自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

前日由於囡囡要做圖書嘅功課,帶了她到中央圖書館,假日我都知道會人多及比較嘈,但要做功課也沒法子。
去到找個位坐下也難,不是因為人多,而是很多椅子都被人放上袋子,有些人一個人坐兩個袋坐兩個位。
那裏小朋友嘈都話,坐在後面的三個大,連三四個小朋友,大人還高聲談話,沒有自律。最搞笑是忽然聽到身後傳來琴聲,原來有個婆婆用手機開了個彈琴的app給她一歲半多的孫女兒玩,我最後忍不住“薯”了她一聲,她才立即收起手機就走了。
最差是,其實我想找那裏的館理員幫手,但全程三十分鐘都沒有一個行過。

公爵府

而家有d父母都咁自私

wcpcelia    發表於 13-3-31 15:20
smallkan    發表於 13-3-31 14:47

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆:圖書館不是遊樂場

琥珀宮

畀面勳章

水晶宮

畀面勳章

中央真係好多人,特別係兒童圖書果層,因為有個玩具圖書角。好多小朋友走來走去。如果真係做功課,可以返自己屋企最靜。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

前日有開咩??

我果日帶個仔去, 點知無開

禁止訪問

男爵府

借本書番屋企慢慢睇,又唔會有其他人蘇擾。

禁止訪問

男爵府

其實我都好怕帶著女兒去圖書館,因為我女兒去圖書館,佢說會當個度係遊樂場,所以我都係借書返去睇

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:adaho123456 的帖子

荃灣中央圖書館-兒童書籍果層又一樣,遊樂場咁,所以我選擇閒日去,可以慢慢睇

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

子爵府

親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我去粉嶺嗰間,係會有人出聲叫小朋友唔好嘈同唔好走。

珍珠宮

好媽媽勳章

圖書館係應該要靜, 但似乎愈來愈少人知道.

男爵府

引用:前日由於囡囡要做圖書嘅功課,帶了她到中央

原帖由 adaho123456 於 13-03-31 發表
前日由於囡囡要做圖書嘅功課,帶了她到中央圖書館,假日我都知道會人多及比較嘈,但要做功課也沒法子。
去 ...
mouth:

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

屏山天水圍新開那個,今日有個女人全程𥄫住,定時5分鐘殊一次。

Web  咁好? 我上星期日去, 嘈到似個墟@@  發表於 13-3-31 19:05
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

大宅

回覆 rubyplk 的帖子

sorry, 應該係28 or29號, 唔記得邊日.

唔好意思, 用咗老公 A/C 回覆

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

colinkan 發表於 13-3-31 17:26
回覆 rubyplk 的帖子

sorry, 應該係28 or29號, 唔記得邊日.
就係29去, 佢通告寫耶穌受難日休息

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

果日唔係落雨冇地方去,而且阿女要做圖書功課,我都唔會去,主要不是說小朋友,而係覺得大人有問題,自己都有小朋友,知道要控制佢地嘅聲音有難度,但身為大,都唔可以自律,大大聲傾計,好似去咗茶樓咁。

男爵府

元朗個圖書館係街市樓上,有D人當係托兒所放低個小朋友唔理就走去買餸

首頁

尾頁

跳至