親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:tszyau2000 的帖子

冇講,只見到當日冇咗班机

珍珠宮

BK Milk勳章

佢地話好多原因。。technival problem, 航道問題等等,不過都唔理佢咩原因,總之就影響我地

水晶宮

ccyin 發表於 13-4-7 12:54
佢地話好多原因。。technival problem, 航道問題等等,不過都唔理佢咩原因,總之就影響我地

...
吾知有無jm 試過經zuji 買機票,穩陣嗎想問如果經 zuji travel agency 買機票係米一樣班機有機會取消...係zuji 通知定會係jetstar 通知我呢..第一次吾經旅行社買...希望吾好有意外啦

珍珠宮

BK Milk勳章

如果航班取消,邊到買都一樣 但如果價錢一樣,為何唔去官網買呀,不用經多一重

水晶宮

ccyin 發表於 13-4-9 01:40
如果航班取消,邊到買都一樣 但如果價錢一樣,為何唔去官網買呀,不用經多一重

...
係啦...今次蠢左..下次會去官網買...

水晶宮

ccyin 發表於 13-4-7 12:54

...
我岩岩都上官網睇下d 班次..發覺去程係無左下午時段果班...想問係米果個時間d 機位full 晒定代表取消

珍珠宮

BK Milk勳章

應該係取消左,因為如果多人佢會賣高價而不是沒顯示

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我上星期响Jetstar官網買左5月頭SG~超抵喎~$1096連稅

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

koala_choco 發表於 13-4-4 17:05
剛坐tiger 到星加坡,ok ,無delay, 無chok . 仲好準時。

THANK!

男爵府

回覆 EMILY03 的帖子

坐過3次,只有最近一次 delay 左1.5小時,因為臨時改閘口。在 T2 上機。budget terminal 太細,已成為過去式。
skytrain 免費,來往 T1/T2/T3,約5分鐘班,好方便。

上星期飛,來回加 20kg 一件寄艙,HK$1700。冇買餐;自備水樽,入左 boarding gate (即過完 security check)在水機加水留在機上飲。
服務不錯。廉航舒適度不能與大航空公司相提並論,一分錢一分貨。
現時, online check-in 只係適用於 Singaporean,外國人只可在櫃台 check-in ,不另收費。

記得先打印 PDF itinerary 才到機場 check-in。
世俗艱難,相互體諒就好

伯爵府

我都訂咗8月去SIN.佢都更改咗我去第2班機.希望唔好再更改同唔好DELAY啦.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

joanne1206 發表於 13-4-10 13:42
我都訂咗8月去SIN.佢都更改咗我去第2班機.希望唔好再更改同唔好DELAY啦.
係虎航定捷星?

伯爵府

回覆 huisylvia 的帖子

TIGER.不過佢更改我D時間係仲好咗,
所以我希望可以KEEP住唔好再更改.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

joanne1206 發表於 13-4-10 13:52

TIGER.不過佢更改我D時間係仲好咗,
咁你買咗幾錢?
本來自己上官網睇,
但一早要入晒d個人資料至可以出晒真正價錢,
包括行李費.....
好煩,睇到頭暈,
我會由28/7去,2/8返,
2大2小,
check過捷星要$9000,
包餐同揀位,
第一次決定坐廉航,
橫掂都係,搵間平既,
所以想睇虎航咩價錢,
最煩其實係d附加費,
樣樣計錢,好混亂

伯爵府

我來回都加咗一個3文治同雪糕,加咗來回都預先劃位,加咗20KGS.2大1小 $47XX.之前有PROMOT係回程不收機費我就係買咗呢個.我8月去~我都係直接上TIGER個度訂.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

joanne1206 發表於 13-4-10 14:35

我來回都加咗一個3文治同雪糕,加咗來回都預先劃位,加咗20KGS.2大1小 $47XX.之前有P ...
剛剛好用心再去check一次,
如果只叫2份三文治俾小朋友,
來回都要$88XX,
咁我揀捷星來回四個人都有餐都係$89xx
Anyway, thx for your information

別墅

引用:謝謝各位的回覆,+那麼+JETSTAR+為何比+TIGE

原帖由 EMILY03 於 13-04-03 發表
謝謝各位的回覆, 那麼 JETSTAR 為何比 TIGER 好呢? 還有 TIGER 是否要網上CHECK-IN ? ...
唔一定要網上check in,香港出發,同新加坡回程都喺ter 2,回程時候機室有水機,可以裝水上機飲

大宅

回覆:amk650191 的帖子

請問坐tiger,我買咗2人20kg,可否share用,即一件1x,一件2x,加埋唔過40kg得晤得?同一人多於1仵機倉行李,如我買咗20kg,不超過得唔得!我亦訂咗jetstar,同一樣問題,有jm知可覆埋我!thanks

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

引用:回覆+huisylvia+的帖子我來回都加咗一個3

原帖由 joanne1206 於 13-04-10 發表

三文治同雪糕幾多錢左右呢? 唔知我而家加得唔得呢。我7月出發。謝

男爵府

引用:Quote:原帖由+EMILY03+於+13-04-03+發表謝

原帖由 豬BE 於 13-04-11 發表
唔一定要網上check in,香港出發,同新加坡回程都喺ter 2,回程時候機室有水機,可以裝水上機飲

...
未必可以帶水上機喎

amk650191  不同國家有些微不同,以上情況適用於 HKG<->SIN  發表於 13-4-11 10:52
amk650191  飛了三次 HKG<->SIN 都是過了安全檢查後裝水,對上一次係星期一回來。  發表於 13-4-11 10:49
amk650191  多得安檢人員提醒,過了安全檢查後,在登機閘口裝水上機是允許的。  發表於 13-4-11 10:47

首頁

尾頁

跳至