跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 中西區2004精靈BB會 - Part VII

小倩

唔好勞氣!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Audreyma1112 寫道:

係咪私立非牟利就可以用"學卷"呀

無"私立非牟利"O架喎... 阿豬係咪讀偉思呀? 偉思係私立獨立 O黎O架~~

子爵府

我對於政府ge乜政策物政策都無乜期望了, 通常都優惠唔到我地ge~ :tongue:

男爵府

Audreyma

小朋友都計在30人內呀

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

kohelen 寫道:
我對於政府ge乜政策物政策都無乜期望了, 通常都優惠唔到我地ge~ :tongue:

生多幾個, 辭職湊仔, 然後

子爵府

小倩 寫道:
[quote]
kohelen 寫道:

生多幾個, 辭職湊仔, 然後

王國長老

自己嚇自己, 睇東方講完就安心晒...

"現 時 政 府 提 供 三 個 有 關 幼 稚 園 的 資 助 計 劃 , 其 中 幼 稚 園 及 幼 兒 中 心 資 助 計 劃 將 於 下 學 年 取 消 , 租 金 、 差 餉 及 地 租 發 還 計 劃 則 維 持 不 變 。 幼 稚 園 及 幼 兒 中 心 學 費 減 免 計 劃 將 保 留 至 二 ○ 一 一 年 , 屆 時 再 作 檢 討 。 期 間 , 家 長 可 同 時 申 請 兩 個 計 劃 , 但 只 會 獲 發 金 額 較 高 的 資 助 。 消 息 人 士 強 調 , 「 不 會 有 家 長 因 此 蝕 底 。 」 "

前者係俾學校的津貼... 我申請的係叫<<幼 稚 園 及 幼 兒 中 心 學 費 減 免 計 劃>>, 佢會保留至2011年... 咁都安心D :mrgreen: 如果唔係要俾大拿拿5千幾蚊學費, 我真係會辭工

大宅

All ~

[size=small]Christmas party

日期 : 23 DEC 2006
時間 : 3:00 pm - 5:00 pm
(等小朋友

『 聖經能使他因信基督耶穌有得救的智慧 』(提後3:15)

洋房

您們有沒有幫您們bb報了Nursery?

大宅

lui_BB ~

lui_BB 寫道:
Audreyma

小朋友都計在30人內呀

係呀!問過會所大約30人啦,太多人怕小朋友唔夠地方玩 :lol:

大宅

小倩
小倩 寫道:
[quote]
Audreyma1112 寫道:

係咪私立非牟利就可以用"學卷"呀

無"私立非牟利"O架喎... 阿豬係咪讀偉思呀? 偉思係私立獨立 O黎O架~~[/quote]

我都唔曉click入去,佢係咁分類

大宅

clee999∼

clee999 寫道:
您們有沒有幫您們bb報了Nursery?

我估我報K班 ,你呢

大宅

小倩~
咁放心晒啦!

王國長老

阿豬媽:

你去 >>> 呢度 <<<睇, 呢個係政府出O架... click O左你心儀學校, 就會見到私立獨立 / 非牟利O架啦

子爵府

我click入去基恩睇資料, 先發現原來全日制ge註冊費上限係$1150, 半日先係$600。所以基恩係無收多到註冊費的。
暫時只有等到時到候係咪真係有位俾小朋友讀, 先可以話佢有無問題咯~

男爵府

小倩

你現在放心啦!

clee999∼

我囡囡返緊聖x多尼Nursery,K1打算轉其他幼稚園!
(心儀學校有︰凌x仙、禮x會和聖x)

男爵府

[size=medium]今日是搬屋的大日子!麻煩各位去中西區2004精靈BB會 - Part VIII繼續吹水啦!

首頁

尾頁

跳至