自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

屋企個印印之前偷錢,攞屋企野唔出聲(雖然好少錢),誠信已有問題;但令我忍無可忍係佢係琴日係我细仔(未夠一歲)瞓覺後,擺佢係大床,冇圍欄的,間屋冇其他人,然後佢自己偷偷地落街買野。當時我阿媽帶我大仔外出睇醫生(嗰隻野冇諗過我阿媽突然返轉頭),阿媽係樓下撞到佢出,嚇左一跳,問佢去邊,佢話去買d野(平日冇野需要佢落街買的,所有餸及日用品都係我地負責買),跟住阿媽問佢細佬呢,佢話係屋企瞓緊覺,跟住阿媽返上樓,發現細佬仲要瞓係大床,即刻狂鬧佢,佢仲問阿媽會唔會話俾我聽

仲有佢係冇我地屋企鎖匙的,即係話佢係開晒門落去的

阿媽琴日忍左成曰冇同我講,今朝先同我講,(佢今日休息出左去),忍埋今晚,聽朝炒佢出去辦解僱手續。

唉!阿媽話可以唔再請,但我同老公覺得有需要,佢老人家一個湊兩個太辛苦,但要請到個好嘅真係好難。

車仔人    發表於 13-4-9 07:37
chatterbox_mom    發表於 13-4-5 22:17
lina9316  唔可以接受。  發表於 13-4-5 12:03
wingkaho    發表於 13-4-5 11:20
小米豬  即炒啦!!! 冇腦架?  發表於 13-4-5 11:14
palapala  試下搵鐘點幫手啦..家陣D工人好麻煩  發表於 13-4-5 10:58
currypru    發表於 13-4-5 09:27
chefchow  check lift cam...criminal case, no excuse!!!  發表於 13-4-5 01:10

子爵府

個印

男爵府

引用:屋企個印印之前偷錢,攞屋企野唔出聲(雖然

原帖由 cheukwanma 於 13-04-04 發表
屋企個印印之前偷錢,攞屋企野唔出聲(雖然好少錢),誠信已有問題;但令我忍無可忍係佢係琴日係我细仔(未 ...
好離譜啊!

珍珠宮

回覆:忍埋你今晚,明天一早炒你

炒硬

MariaTsui  YES  發表於 13-4-6 12:47

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

嘩, 好彩比你阿媽發現到

伯爵府

魅力王子

又真是很過份要貼錢買難受真苦,anyway,希望你找到一個好工人

伯爵府

個印印冇腦架

子爵府

鐘點得吾得?

珍珠宮

環保接龍勳章

一定要炒

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

男爵府

同情你, 偷錢事小
獨留子女在家, 可大可小, 不獨危險,
出事先係你自己問題

喂喂抱抱    發表於 13-4-5 08:25
Do not count your days down!

禁止訪問

回覆:cheukwanma 的帖子

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

版主 的帖子

伯爵府

畀面勳章

真係好過份,一定要炒

伯爵府

畀面勳章

回覆:cheukwanma 的帖子

可能不只一次

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

伯爵府

獨留兒童在家,好危險呀,佢想以後唔駛做然後坐監呀?

子爵府

實在太過份!

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

BB獨留家中

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
12345...19

尾頁

跳至