙

子爵府

yokichow 發表於 13-3-24 23:28
當糖食咩,好危險喎
所以自己湊返,成年都唔使再食保ing單,猴x散都係食左1,2樽,唔使驚食得多呢d第日有咩事!

大宅

引用:最慘吾係呢啲,最慘既係有傳統習俗个d...+

原帖由 yvonnecccc 於 13-03-24 發表
最慘吾係呢啲,最慘既係有傳統習俗个d... 一陣話丫b 呢樣咁个樣點,又拎傳統習俗出黎講話:以前啲人咁做 好 ...
我99都係咁,成日都話以前點點點

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

A.Agnes 發表於 13-3-24 17:50
正正常常係唔會好熱氣....
咁細個醫生連水都唔建議飲咁多何況係有中藥成份ga野.....
...

咪係,BB未到半歲都唔使比奶以外的野咖。。。
咩七星茶??咩嚟??
笑下又一日。放鬆下啦大家!

大宅

我囡囡一個月個陣,鼻屎塞住,我99親我洛街買野,比保嬰單我囡食,激到我死。仲同我講以前都係咁,有話鼻屎庶風.佢都傻傻地。正常D保嬰單,開奶茶、七星荼,6個月先可以食。

大宅

回覆 bbtpp 的帖子

我係話成日飲,適量當然無問題啦"

珍珠宮

咁細個俾藥,唔係化

大宅

其實唔洗對D保嬰丹, 開奶茶, 七星茶咁抗拒, 只要跟住指引咁食, 唔會有大問題, 我都想信D古法, 只要唔過份, 我係接受的

男爵府

儍架?点可以隨便食中藥㗎!!!

男爵府

BK Milk勳章

其實你99當年係咪親手湊大你c6的? 我99唔係, 乜都唔識, 所以99有時講野你真係要當唱歌, 唔係會激死自己.

侯爵府

我奶奶果陣時又係,成日話要飲開奶茶,我堅持吾飲,到衣家阿女都未飲過開奶茶

首頁

尾頁

跳至