自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

奶奶剛剛過左身,到奶奶喪禮時,BB得3個月。
老實講,BB咁細,我真係唔想佢去個D地方。
但老公又想BB去送奶奶最後一程。
我唔想之後BB有咩唔妥時,個心"仍"住係因為去左個D地方。
好煩。點搞?
睇錢份上,我要忍忍忍~

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

貓 發表於 13-4-3 16:05
但老公又想BB去送奶 ...

我會日光日白帶佢去, 抱住佢躹個弓, 然後就走...

rayrayus    發表於 13-4-3 21:15
faiki  嗯!! 咁親真係無理由唔到!!  發表於 13-4-3 17:07
esmehouse    發表於 13-4-3 16:14
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:3個月大的BB需要出席其袓母的喪禮嗎

我只可以講,如果我爸爸過身時,有人吾俾我個bb女去,我會憎死佢

禁止訪問

回覆:貓 的帖子

珍珠宮

點都要去,果個係bb嫲嫲,不過去之前問下人要帶d咩

男爵府

去Funeral house有咩問題?又唔係叫你帶佢去玩!嫲嫲既funeral都唔去 點都講唔通喎!

faiki    發表於 13-4-3 17:04

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

無論點都要到一到嘅,如果唔去件事有排煩

琥珀宮

sandy1425 發表於 13-4-3 16:10
我只可以講,如果我爸爸過身時,有人吾俾我個bb女去,我會憎死佢

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

伯爵府

BK Milk勳章

我阿爸走時, BB 5個月左右, 我都無帶佢去..

我知道阿爸唔會嬲我地......

而堂哥上個月時, 我個2歲囝有去... 叩頭比佢伯父

不過, 囝囝係咁同我講話" 驚驚... 驚驚"

認真就輸了!

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

去. 點都要去啦, 或者早d走囉

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

男爵府

畀面勳章

奶奶會保佑bb架,早上抱佢出席,上香,到尾聲時,帶bb離開一陣,再出席上山,
你可以問道士,bb要帶定d乜!

男爵府

奶奶葬禮,孫兒唔出席,似乎唔係幾好,如果真係怕bb細,喺儀式進行前帶佢離開,孫兒點都要向嫲嫲鞠躬,送老人家最後一程,將心比心,如果係自己爸媽,會唔會想帶個孫去送別公公婆婆呢?

大宅

一定要去

男爵府

我老爺走時,細女得19日大,我坐月都有帶佢一齊去坐到尾,這是最後能盡的孝義,我覺得無問題,都係睇你點睇啫·

雞嫂    發表於 13-4-4 13:40

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

咁親, 點都要到一到既.

大宅

我媽媽星期六出殯,仔仔九個月,我好想帶佢去送婆婆,但係最後都係決定唔帶,因為人地話殯儀館真係無bb去架,而且到時唔止我媽媽,仲有其他人都會舉殯,我媽媽唔會攪bb,但是撞到其他野就閉啦,如果bb,返到屋企係咁喊,又訓唔到,又發燒,我都唔識攪,所以我都係唔帶佢去,而且果d地方如果做緊野會好嘈,嚇親bb都慘啦

男爵府

問下內行人戴乜好,戴左安心啲!
我自己咁大個人都會驚,但求左附放入袋,回家前燒左佢,去一定要去,祖母會保佑bb既,放心啦!

琥珀宮

puiyee_joey 發表於 13-4-3 16:15
奶奶葬禮,孫兒唔出席,似乎唔係幾好,如果真係怕bb細,喺儀式進行前帶佢離開,孫兒點都要向嫲嫲鞠躬,送老 ...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

貓 發表於 13-4-3 16:05
但老公又想BB去送奶 ...

你會set 幾耐限期, bb 有唔妥至唔會"仍" 住去過大酒店? 我覺得唔好乜都仍住去過果d 地方, 通街都係鬼魂, 就算你搭巴士都可以能會經過墳過附近, 唔係大酒店入面果d 鬼魂特別衰...

我覺得要去... 一來bb係孫; 二來你老公想bb 去, 你唔帶bb 去, 你老公成世都會有條刺, 情況同多數jm 講既唔同 (佢地係自己既至親走左, 佢地決定去唔去時, d 老公梗係冇所謂).....

而家又唔係冇解法去化解.... d 人話去紙紥舖問下點做就得. 有人話陀粒玉. 有人話跨火盆.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我爺爺死時我細女2個月大,我有帶佢去坐足全程,
第二朝仲一齊上山,唔覺有問題

首頁
12345...6

尾頁

跳至