樓市動向

跳至

首頁
12345...16

尾頁

伯爵府

引用:回覆+StrawberryBB+的帖子請問你奶奶有屋未

原帖由 amalee 於 13-05-24 發表
回覆 StrawberryBB 的帖子

請問你奶奶有屋未.媽媽9号見完房署,你奶奶見完房署幾耐オ第一次配房 THX ...
我62下個月見,有乜問𠺢?佢89喇,上年10月出號碼,6月有得見。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆 ozoz 的帖子

你62好快見,其實帯齊資料就ok啦!問都係有無收入,有否取生果金,仔女有無比錢你一D普通問題.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆 bbpompom 的帖子

我ma都係5月9号見左,市區

伯爵府

引用:回覆+ozoz+的帖子你62好快見,其實帯齊資料

原帖由 amalee 於 13-05-28 發表
回覆 ozoz 的帖子

你62好快見,其實帯齊資料就ok啦!問都係有無收入,有否取生果金,仔女有無比錢你一D普通問 ...
我地比佢嘅$唔超,但計埋幫佢交租超曬

珍珠宮

回覆 ozoz 的帖子

主任話仔女比同生果金都當収入

伯爵府

引用:回覆+ozoz+的帖子主任話仔女比同生果金都當

回覆 ozoz 的帖子

主任話仔女比同生果金都當収入
咁就應該唔超,不過如果租屋$計埋就,我哋已經無$再咁租落去比佢住喇。300呎屋成9仟幾租,黎緊9月又加租喇,平d租唔係無,唔通要個89歳住唐樓行樓梯咩。

珍珠宮

回覆 ozoz 的帖子

租屋真係好貴,希望你62快D上到樓

大宅

兩位老人家申請,老爺79歲,奶奶85歲,已在2013年1月頭收到籃,選市區,
請問會幾時通知審查及幾耐先派屋.,

伯爵府

引用:回覆+ozoz+的帖子租屋真係好貴,希望你62快D

回覆 ozoz 的帖子

租屋真係好貴,希望你62快D上到樓
你屋企人收到信確認合格未呀?進度如何?

珍珠宮

回覆 ozoz 的帖子

未收到,但電脳已轉step2,你62見左末?

伯爵府

引用:回覆+ozoz+的帖子未收到,但電脳已轉step2,

原帖由 amalee 於 13-06-13 發表
回覆 ozoz 的帖子

未收到,但電脳已轉step2,你62見左末?
62見咗,6月4見嘅。

子爵府

回覆 ozoz 的帖子

你好~

請問你係咩琥碼?

我家兩長者唔知幾時審查? (市區)---G-13058XX

謝謝~

伯爵府

引用:回覆+ozoz+的帖子你好~請問你係咩琥碼?我家

原帖由 kamyee503 於 13-06-14 發表
回覆 ozoz 的帖子

你好~
佢單人長者市區,89歲,U032002xx。

珍珠宮

請問你99派第二次末?

大宅

畀面勳章

引用:回覆+StrawberryBB+的帖子請問你99派第二次

原帖由 amalee 於 13-06-21 發表

請問你99派第二次末?
未呀,你呢?派咗第一次未?

珍珠宮

ma上月9号見,今日先收到合格信.

男爵府

回覆:長者申請高齡優先配屋計劃,幾耐可上到樓?

媽媽,單人,70.選天水圍,近我。年半約見,一個月後第一次,但是長者屋,不是獨立單位,只可放一床,一櫃,共用kitchen,二人一toilet.衰過老人院,十室九空。等了兩個月,未派第二次。

別墅

回覆:長者申請高齡優先配屋計劃,幾耐可上到樓?

我屋企人單人,5月尾審查,昨天收到審查合格信啦,係咪等派屋啦,冇其他審查?
市區U-0313

珍珠宮

回覆 kiukiu23 的帖子

應該等派屋

大宅

畀面勳章

引用:我屋企人單人,5月尾審查,昨天收到審查合

原帖由 kiukiu23 於 13-07-04 發表

我屋企人單人,5月尾審查,昨天收到審查合格信啦,係咪等派 ...
收到合格信,大約一個月就會有派房通知。

首頁
12345...16

尾頁

跳至