親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家開始計劃,請問有冇介紹,package ,hotel ,Restaurant ...thank you!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:BeeBee1129 的帖子

我剛去完返港。我住melati同sala,兩間都係pool villa,但其實酒店泳池仲好游! 我有租車,因為有小朋友,出入方便d! 我玩咗7日,但其實5日都夠! 食物方面,大部份係泰菜或意大利菜,不太特別!

大宅

回覆:Koala_Chu 的帖子

Thank you for your info.,請問買package 有冇邊間介紹?定直接on web booking都可以。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:BeeBee1129 的帖子

我喺agoda訂酒店,bangkok airlines訂機票

公爵府

引用:我剛去完返港。我住melati同sala,兩間都係

原帖由 Koala_Chu 於 13-04-05 發表
我剛去完返港。我住melati同sala,兩間都係pool villa,但其實酒店泳池仲好游! 我有租車,因為有小朋友, ...
有無邊間餐廳推薦呀? 我6月尾都去

大宅

回覆 Koala_Chu 的帖子

如在Bangkok airline 訂機票再book hotel分開買加埋貴過去旅行社買package wor, 有冇咩嘢tips係平d呢?

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+13-04-05+發表

原帖由 starz~ 於 13-04-06 發表
有無邊間餐廳推薦呀? 我6月尾都去
拉邁嘅“Tarua Samui Seafood“,有新鮮大隻瀨尿蝦,大泥蟹,虎蝦,泰菜……唔太貴,sea view好正! 另外,我住melati酒店嘅泰菜好啱口味,虎蝦+冬蔭功必食!

水晶宮

引用:回覆+Koala_Chu+的帖子 如在Bangkok+airli

原帖由 BeeBee1129 於 13-04-09 發表

如在Bangkok airline 訂機票再book hotel分開買加埋貴過去旅行社買package wor, 有 ...
如果買package平d,就買package啦! 可能agoda之前有promotion,就book到平酒店

公爵府

引用:Quote:原帖由+starz~+於+13-04-06+發表有無

原帖由 Koala_Chu 於 13-04-09 發表
拉邁嘅“Tarua Samui Seafood“,有新鮮大隻瀨尿蝦,大泥蟹,虎蝦,泰菜……唔太貴,sea view好正! 另外, ...
我住北部, 如果唔揸車易去嘛? Thx

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+13-04-09+發表

原帖由 starz~ 於 13-04-09 發表
我住北部, 如果唔揸車易去嘛? Thx
北部靜d,如唔揸車,只有的士同兩排車,但的士好貴! 我見議你租車,我租HK$1,700/7天(連保險),日日都有用車,隨街泊,好方便!

公爵府

引用:Quote:原帖由+starz~+於+13-04-09+發表我住

北部靜d,如唔揸車,只有的士同兩排車,但的士好貴! 我見議你租車,我租HK$1,700/7天(連保險),日日都有用 ...
因為我去3日咋, 而且應該大部分時間留喺resort, 剩係晚飯先出去~

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+13-04-09+發表

原帖由 starz~ 於 13-04-09 發表
因為我去3日咋, 而且應該大部分時間留喺resort, 剩係晚飯先出去~
去3天,咁唔好租車,唔化算! 有行李就搭的士,冇就搭兩排車,都好方便!

公爵府

引用:Quote:原帖由+starz~+於+13-04-09+發表因為

去3天,咁唔好租車,唔化算! 有行李就搭的士,冇就搭兩排車,都好方便!

...
Thanks for your advise ahhh

大宅

請問你係邊道租車???我六月去, 租4日都要千幾元...同埋有無需要租GPS? 會唔會好易迷路??

水晶宮

引用:回覆+Koala_Chu+的帖子請問你係邊道租車???

原帖由 jenhokp 於 13-05-23 發表

請問你係邊道租車???我六月去, 租4日都要千幾元...同埋有無需要租GPS? 會唔會好易 ...
我喺機場門口租,你可以格吓價,我租4人車共7日加埋保險要$2,100,平均$380/日! 我哋每日都用車,又有2個細路,好方便! 唔駛周圍揾的士,又唔駛講價

另外,揸住份地圖都ok,so far冇迷路,見到唔對路咪迫埋一邊問人! 不過要小心有好多電單車,揸慢d,冇人 “boot“ 你

水晶宮

引用:回覆+Koala_Chu+的帖子請問你係邊道租車???

原帖由 jenhokp 於 13-05-23 發表

請問你係邊道租車???我六月去, 租4日都要千幾元...同埋有無需要租GPS? 會唔會好易 ...
Sorry,應該係$1,700/7日包保險,唔係$2,100

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問你住果2間酒店算唔算係獨立屋呀.?? 價錢同地方點?

如果租車又會唔會租遠D酒店??

我想PLAN12月去...水會凍嘛??

水晶宮

引用:回覆+Koala_Chu+的帖子請問你住果2間酒店算

原帖由 adakitty 於 13-06-19 發表

請問你住果2間酒店算唔算係獨立屋呀.?? 價錢同地方點?
我嗰兩間係pool villa,獨立屋+泳池,$2,xxx/晚。Sala比Melati新,你可上網睇吓。地點距離查汶不算遠,揸車好方便。蘇梅好多靚酒店,慢慢睇,比較一下。如我再去,想住Banyan Tree

我相信12月氣溫比較低,可上網睇全年天氣概況,留意雨季月份

侯爵府

回覆:計劃六月去蘇梅

我8月頭都去,住 Deva Samui Resort & Spa, 5日4夜。有2個小朋友,大女8歲細仔歲半。第一次去唔知有咩玩,食,行。除咗游水。希望大家可以俾d意見。另外,有冇需要買本旅遊書呢

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由+adakitty+於+13-06-19+發表回

原帖由 Koala_Chu 於 13-06-19 發表
我嗰兩間係pool villa,獨立屋+泳池,$2,xxx/晚。Sala比Melati新,你可上網睇吓。地點距離查汶不算遠,揸車 ...
請問呢2間酒店係咪都幾好?我都有諗呢2間,不過總係覺得上官網睇唔穩陣,請教用家意見好d

首頁

尾頁

跳至