自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 唔知點解D人食飯鍾意影相...騷擾別人很討厭哩

幾日沒開,變成10頁這麼多哩...略看了一下,的確有很多人身攻擊的回應。不過我覺得有趣多過惱怒。網路就是這樣,讓人有借題發揮(不管切不切題)的機會。大概因為是匿名的關係,可以講得很過火,也不用小心求證。基本上,回應可以不經大腦,想到啥就說啥,所以我每次看到謾罵式的留言就會想,回應的人真是天真得很可愛。凡謾罵的人,自己必定有某方面的問題,才會投射出某種回應。例如自以為做中國人很羞恥,所以才會罵人是假洋鬼子。或是自己有種族歧視,才會說別人如果對著外國人又如何如何。社交方面有問題,才會說別人很孤獨沒家人沒朋友。生活常有挫敗感,所以經不起一些小小的批評。

請放心,等我賺夠了香港人的錢,自然會找個好地方去享福。不說別的,這裡空氣污染太嚴重了,非久留之處。香港越來越像大陸,很可惜,不過也沒辦法。

laughin' to keep from cryin'

民房

回應的人真是天真得很可愛。凡謾罵的人,自己必定有某方面的問題,才會投射出某種回應。>>>>真惡心你還可以在這裡死雞撐飯蓋,自己都吾知自己講緊乜.

你呢番說話果真實在又有自知知明地話緊你自己.

請放心,等我賺夠了香港人的錢,自然會找個好地方去享福。不說別的,這裡空氣污染太嚴重了,非久留之處。香港越來越像大陸,很可惜,不過也沒辦法。>>>簡直自相矛盾,看來香港人的錢你是怎樣也賺不到的,享用不到的,不如速到你要享福的地方休歇罷了.

真是一個天真的小女孩 有排被人唾罵.

珍珠宮

點解可以越講越遠
anyway, 我始終覺得除左有寫明唔比影相嘅地方之外, 任何地方都可以影相

別墅

所以我每次看到謾罵式的留言就會想,回應的人真是天真得很可愛。凡謾罵的人,自己必定有某方面的問題,才會投射出某種回應

>>你唔想人回應就咪開TOPIC啦,咁樣有問題嗰個唔係人地喎

例如自以為做中國人很羞恥,所以才會罵人是假洋鬼子。或是自己有種族歧視,才會說別人如果對著外國人又如何如何

>>歧視中國人嗰個係你BOR亞嬋 ?-(

社交方面有問題,才會說別人很孤獨沒家人沒朋友。生活常有挫敗感,所以經不起一些小小的批評

>>你諗吓經唔起比人批評嗰個係你自己定係其他人啦

請放心,等我賺夠了香港人的錢,自然會找個好地方去享福。
>>唉,又要嫌香港人cheap,又要賺人錢,賺咗都享唔到福啦

不說別的,這裡空氣污染太嚴重了,非久留之處。香港越來越像大陸,很可惜,不過也沒辦法。

>>呢度就係有d人成日放埋d臭屁咪空氣污濁囉,呢度真係非d屁王久留之處,不可惜的,快d想辦法走吧

男爵府

peddymama
你正正講中哂我心中想講的!哈哈!
wawamama你

男爵府

peddymama,

講得好!最後尾個句先至惹人反感! [size=medium] 等我賺夠了香港人的錢,自然會找個好地方去享福。
唉!不知所謂!
蚊蚊媽

伯爵府

wawamama 寫道:
凡謾罵的人,自己必定有某方面的問題,才會投射出某種回應。

咁我諗最有問題o個個係你law, 因為你成日都開post唔係話人這樣, 就話人那樣, 你好多方面都有問題, 好d去

子爵府

"鍾意食飯影相". 真係好平常.人地都係想留個記念..我估英個人都會拍照留念掛

珍珠宮

iriswy 寫道:
"鍾意食飯影相". 真係好平常.人地都係想留個記念..我估英個人都會拍照留念掛
right, 有時我自己都會影架喎

複式洋房

其實大家多些顧及別人的感受,就唔使拗。我覺得兩方面冇話邊個啱定唔啱,樓主食飯不想受人影響,同隔離枱食飯影相個d人,都沒有什麼問題,大家唔好一面倒話樓主,有時d野好似係理所當然,影相的會諗住我影相有我的自由,食飯的會諗住我食飯的情調給破壞了,但如果大家諗深一層,係諗自己既感受時都諗下人地,互相體諒,唔係更好咩?

