親子旅遊

跳至

首頁
12345...32

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

棉花糖媽媽 - 請問, 你呢個組合幾$$ 呢? UA air ticket 貴 Jetstar 幾多呢? 係咪有飛機餐? 唔該哂 發表於 半小時前
------------------------------------------------------

棉花糖媽媽,

UA - 2大2小, HK$6,500 incl. tax (20:15去, 0600返)
UA 唔係廉航, 所以同其他航空公司一樣, 包飛機餐, 劃位, 寄倉行李. 但佢個時間唔好, 唔係人人可接受.

Carlton Hotel - 4日3晚 (superior room) HK$4,100 incl. tax [booking through Agoda]

Sentosa Festive Hotel - 3日2晚 (delux family room) SGD708 [booking through Sentosa - All attraction package incl. Breakfast x2 (for Adult), USS tickets x2 (for Adult), SEA Aquarium tickets x2 (for Adult), Adventure Cove Waterpark tickets x2 (for Adult)]

棉花糖媽媽  thank you so much~~~ carlton 包唔包早餐? 咁Jetstar d 時間係咪會好d??  發表於 13-4-5 11:38
棉花糖媽媽  Thank you so much~~~ carlton 包唔包早餐??  發表於 13-4-5 11:36

子爵府

好媽媽勳章

ILMAMA,

係呀, 大家可以研究下新加坡行程.
另外, 你聖誕節是否去台中? 我都係呀, 我地可以研究埋台中行程.

伯爵府

happy_cowcow09 發表於 13-4-5 10:46
嘩, 真係好專業, 雖然上咗來BK搵料一排, 又去過星加坡, 不過都係一舊雲. 請多多指教.

我就plan咗11 - 15 ...

其實我一啲都唔熟架, 部分只係轉述人哋講過嘅嘢. 其實我好少去旅行, 再去星加坡係因為貪佢乾淨衛生, 交通方便, 語言溝通到, 唔怕迷路.

我上星期去agent訂機票酒店package時已俾晒錢, 行程未詳細plan架, 因為工作忙無花太多時間諗. 航空公司我老公只係肯坐國泰或星航, 佢話啲機較新, 安全啲喎, 所以我都唔駛比較咁多, 只係揀酒店. 上次住過碼頭區, 今次就試吓住其他地區, 見識吓唔同嘅嘢咁囉.

有咩新動向大家再一齊研究.

Kanax  我老公都係淨坐CX&星航,不過CX網頁未出7月12日後價,請問你點BOOK PACKAGE?  發表於 13-4-8 15:14

子爵府

我又來報到

12/7 AA 入 KL
21/7 Jetstar 回港

12-15/7 --> KL 去 Multi-water park 玩

15/7 --> 馬六甲一日遊 --> 晚上住新山 parisss hotel

16/7 --> Legoland

17/7 --> Singapore (festive hotel 2 night)

19-21/7 --> Singapore (打算 Movenpick hotel ,不過未 book)

親子王國以外之相冊連結已被刪除

大宅

NamB 發表於 13-4-5 11:17
ILMAMA,

係呀, 大家可以研究下新加坡行程.

剛過去的聖誕去了台中,2013聖誕未PLAN,要等小朋友學校出假期表,但多數再去台中或台東,因為ASIA MILE 已夠分換台灣機票了!

侯爵府

回覆:暑假星馬遊埋嚟傾

我暫時plan 左行程~
26/7 Jetstar 20:25 (放工即飛
落機包車去新山~
27/7hello kittyland + the little big club
28/7 legoland
29/7 一早包車去新加坡,水上樂園,魚尾師公園
30/7 uss
31/7 可能去動物園 (因哩日係extra 多左,原本31/7 番嚟,但架機delay左日,所以未諗)
1/8 15:50 番香港
你地會唔會join duck tour?

珍珠宮

BK Milk勳章

ILMAMA 發表於 13-4-5 10:41
我都有收到9折CODE, 但未決定訂可取消定不可取消,因為未坐過JETSTAR, 怕航班有變! ...
我地好多野都firm 晒比晒錢了, 下一步就買Bintan 船飛

珍珠宮

BK Milk勳章

square72 發表於 13-4-5 11:24
我暫時plan 左行程~
26/7 Jetstar 20:25 (放工即飛)
落機包車去新山~

DUCK TOUR 都有諗過, 上次去我有book到, 但諗時覺得唔夠時間, 即場取消, 好彩佢地肯refund, 今次我地應該都唔會join, 想留返d 錢係Bintan做spa

伯爵府

square72 發表於 13-4-5 11:24
你地會唔會join duck tour?
duck tour上次坐過, 都ok架, 如果有小朋友的話...

