自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

元朗神醫專醫 cancer

請問有無人知呢位傳聞o既神醫係邊呀, 因有同事家人患左骨癌, 所以想搵呢個醫生睇下, 好心邊位報下料, 好人有好報

子爵府

醒目開學勳章

Re: 元朗神醫專醫 cancer

唔知係咪你要的! 我都是傱b.k.媽咪知中醫地址:
***佛門老中醫 ∼∼∼ 樊耀森∼∼∼
地址: 元朗安寧路37-39號,裕民樓閣樓(永隆銀行隔鄰), tel: 24424561

星期一,二,四,五,六 9:00-12:00 
    14:00-19:00
上午8時派籌, 無籌不診.
通常d人想睇早上, 5點幾開始係樓下排隊, 8點開門,登記曬排隊果d人先, 朝早大概有二十幾個籌, 滿左就羅下午籌,8:30 接受電話預約.

bobo 寫道:
請問有無人知呢位傳聞o既神醫係邊呀, 因有同事家人患左骨癌, 所以想搵呢個醫生睇下, 好心邊位報下料, 好人有好報

男爵府

好媽媽勳章

我都唔知係咪呢個喎, 照睇就唔似啦, 因為聽聞亞神醫好低調, 無係藥材舖掛單架喎, 不過都好多謝你報料

大宅

聽聞這位老中醫因為年老,現在只接受癌症初患者求診, 一般都不看了,而且地址已搬,但電話好似照舊,可以電他一問...

都係聽聞他好有料,好多癌患者都找他看, 而他每次都要患者親自去到舖排隊先肯睇..診金不貴.他以前在安寧路的地址 是2樓閣仔舖連一位跌打醫師一齊,不是藥材舖,而新舖好似多兩位女中醫看一般病症...

應該不是羅文那一位,因[又係聽聞]那位好似住係錦田附近,但地址不知道了

希望你同事家人可以儘快好番... 本人覺得有機會都應該一試, 奇蹟時有發生

男爵府

好媽媽勳章

fc2004668, 多謝你報料, 我見好多明星睇果個叫陳伯, 好似係八鄉架喎, 咁請問你提到果位老中醫又係邊呢? 叫咩名? 是否有佢電話? 我同事家人係骨癌, 唔知第幾期, 我本著好事唔怕做, 即管幫佢四圍問, 如你有多少少資料, 煩請 pm 我, 我代我同事對你作千萬個多謝!

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

connie, 我都聽人講佢收好貴, 不過我同事都想買個希望, 我諗無人知可以醫得幾多成, 總好過坐以待斃遮. 煩請幫我問下你同事地址丫

禁止訪問

男爵府

hi,你地講個位神醫是不是應該在古洞馬草龍???他曾經醫好位cancer病人,早排某某週刊曾刊登他年事已高,不再應診了,但舊証可以電話預約再看.
我老公都去了這位神醫醫了半年(醫鼻敏感),都好有效.

全個上水火車站的士佬都識去,只要你同的士佬講去神醫到(無講地址)他可以車到你去目的地.

地址: 上水古洞馬草龍鐵坑村
電話: 2673 2464

希望幫到你朋友啦!

大宅

bobo:
我所指的正是licarol的樊醫師...新地址我也不知道,可以試打licarol留下的電話吧.

禁止訪問

大宅

humbertcarol:

如新症,佢肯唔肯睇架?(醫鼻敏感),收費如何?

THX!

別墅

唔知大家講0既係唔係我嬤嬤睇開果個..
我嬤嬤話佢好有料0架,有次我嬤嬤要去前忍唔到口偷食佐佢叫我嬤嬤要戒口D食物,去時一把脈就即刻鬧嬤嬤話:冇眼睇你啦. 嬤嬤話佢好串0架但人就好好...睇症再加幾齋藥都唔係好貴...但係就如同雜誌所講0既退休啦因為年紀大.目前只有睇下舊症唔睇新症囉...
PS:我講呢個神醫係好多明星去睇果個,係八卦雜誌都影過李姍姍去睇果個...

男爵府

hohopig 寫道:

THX!

hi hohoping,
我都唔知現在他還收不收新症? 但藥費就見仁見智,我老公的病例每次都要執5日藥,收費只是250元.
但要戒口戒得好清, 開頭我老公唔習慣,神醫要佢戒所有涷的飲食品,甜品,花生,花生醬,所有辣的食物,咖啡,紅蘿蔔,西瓜,還有很多我都唔記得............了.
我老公話神醫都幾吋呀,因為實在太多人搵佢醫奇難雜症.
你不妨打個電話去問一問.

大宅

humbertcarol 寫道:
[quote]
hohopig 寫道:

THX!

hi hohoping,
我都唔知現在他還收不收新症? 但藥費就見仁見智,我老公的病例每次都要執5日藥,收費只是250元.
但要戒口戒得好清, 開頭我老公唔習慣,神醫要佢戒所有涷的飲食品,甜品,花生,花生醬,所有辣的食物,咖啡,紅蘿蔔,西瓜,還有很多我都唔記得............了.
我老公話神醫都幾吋呀,因為實在太多人搵佢醫奇難雜症.
你不妨打個電話去問一問.
[/quote]

THX!

男爵府

好媽媽勳章

多謝咁多位好心人報料, 我代我同事向各位衷心講句多謝

子爵府

唔係話乜野, 我住元朗幾十年都未聽過有神醫, 都係小心

禁止訪問