跳至

首頁

尾頁

伯爵府

生左之後有無發覺有咩唔同左?

我以前好鐘意出街架,係屋企一陣都好似有野咬咁,點都要去街行下,買下野...bb出世之後我就唔去咁多街喇,竟算去market都極速返屋企既...

別墅

Re: 生左之後有無發覺有咩唔同左?

個人殘左,個身肥左,個樣衰左...
但而家d思想成熟左,好多野會以BB行先,試過
因為亞B而和老公鬧返,不過整體上是開心同個比
以前積極左,揾到d人生目標。

伯爵府

phoebelimit 寫道:
個人殘左,個身肥左,個樣衰左...
但而家d思想成熟左,好多野會以BB行先,試過
因為亞B而和老公鬧返,不過整體上是開心同個比
以前積極左,揾到d人生目標。

唉...我都係呀,特別你去到健康院見到d媽咪已經收哂身,又話已經著返未生前既衫... :cry:

大宅

肥左又無靚左
嘈左又"枕"左
細妹都話我好c9 feel左. :-( :-( :-(

救命

大宅

眼袋同個胸都墮咗, 就快掂地
老咗無十年都有九年 :-( :-( :-( :-( :-(

伯爵府

講真,我都係廿幾歲,以前未生成日d人都問我係咪會考生,係market d人又會叫我"呀妹",而家...唉,同樣係market,d人已經叫"呀姐"喇... :-(

子爵府

我就覺得自己個樣殘左好多啦, 但係唔知點解好多人都不約而同同我講話覺得我靚左同皮膚好左 ?-( 但係我就真係dd都唔覺得係啦...

男爵府

我都覺得自己老左10年 :-(
真係要盡快keep keep個樣先~~~
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

傻太太 寫道:
我都覺得自己老左10年 :-(
真係要盡快keep keep個樣先~~~

我都係!!因為肥o左又要買過d衫,出街前要大執,我覺得老公好似介意同我出街(影衰佢)

複式洋房

既然大家都咁坦白,都唔爭在我嘞.
首先由頭講起:
1.d頭髮好似”行”左,最近仲甩多左添
2.個樣殘左好多,好似老左十年八年咁
3.個胸好明顯隨左,仲有d皺皺地
(可能之前大肚果時脹過黎,生完又無餵人奶,而家縮返晒)
4.個肚係重災區,唔單只有大肚腩(好似5個月咁)
5.肚皮仲列開晒,肚紋片布滿成個肚,肚臍中間條痕仲好深啡
6.我自己成日盈住下面闊左
7.條腰好酸痛,可能因為烏底身同亞女換片,放佢喺床仔...
8.個pat同大比都肥晒,以前d褲都唔啱著

不過總括黎講亞女令我地成家都充滿歡樂同多左好多話題,
自己同亞爸亞媽嘅關係都好左.

複式洋房

我對大家既意見非常認同, 完全一樣呀, 我既重災區係個肚呀, 不但有大肚腩, 而且非常多紋, 仲要係紅色..... 大比都有, pat pat 更加, 個胸都唔好得幾多, 仲仍然咁大, 我冇餵人奶成2個幾月, 都仲未收, 而且仲好"dump", 我自己都唔敢惦, 亦唔想照鏡, 整個人大左一個碼, d骨好似爆大左呀, (未生前著m碼衫):-( :-( 都唔知點算, 老公話生多個, 我都唔知會唔會再大多一個碼. 大條腿係痴埋, 雖然老公唔介意, 又話更係咁啦, 但我介意呀麻, 當初又驚個b唔夠大, 就食多d, 點知就出事啦, 唉.... 真係唔知點, 見親人就比人問幾時收身減肥, 我都想, 但冇時間, 要湊b, 乜都冇得攪, 都唔知可以點 :tongue:

lenette

大宅

以前一放工就塭fd出街....留係屋企多一秒都好似會死咁...
最中意就係去買下衫..化妝品咁...
而家一放工就番屋企....
都有買野呀..不過就係買bb野lor....