複式洋房

你要走,我不建議你到英美加澳紐,我怕你會忍受唔到人地岐視你你又走返黎,你亦到唔好去大陸,因為你寫的文字侮辱了中國人。

南北兩極、西伯利亞、剛果等地方會適合你,因為你可以繼續上等下去。

補充你知,現在係連紙紮鋪都有數碼相機賣比人燒的年代,落到下面都一樣有先人影相,你點頂呀?

幾日沒開,變成10頁這麼多哩...略看了一下,的確有很多人身攻擊的回應。不過我覺得有趣多過惱怒。網路就是這樣,讓人有借題發揮(不管切不切題)的機會。大概因為是匿名的關係,可以講得很過火,也不用小心求證。基本上,回應可以不經大腦,想到啥就說啥,所以我每次看到謾罵式的留言就會想,回應的人真是天真得很可愛。凡謾罵的人,自己必定有某方面的問題,才會投射出某種回應。例如自以為做中國人很羞恥,所以才會罵人是假洋鬼子。或是自己有種族歧視,才會說別人如果對著外國人又如何如何。社交方面有問題,才會說別人很孤獨沒家人沒朋友。生活常有挫敗感,所以經不起一些小小的批評。

請放心,等我賺夠了香港人的錢,自然會找個好地方去享福。不說別的,這裡空氣污染太嚴重了,非久留之處。香港越來越像大陸,很可惜,不過也沒辦法。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

我地成日都有去食飯影相, 不過好多時唔開閃光燈, 用 manual mode, 貪佢出來效果好過閃燈, 不過要手定, 否則成日都係鬼影

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

agreed 我都覺得樓主好慘,發表下自己既感受,居然落得如此下場
BB爸爸 寫道:
其實大家多些顧及別人的感受,就唔使拗。我覺得兩方面冇話邊個啱定唔啱,樓主食飯不想受人影響,同隔離枱食飯影相個d人,都沒有什麼問題,大家唔好一面倒話樓主,有時d野好似係理所當然,影相的會諗住我影相有我的自由,食飯的會諗住我食飯的情調給破壞了,但如果大家諗深一層,係諗自己既感受時都諗下人地,互相體諒,唔係更好咩?

男爵府

Frankie哥哥~

人地係教徒黎架,唔信紙紮鋪,唔信有地獄架,佢祇會重視人與神既溝通架咋,人與人既溝通就可免則免囉,人類跟本就唔適合佢,去邊度都無用啦,sai氣

註~本人無意冒犯其他教徒

Frankie哥哥 寫道:
你要走,我不建議你到英美加澳紐,我怕你會忍受唔到人地岐視你你又走返黎,你亦到唔好去大陸,因為你寫的文字侮辱了中國人。

南北兩極、西伯利亞、剛果等地方會適合你,因為你可以繼續上等下去。

補充你知,現在係連紙紮鋪都有數碼相機賣比人燒的年代,落到下面都一樣有先人影相,你點頂呀?

豈能盡如人意,但求無愧於心......

公爵府

畀面勳章

我都試過係酒店食飯時被人地d閃光影響心情, 因為我以為閃電 帶住bb驚落雨嘛

民房

BB爸爸 寫道:

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

呢個地球無一忽岩你住架,快 d 返火星喇!
外星人緊係唔適應地球人o既生活,谷埋谷埋咪係度勁放屁囉!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

"落得如此下場"
我上星期都喺一個topic 係提醒bk媽咪"小心studio123"嘅topic都同樣講過lee一句"竟然落得如此下場"

lee個樓主都唔及果個樓主慘!!!!!!

個bk媽咪講返佢不開心的studio影相經歷, 但係比一d主觀嘅媽咪鬧到果個樓主一面屁: 可能我再post lee個topic出呢嘅後果我會萬箭穿心, 不過我唔怕!!

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=710397&forum=162

大宅

本來可能個topic回應得七七八八....
點知又來一個"刺激".....

樓主...,可能"忠言逆耳"啦.....
所以你覺得評擊說話係出於"借題發揮"、"不經大腦"都唔奇。
但係咁多人都有同感...你都應該檢討下囉。

珍珠宮

我諗樓主重固執過林超英台長呀

lui_ho 寫道:
本來可能個topic回應得七七八八....
點知又來一個"刺激".....

樓主...,可能"忠言逆耳"啦.....
所以你覺得評擊說話係出於"借題發揮"、"不經大腦"都唔奇。
但係咁多人都有同感...你都應該檢討下囉。

[quote]

[/quote]

首頁

尾頁

跳至