跳至

首頁

尾頁

複式洋房

畀面勳章

Re: 生左之後有無發覺有咩唔同左?

我都好驚呀!雖然我未甩, 但我仲想執靚個頭先返工添, 咁我仲去唔去做colour好呀!

聽講甩頭髮係荷爾蒙轉變影響,我有朋友之前睇中醫,醫生叫佢食維他命B雜,情況改善了.

男爵府

我都唔敢去做colour :-(
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

子爵府

碧姬 寫道:
我都好驚呀!雖然我未甩, 但我仲想執靚個頭先返工添, 咁我仲去唔去做colour好呀!

聽講甩頭髮係荷爾蒙轉變影響,我有朋友之前睇中醫,醫生叫佢食維他命B雜,情況改善了.

如果你係long hair我唔建議你電或染囉, 會high到bb面仔架嘛....我仲餵緊人奶...所以除左剪...咩都唔攪得lu

複式洋房

我生完一個月就忍唔住去左做colour,不過做完之後就勁乾囉,焗左成個月油都無用,有d後悔,依家要等頭髮再長d先剪晒佢! :-(

伯爵府

yanput 寫道:
我生完一個月就忍唔住去左做colour,不過做完之後就勁乾囉,焗左成個月油都無用,有d後悔,依家要等頭髮再長d先剪晒佢! :-(

我未敢整呀,因為我一來唔想留係salon咁耐,二來我生完剪過一次已經覺得自己髮質唔同以前...

複式洋房

畀面勳章

咁我都係唔做colour住啦!唯有剪下髮就算啦!

大宅

susanpang 寫道:
[quote]
yuyukiki 寫道:
^Vivi^:你又唔好咁諗你老公啦,可能係你覺得啫,你幫佢生bb,佢又點會覺得你影衰佢呢,你唔好亂諗呀!
我初初出街都會覺得自己好肥好核特架,但生完就係咁架啦,而且同埋bb出街,人地一睇就知係生完冇耐啦,肥係正常的

我完全同意你咁講呀... [/quote]

多謝你地......其實我都想快d減肥做個靚媽咪,我比生之前重12-15磅,個肚好似有o左三個月咁)e家每晚做sit-up。另外每晚起身餵夜奶,只訓4-5hrs,個黑眼圈勁黑,好辛苦................ :-( :-(

子爵府

你日頭有冇埋身餵呀? 我覺得餵人奶真係修得快d呀, 因為超唔夠訓呢~ 不過咁, even though 我磅數已經差唔多埋岸(仲有2磅), 但係個肚真係鬆左d架, 唉, 但我又未有時間/恆心做運動住wor!! 呢d野著番以前牛仔褲就知喇, 好似上個wkend去飲, 著條超貼既薄紗裙都仲呃到人, 攪笑到有d auntie話"嘩, 咁快修左身既", 我登時挺胸收腹呀, 唔知人地睇唔睇到呢

大宅

ronni ,

你就好啦修得咁快, 好羨慕, 我餵奶粉ga, 開頭餵o左兩日人奶,第三日谷奶谷到好痛,而且亞b食食下發脾氣,結果我放棄餵人奶,日頭我要返工比我99湊ga

伯爵府

唉,個個見到我都話收身收得好快,又話我瘦左好多,但自己一上磅,仲有20磅先到我既目標,而且一著返以前既褲,就已經知道仲差好遠... :-(

大宅

fatter than before.

大宅

ronni,
你就好啦, 我個肚仲好大呀, 雖然好多人都話我成績唔錯, 之但係都係著唔到以前既褲..... :-( :-( 仲差好多寸呀!!

子爵府

慢慢黎啦~~我買左支clarins..除左頭一星期懶勤力之外, 呢個wk都無用過...

大宅

susanpang,

睇完你晴晴b既相,見到你都唔肥仲好靚添,你話仲有20磅,咁你之前咪勁瘦!????

複式洋房

susanpang:

你湊得晴睛好好喎,比初生時肥咗好多,吃边隻奶粉呀!

我B係17號出世,係咪同一日呀!

我都係仲有20lbs呢!嗰對脾自己都頂唔順,

不過看你又真係唔似喎!
[img align=left]http://www.bbjune.com/sign03.jpg[/img]

大宅

係呀,以前放工都會搵1-2日出街,冇邊度去都好,都會行下,呢家,十萬火急咁走...邊度都唔想去....

我都係仲有10lb呀,係晒個肚度..不過我都勁唔夠瞓,點解都唔瘦既...頭髮?真係嚇死自己,洗完,全地都係,連梳都唔想梳...

伯爵府

amyor1226 寫道:
susanpang:

你湊得晴睛好好喎,比初生時肥咗好多,吃边隻奶粉呀!

我B係17號出世,係咪同一日呀!

我都係仲有20lbs呢!嗰對脾自己都頂唔順,

不過看你又真係唔似喎!

係呀,晴晴6月17日架..hehe又有人同晴晴同一日生日喇...可以一齊慶祝喇,我地又住得算近...hehe
多謝你話我湊得佢好呀,其實我都係一般咋...

伯爵府

^Vivi^ 寫道:
susanpang,

睇完你晴晴b既相,見到你都唔肥仲好靚添,你話仲有20磅,咁你之前咪勁瘦!????

vivi,
靚...生完都無人咁話我呀..我真係聽到...好開心呀!!
我有bb之前真係好瘦架,而家...唉...

首頁

尾頁

跳至