男爵府

係呀..係呀......真係"""d頭髮好似”行”左,仲甩左好多好多添
""" :-( :-( :-(
好驚囉...真係甩得好勁.........!! 成屋地下..枕頭..梳化都係我d頭髮, 工人同老公都好驚..問我係咪有病...
June2006 寫道:
既然大家都咁坦白,都唔爭在我嘞.
首先由頭講起:
1.d頭髮好似”行”左,最近仲甩多左添
2.個樣殘左好多,好似老左十年八年咁
3.個胸好明顯隨左,仲有d皺皺地
(可能之前大肚果時脹過黎,生完又無餵人奶,而家縮返晒)
4.個肚係重災區,唔單只有大肚腩(好似5個月咁)
5.肚皮仲列開晒,肚紋片布滿成個肚,肚臍中間條痕仲好深啡
6.我自己成日盈住下面闊左
7.條腰好酸痛,可能因為烏底身同亞女換片,放佢喺床仔...
8.個pat同大比都肥晒,以前d褲都唔啱著

不過總括黎講亞女令我地成家都充滿歡樂同多左好多話題,
自己同亞爸亞媽嘅關係都好左.
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

伯爵府

我都係呀,明明有黑眼圈,大眼袋,都要話我靚左...
學姬公主 寫道:
我就覺得自己個樣殘左好多啦, 但係唔知點解好多人都不約而同同我講話覺得我靚左同皮膚好左 ?-( 但係我就真係dd都唔覺得係啦...

別墅

^Vivi^:你又唔好咁諗你老公啦,可能係你覺得啫,你幫佢生bb,佢又點會覺得你影衰佢呢,你唔好亂諗呀!
我初初出街都會覺得自己好肥好核特架,但生完就係咁架啦,而且同埋bb出街,人地一睇就知係生完冇耐啦,肥係正常的

伯爵府

yuyukiki 寫道:
^Vivi^:你又唔好咁諗你老公啦,可能係你覺得啫,你幫佢生bb,佢又點會覺得你影衰佢呢,你唔好亂諗呀!
我初初出街都會覺得自己好肥好核特架,但生完就係咁架啦,而且同埋bb出街,人地一睇就知係生完冇耐啦,肥係正常的

我完全同意你咁講呀...

複式洋房

聽完你地咁講, 自己都算好好彩, 肚紋有少少都逐漸淡緊, 身形除咗個肚仔外其他都一樣無mug變過, 可能因為我係開刀, 生完後無mug等別補過, 而且胃口都係一般, 所以比較快收身, 臨生前我140磅, 生完後個多月便已回復113磅(未有時約110磅), 反而返工後好似重光紀念咁同同事食嘢, 仲重咗7磅, 個肚仔仲鬆咗好多, 而家諗住係屋企玩呼拉圈收番條腰同個肚, 希望成功。
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid204/p485b77de116ccd2652c20571f5c4d13d/ef796fb5.jpg[/img]

伯爵府

我都係度諗緊會唔會返工會收身快d... 因為時間會定d,唔似係屋企一得閒就上網

子爵府

我都覺得最大問題係甩頭髮...唔知點解佗個時都無架, 跟住坐月個月都正常, 因為長頭髮洗頭總會甩d, 但唔知點解呢個月開始洗頭好恐怖, 真係一"渣"咁甩...成日地下都好多頭髮...但係我仲餵緊人奶, 又唔敢買d咩食(藥)...點算呀, 會唔會持續架, 定係過渡架咋...好驚呀)))

仲有皮膚無以前咁好, 用skin care都好似唔吸收咁, 想去做facial去下d角質同deep clean, 但又無人睇女...幾千蚊package hold左成年都仲未用....

男爵府

你地係咁呀??
哎...都唔知駛唔駛去睇下醫生.....
依家係咁摸摸d頭髮都會甩幾條...成地都係我既頭髮....朝早起身見到個枕頭上面既頭髮都好驚....我都己經係短髮..都甩成咁... :-(
ronni 寫道:
我都覺得最大問題係甩頭髮...唔知點解佗個時都無架, 跟住坐月個月都正常, 因為長頭髮洗頭總會甩d, 但唔知點解呢個月開始洗頭好恐怖, 真係一"渣"咁甩...成日地下都好多頭髮...但係我仲餵緊人奶, 又唔敢買d咩食(藥)...點算呀, 會唔會持續架, 定係過渡架咋...好驚呀)))

仲有皮膚無以前咁好, 用skin care都好似唔吸收咁, 想去做facial去下d角質同deep clean, 但又無人睇女...幾千蚊package hold左成年都仲未用....

首頁

尾頁

跳至