親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有冇人坐過, 可以嗎?

男爵府

Jetstar would be nice than Tiger

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:虎航-香港去新加坡

我坐過,冇delay,平過jetstar少少。機位窄,坐得不舒服,疊好自己外套當cushion.機上飲品同歺另付費。但好多人自己買野上去食,空姐都冇話唔俾。保安比星航差得遠,帶飲品上機都冇問題。新加坡回程時用budget terminal,冇得買pandan cake.

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:虎航-香港去新加坡

最好的是平,很平,比新航平了的$夠我作遊星的旅費了

大宅

引用:我坐過,冇delay,平過jetstar少少。機位窄

原帖由 PCMW 於 13-04-03 發表
我坐過,冇delay,平過jetstar少少。機位窄,坐得不舒服,疊好自己外套當cushion.機上飲品同歺另付費。但好 ...
而家改左去terminal 2

子爵府

Terminal2有無手信買,如cake!

大宅

咁問空姐拎杯水都有架?

伯爵府

謝謝各位的回覆, 那麼 JETSTAR 為何比 TIGER 好呢? 還有 TIGER 是否要網上CHECK-IN ?

侯爵府

yan924 發表於 13-4-3 00:16
而家改左去terminal 2
yes, 我1月中已在terminal 2.

侯爵府

cherryttt 發表於 13-4-3 08:58
咁問空姐拎杯水都有架?
sorry, 係冇, 但我見有人帶水上機

cherryttt  (⊙o⊙)  發表於 13-4-3 10:57

侯爵府

EMILY03 發表於 13-4-3 09:38
謝謝各位的回覆, 那麼 JETSTAR 為何比 TIGER 好呢? 還有 TIGER 是否要網上CHECK-IN ? ...
我未坐過jetstar, 冇得比較, 但要留意有d jm 最近分享, jetstar 7-8月有訂票都會cancel航班.

Tiger 我上次坐過, 好準時, check in唔一定要web check-in, 去counter check in 都得.

伯爵府

boyboy~ 發表於 13-4-3 09:48
我未坐過jetstar, 冇得比較, 但要留意有d jm 最近分享, jetstar 7-8月有訂票都會cancel航班.

Tiger 我上次 ...
因為我係網上睇, COUNTER CHECK-IN 要比附加費. 不過是台灣去柏斯的.

侯爵府

EMILY03 發表於 13-4-3 09:57
因為我係網上睇, COUNTER CHECK-IN 要比附加費. 不過是台灣去柏斯的.
我上次係counter check-in, 但冇收費喎!

男爵府

牛年勳章

我剛剛坐完tiger昨晚從星加坡返來,來回都冇delay,counter check-in 冇另收費,機位係窄坐得唔係咁舒服,但價錢超平喎,我28/3~2/4復活節去連20K行李都係$1700@,乜都抵番啦,同埋全程都飛得好穩定哦!

子爵府

請問terminal2同其他terminal有咩唔同? 遠d?
回程喺新加坡機場有無手信買

侯爵府

fatpam 發表於 13-4-3 14:26
請問terminal2同其他terminal有咩唔同? 遠d?
回程喺新加坡機場有無手信買

terminal 2係坐MRT那座, 坐MRT勁方便

子爵府

好消息! 我都係tiger

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我都訂咗SUMMER去

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我都訂左tiger

子爵府

引用:Quote:EMILY03+發表於+13-4-3+09:38+謝謝各

原帖由 boyboy~ 於 13-04-03 發表

Tiger 我上次 ...
唔係fa,我考慮訂Jetstar,訂咗都會取消航班咁大鑊!

首頁

尾頁

跳至