子爵府

引用:我又來報到12/7+AA+入+KL21/7+Jetstar+回港

原帖由 金毛B媽 於 13-04-05 發表
我又來報到

12/7 AA 入 KL
Hello ! 我Book 左19 To 22 Movenpick ,如果你又book,會唔會有機會碰到

子爵府

好媽媽勳章

棉花糖媽媽,

以我所知, Jetstar 係多啲時間揀, 但聽聞暑假期間, 星期三和六有啲航班取消左, 要改早一日返或當天早機返.

Carlton 唔包早餐, 另外Festive 個價錢incl. tax.

珍珠宮

BK Milk勳章

ILMAMA 發表於 13-4-5 11:22
剛過去的聖誕去了台中,2013聖誕未PLAN,要等小朋友學校出假期表,但多數再去台中或台東,因為ASIA MILE 已夠 ...

我反而因為上年Xmas 冇去旅行, 放成1x日悶c, 所以決定今年一定要去, 所以book左 BKK + PHUKET, 前幾日又買左AA 明年3月去沙巴

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:ILMAMA+發表於+13-4-5+11:22+剛過去

原帖由 ccyin 於 13-04-05 發表
我反而因為上年Xmas 冇去旅行, 放成1x日悶c, 所以決定今年一定要去, 所以book左 BKK + PHUKET, 前幾日又買 ...
勁!咁快plan到明年3月

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:NamB+發表於+13-4-5+11:17+ILMAMA,係

原帖由 ILMAMA 於 13-04-05 發表
剛過去的聖誕去了台中,2013聖誕未PLAN,要等小朋友學校出假期表,但多數再去台中或台東,因為ASIA MILE 已夠 ...
咁遲啲要向你請教

ILMAMA  You are welcome!  發表於 13-4-5 12:00

珍珠宮

BK Milk勳章

NamB 發表於 13-4-5 11:47
勁!咁快plan到明年3月

因為要就小朋友放假嘛, 真係唔多時間可以揀 如果以前未生小朋友, 隨時都可以去就好好多
其實都plan埋明年中放暑假時.... 去台中...

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:NamB+發表於+13-4-5+11:47+勁!咁快p

原帖由 ccyin 於 13-04-05 發表
因為要就小朋友放假嘛, 真係唔多時間可以揀 如果以前未生小朋友, 隨時都可以去就好好多
其 ...

其實我都要plan出年easter,因工人姐姐返鄉下,所以我都要攞大假,不過未諗去邊

ILMAMA  去布吉,好RELAX  發表於 13-4-5 12:01

男爵府

回覆:暑假星馬遊埋嚟傾

包車是否包全日???

信是有緣

子爵府

好媽媽勳章

ILMAMA - 去布吉,好RELAX 發表於 4 分鐘前
------------------------------------

ILMAMA,

其實我地都打算relax啲, 陽光與海灘, 但布吉係咪用英文(講和寫)? 我驚佢地唔識英文, 溝通唔到

ILMAMA  英文OK架,溝通到! 我2/4先去完返香港,仲好懷念!  發表於 13-4-5 12:13

大宅

ccyin 發表於 13-4-5 11:29
我地好多野都firm 晒比晒錢了, 下一步就買Bintan 船飛

我本來想去埋民丹島, 但老公想再去USS同埋ZOO(其實以前去過),咁又去SEA,LEGOLAND ,HELLO KITTY TOWN, THE LITTLE BIG CLUB .我仲想去PORT OF LOST WORLD 。去7天,但午機去,午機返,好趕,有少少後悔無訂9日機票,所以應該去唔到民丹島! 留下次有機會再去啦,而家有廉航,希望平少少,下次再去LU

子爵府

好媽媽勳章

ILMAMA - 英文OK架,溝通到! 我2/4先去完返香港,仲好懷念! 發表於 41 秒前
------------------------------------

ILMAMA,
咁遲啲又要向你請教la.

首頁
12345...32

尾頁

跳至