嬰兒用品

跳至

首頁
12345...8

尾頁

洋房

邊隻揹帶好用?

如題;邊隻牌子好用?又有冇人用babysling?邊度有得買?

洋房

Re: 邊隻揹帶好用?

你哋用邊隻揹帶

大宅

畀面勳章

我用hotslings即係好似babysling 但係無扣果D....

禁止訪問

陪月勳章

洋房

fion113549 寫道:
我用hotslings即係好似babysling 但係無扣果D....

cheerful-BB 寫道:
babysling..........正好好用

你哋係邊度買ga?

男爵府

呢兩個website有babysling賣:
BF Moms
Mama Hurrah
另外mothercare都有,不過貴!

我都有用babysling,我都覺得幾好用,但就好多時要用一隻手hold住bb個頭仔,唔可以好似用babybjorn咁兩手fing fing!

大宅

畀面勳章

helenhung:
我響e度買嫁!===>>click here..
我嗰條係hotslings....

洋房

fion113549,
d hotslings好靚喎!但係咪要上網訂,咁郵費咪好貴,香港有冇得買ga?

各位,
其實hotslings同babysling邊隻好用d,望落去好似hotslings靚d

大宅

我覺得hotsling好用好多, 因為唔駛好似babysling咁一大條布, 用到好倫准, 我自己覺得, 我有條babysling只係用左一次, 後來朋友係外國奇左條hotsling比我, 發覺好好用,.....

洋房

我都係唔知買babysling/hotslings,定係普通揹帶好?本來我都諗住買babybjorn,但發覺貴咗好多,本來$7xx,現售$9xx;

依家諗住買combi,唔知有冇人用過?阿b用得舒唔舒服呢? 又有冇其他選擇呢?媽味們俾d意見啦!
pinky 寫道:
BF Moms
Mama Hurrah

我都有用babysling,我都覺得幾好用,但就好多時要用一隻手hold住bb個頭仔,唔可以好似用babybjorn咁兩手fing fing!

男爵府

helenhung23 寫道:
我都係唔知買babysling/hotslings,定係普通揹帶好?本來我都諗住買babybjorn,但發覺貴咗好多,本來$7xx,現售$9xx;

依家諗住買combi,唔知有冇人用過?阿b用得舒唔舒服呢? 又有冇其他選擇呢?媽味們俾d意見啦!
乜babybjorn貴左咁多? 我果條係叫朋友o係美國買返o黎,港幣3百幾4百蚊左右一條!
o岩o岩訂左條Fleece Hotslings for bb冬天用,只睇相我都覺得hotsling好似方便過babysling,收到後compare完再俾意見!
你bb幾大?同埋你駛唔駛埋身餵人奶?如果餵人奶就用babysling/hotsling會方便去街街餵人奶!如唔駛餵人奶就用babybjorn會方便好多!

複式洋房

依家諗住買combi,唔知有冇人用過?阿b用得舒唔舒服呢? 又有冇其他選擇呢?媽味們俾d意見啦! [quote]
pinky 寫道:
BF Moms
Mama Hurrah

[/quote]

now using combi(for bb more than 6 mths), bought when UNY offered 20% discount, it's quite userfriendly and I can manage to put/take out BB only by myself...

I will let BB come out if I can sit down(say in bus/taxi/MTR) for more than 15mins, always think BB will be uncomfortable for aparting his legs during the time I sit down!

大宅

i bought hotsling from a bk mom, she ordered from US company called lucky babywear with a discount: http://www.baby-kingdom.com/userinfo.php?uid=25730

fion113549,
d hotslings好靚喎!但係咪要上網訂,咁郵費咪好貴,香港有冇得買ga?

各位,
其實hotslings同babysling邊隻好用d,望落去好似hotslings靚d

大宅

i had a chance to buy 2nd hand baby bjorn at $100 from a bk mom. since i have a pouch sling already, i gave up the chance.

my friend said baby bjorn is very good , but when her bb is 17lbs, her get back pain when carrying bb. my baby is 14.5lbs already, so i didn't buy it. i personally like pouch sling better b/c its stylish. also, i didn't like baby's feet "fing fing 下" in carrier like baby bjorn. my bb likes the pouch. but the draw back is daddy won't use it b/c it looks feminine.

大宅

畀面勳章

fion113549,

各位,

helenhung23
我一條係上網訂....(alongfortheride)郵費US13
一條係啊妹飛美國同我買嘅.....
令外有個BK媽咪都幫人訂隻LUCKY BABY SLING嫁
你可以問下佢嫁!
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=643076&forum=10&start=0&viewmode=flat&order=0

洋房

唔該晒你哋嘅意見,最終我都買咗combi,都幾方便,我一個人都可以handle!

不過我仍然想買多條hotsling/babysling,皆因我都係餵人奶,又諗住俾個印印用;但我本身生得矮,會唔會用hotsling好d呢?

pinkly:
你試咗未?邊隻好d呢?

pinky 寫道:
o岩o岩訂左條Fleece Hotslings for bb冬天用,只睇相我都覺得hotsling好似方便過babysling,收到後compare完再俾意見!
你bb幾大?同埋你駛唔駛埋身餵人奶?如果餵人奶就用babysling/hotsling會方便去街街餵人奶!如唔駛餵人奶就用babybjorn會方便好多!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔該晒你哋嘅意見,最終我都買咗combi,都幾方便,我一個人都可以handle!

不過我仍然想買多條hotsling/babysling,皆因我都係餵人奶,又諗住俾個印印用;但我本身生得矮,會唔會用hotsling好d呢?

pinkly:
你試咗未?邊隻好d呢?

[quote]
pinky 寫道:
[/quote]

hi~
如果想買pouch,可以睇easy sling
9月初有現貨,可以而家預留

如果想訂hotslings都可以,不過會貴d,因為來價好貴,但平過自己訂,有興趣就pm我~
請click hotslings

[/url]

大宅

helenhung23

你買左combi邊隻呀? 幾多錢呀?

kogo

子爵府

natalielin

請收pm

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

jenniferkwok 寫道:
natalielin

請收pm

check pm,thanks~