親子旅遊

跳至

首頁
45678...32

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:square72 的帖子

我都係揾佢,但我會去一d景點先過新山

侯爵府

引用:我都係揾佢,但我會去一d景點先過新山

原帖由 ccyin 於 13-04-06 發表
我都係揾佢,但我會去一d景點先過新山
我零晨12點先到新加坡~ 所以會直接去酒店~ Fion 介紹我去seafood village & 777 dinner ~ 有無人去過哩兩到呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+豬大媽+於+13-04-06+發表Hell

原帖由 square72 於 13-04-06 發表
我覆左你pm la~ pls check
唔好意思,我search唔到佢名,可否pm我。。謝謝

大宅

真係要請教各位旅遊達人....

我想8月10日-8月14日 同三個仔女去星馬遊, 我因為有三個小朋友, 住酒店方面都係一個問題, 我怕唔夠位住五個人 (小朋友分別8歲半, 5歲半, 1歲半)

今次旅程主要為小朋友而設, 所以要去Legoland, The Big Club, USS, Zoo

求救建議行程同交通指示...

酒店方面有邊間可以住5人 (或者有baby bed提供) , 星加坡我只知道Festive Hotel 有family room... (亦考慮會book 這家), 但至於新山酒店真係唔知道..好奧腦

在那裡book 樂園門票有優惠? 有無D同時BOOK幾個樂園嘅套票?

萬分感激......

大宅

開心吸收勳章

佢叫Fion, 係Facebook search 新山行就會搵到佢~ bk 好多JM 都係搵佢包車~

square72,

我search唔到fion資料呀,麻煩你pm給我呀!thx!

得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

侯爵府

回覆:暑假星馬遊埋嚟傾

哩個~

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:shirleyshek 的帖子

你咁既情況,一般酒店係要訂兩間,然後安排相連房/相排房

大宅

回覆:square72 的帖子

Square72請問你訂Hotel Granada ,知不知床2大2小夠唔夠訓?

侯爵府

引用:Square72請問你訂Hotel+Granada+,知不知床2

原帖由 ILMAMA 於 13-04-06 發表
Square72請問你訂Hotel Granada ,知不知床2大2小夠唔夠訓?
我之前e-mail 問過酒店~ 我兩個小朋友7歲及3歲,酒店方面話no surcharge ~ 話都夠住~ 我聖誕時去泰國住3間酒店都是2大2小一房~ 都夠住~

大宅

引用:Quote:原帖由+ILMAMA+於+13-04-06+發表Squa

原帖由 square72 於 13-04-06 發表
我之前e-mail 問過酒店~ 我兩個小朋友7歲及3歲,酒店方面話no surcharge ~ 話都夠住~ 我聖誕時去泰國住3間 ...
Thx

大宅

回覆 ccyin 的帖子

請問吓, 我見CARLTON折實約$1,2XX一晚, 但SWISSOTEL好似做PROMOTE, 約$1,4XX一晚, 約差$200港紙, SWISSOTEL好似房間大D, 由於我有2大2小, 想訂兩張單人床, 唔知SWISSOTEL啲單人床會唔會大張D. 有冇人知, 謝謝.

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:joeycj 的帖子

你住幾多晚?Swissotel係方便過Carlton, 一般酒店(4,5星)單人床係3.5尺,拼埋都夠一家四囗,你無論訂邊間都可叫佢加床

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

joeycj 發表於 13-4-8 01:20

請問吓, 我見CARLTON折實約$1,2XX一晚, 但SWISSOTEL好似做PROMOTE, 約$1,4XX一晚, 約差 ...

Swissotel有promotion咩?我上hotel.com用唔到9折code,加埋稅同service charge成$1820晚,
所以至揀Carlton,executive room比Swissotel細少少都係$14xx晚,你係咪都係睇hotel.com?如果係,而家Carlton show既係executive room,superior仲平,但已無晒,但比executive又細d

大宅

回覆 huisylvia 的帖子

Swissotel在hotels.com不能用9折code, 但特價$1,533(星期五晚), 如果用agoda經hsbc訂平少少, 約$1,4xx. 仍考盧中, 但只住一晚.

大宅

加床?你意思是訂時, 寫明要加床?還是之後send email去酒店時講?如果用酒店網訂, 揀加床, 會貴d的, 是嗎?如果之後send email問, 我驚佢話唔ok, 到時check-in時睇實我, 要加加錢, 會嗎? 我只住一晚的.

珍珠宮

BK Milk勳章

joeycj 發表於 13-4-8 13:17

加床?你意思是訂時, 寫明要加床?還是之後send email去酒店時講?如果用酒店網訂, 揀加床 ...

係網訂時, 佢有一欄比你寫request, 你可以寫 "travel with 2 kids, pls kindly arrange one extra bed in room", 大部份酒店12歲以下小童加床免費 (當然有例外)... 你亦可book完之後send email 直接去酒店加呢d request, 其實你2大2小, 小朋友不是太大, 基本上酒店係可以容納你地一家人一間房

大宅

ccyin 發表於 13-4-8 13:22
係網訂時, 佢有一欄比你寫request, 你可以寫 "travel with 2 kids, pls kindly arrange one extra bed in ...

明白, 謝謝.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 joeycj 的帖子

如果你係一晚就住貴少少都無所謂啦,
但記得仲有稅同服務費未加上去

男爵府

我都係7月尾去,不過見大家多數係去SINGAPORE+新山,請問馬來西亞有無適合小朋友玩嘅行程?(7歲及12歲)

伯爵府

Kanax 我老公都係淨坐CX&星航,不過CX網頁未出7月12日後價,請問你點BOOK PACKAGE?

我係經travel agent book酒店和機票package的, 我會坐星航.
我未試過自己上航空公司網頁check價 (正確嚟講係我唔識check, 費事煩, 貪方便幫襯agent就算 :p)
間agent本身啲package係包jetstar的, 轉CX或星航要加$1000. 我諗agent都賺我好多.

首頁
45678...32

尾頁

跳至