跳至

首頁

尾頁

大宅

綠楊幼兒/幼稚園*Part 1*入黎傾下~

Hello...
有無綠楊幼兒/幼稚園媽咪入黎傾下~

大宅

Re: 綠楊幼兒/幼稚園*Part 1*入黎傾下~

hello 灝灝+cherry,

我叫clara, 我個女女都叫cherry呀? 今年2歲, 我都打算出年幫佢報"綠楊幼稚園" 讀k1呀? 我可否入嚟一齊傾下呀?

大宅

clara:
hello,梗係可以入黎一齊傾啦~~`
你個女2歲,我個仔都係喔....
不過而家讀緊綠楊...

大宅

灝灝+cherry,

好開心收到你的回應, 我女女是04年7月出世的, 你仔仔呢?
我就打算出年先比佢讀K1, 唔知幾時有得報名呢? 你是不是全職媽咪呀?

大宅

clara:
我個仔都係04年..不過6月呀...
應該大你女女一個月....heehee..
我地今年係綠楊讀緊n1.呀...
我唔係全職mami呀...
K1 報名,我唔知呀...下次如果我接仔放學,同你問下..
有機會大家下年K1會係同學仔~~~

大宅

灝灝+cherry

係呀! 希望佢哋兩個做成同班同學! 我都係在職媽咪嚟架, 你有1個仔仔? 咁你未叫cherry? 我有1個大仔今年6歲升小一, 今年年尾又多一成員(係未嚇親你呀?)

大宅

cherrychunhim:
嘩~~~好勁呀......
等我下年都追多個先 heehee
sure !!我叫cherry ..
阿仔叫灝灝.....

大宅

Hi Hi !! I plan to send my son to Luk Yeung next year too !!

大宅

concon123:
nice to meet you !!
你係咪打算下年報N1呀?

複式洋房

灝灝+cherry :

小朋友在獨的2歲班開不開心, 因為我都想幫BB報此2歲班

大宅

alyssa:
其實都開心架.....
不過初初返學就一定會喊....
返左學之後,識唱左好多歌...
其實哩間學校的老師真係幾好~!!!

大宅

灝灝+cherry ,

My BB will study N1 next year. So happy to hear that you BB is happy after attending this school. Is this school has Putonghua and "honics" lessions??

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

灝灝+cherry

唔知如果要做下年 n1 細女, 插班容唔容易呢?係咪都要 9 月去報呀?

見你地話 bb 讀得開心, 我都好想幫 bb 報讀呀

大宅

洋房

hi..你地好...

我都想報綠楊07年K1, 我想問下你地知唔知如果插班讀下學期既N1呢, 會唔僧冇位呢 ???

複式洋房

今天到綠楊交報名表, 很多人, 排隊了2個多小時才交到報名表. 看來有很多家長都喜歡這間幼稚園!

大宅

我今天也報了,等到下午才交,唔駛排隊。早上條人龍好得人驚!!

大宅

係呀, 我今日都排咗2個鐘, 怕遲咗交表會遍入下午班.
alyssa 寫道:
今天到綠楊交報名表, 很多人, 排隊了2個多小時才交到報名表. 看來有很多家長都喜歡這間幼稚園!

大宅

乜交表先後有影晌編班嗎??
豬仔媽媽 寫道:
係呀, 我今日都排咗2個鐘, 怕遲咗交表會遍入下午班.[quote]

alyssa 寫道:
[/quote]

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我星期五都排左 2 個半鐘.....不過好好彩, 我係排幼兒園, 人數少好多.

我幫另一個媽咪交表報幼稚園, 早上 11 點幾交表時已經排到差唔多 60 以上了. 收表果位女士話, 遲與早都係一樣要 interview...而上午班真係會快滿額好多, 太遲交表就有可能會無位.

首頁

尾頁

跳至