懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

順產媽媽, 俾多次機會你地會唔會都攔順產?

如題

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

Re: 順產媽媽, 俾多次機會你地會唔會都攔順產?

我一定會自己生,其實我覺得生仔唔係甘痛喎,我痛左8個鐘,所謂十級痛都只會係最後1-2小內發生,之前個幾個鐘好似M痛(我以前M到係好痛,要食藥,但生完BB後己沒有再痛了) 當你生產時用力已不覺得好痛啦,落剪都唔係好覺痛,又可以見到BB係自己下面生出黎,之後重見埋個胎盤,嘩!正 一生完成個人輕鬆晒,聯針都唔覺有野喎,之後什麼都可以吃,隔一陣就可以落床,幾方便呀,開刀就會傷口痛,又唔食得野.....咪攪我
主 賜 平 安

男爵府

都係簡順產

大宅

完全贊同ecling的講法, 這是人生中最偉大的事, 但我見唔到胎盤喎, 現在第三胎了, 我依然會簡順產, 雖然有點驚, 但都唔會後悔的.

大宅

完全贊同ecling的講法, 這是人生中最偉大的事, 但我見唔到胎盤喎, 現在第三胎了, 我依然會簡順產, 雖然有點驚, 但都唔會後悔的.
該用戶已被刪除

伯爵府

me2
潮流媽咪 寫道:
都係簡順產

大宅

如果我仲生,我都仍然會揀番順產~始終係冇咁傷...同埋可以老公同自己一齊迎接bb出世一刻,好開心^^

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

你好好野又好有愛心呀,生第3個BB!個胎盤係我八掛自己昅到,因D助產事大叫:嘩!個胎盤好重好大,重重過個BB (我BB出生時有3.38kg,即7.5磅)
主 賜 平 安

大宅

你重好嘢, 生完重有氣有力去昅個胎盤, 我生第一胎時, 生完已經成個人謝晒加上我無帶眼鏡, 莫講個胎盤連個仔都看不清楚, 好彩第二胎時, 我一早叫我老公記住比個眼鏡我, 我先第一時間睇到女女個樣.

男爵府

當然啦!!

開刀我始終覺得係.........無啦啦, 整撻"啦"囉!

複式洋房

我驚會頂唔住,又或有任何難以估計情況出現,我9月中便生,唔知點解越來越驚,冇信心可順產,怎辦?

ecling 寫道:
我一定會自己生,其實我覺得生仔唔係甘痛喎,我痛左8個鐘,所謂十級痛都只會係最後1-2小內發生,之前個幾個鐘好似M痛(我以前M到係好痛,要食藥,但生完BB後己沒有再痛了) 當你生產時用力已不覺得好痛啦,落剪都唔係好覺痛,又可以見到BB係自己下面生出黎,之後重見埋個胎盤,嘩!正 一生完成個人輕鬆晒,聯針都唔覺有野喎,之後什麼都可以吃,隔一陣就可以落床,幾方便呀,開刀就會傷口痛,又唔食得野.....咪攪我

珍珠宮

非常同意hinhei o既講法.
hinhei 寫道:
當然啦!!

開刀我始終覺得係.........無啦啦, 整撻"啦"囉!

大宅

我都會簡順產,有d人痛好少時間就生,我係其中一個,由開始穿水到生都係3個鐘內的事,所以唔係好痛,可能妳都係,唔使擔心.

[quote]
小矮人 寫道:
我驚會頂唔住,又或有任何難以估計情況出現,我9月中便生,唔知點解越來越驚,冇信心可順產,怎辦?

複式洋房

Yes la, can recover better!!
茵茵豬blog ----歡迎參觀 click here

男爵府

畀面勳章

我嗰時第1胎係開刀,第2胎就順產,不過我覺得順產生BB之後,先真正感受到由有咗到出世,都係自己一手包辦果種滿足感,開刀梗係覺得爭感D野 ,況且我嗰時開刀個傷口痛咗1個月吖 :-( ,順產嗰次就只係生前痛咗4粒钟,況且順產咪最多生之前痛,仲可以快d落床週圍"滕"添 ,所以我呢胎都會揀返順產(預產期31/10),又可以快D修身,hehe [quote]

男爵府

hashtag旅遊勳章

絕對會

大宅

我都會選擇順產.

男爵府

順產!

複式洋房

多謝你們的鼓勵,但怎可縮短痛的時間,每日要行多少才夠?

[quote]
bjw 寫道:
我都會簡順產,有d人痛好少時間就生,我係其中一個,由開始穿水到生都係3個鐘內的事,所以唔係好痛,可能妳都係,唔使擔心.

首頁

尾頁

跳至