自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

復活節5天假期21小帶阿仔8歲去北京旅遊,上網見安安旅遊行程吾錯,5天團費4,299另加稅/附加費和領隊費21小共15000蚊。其實吾算好平。

1.強迫參加自費項目:

第一晚回酒店途中,導遊突然吾該前吾該後叫我地幫幫忙參加自費項目:1.夜晚外觀水立方2.車上外經長安街3.功夫表演4.人力車遊四合院(我們行程都有人力車遊胡同,只是不經四合院)共收300人民幣1位。講完即刻收錢,吾比你思考參吾參加。好彩前面有2 pair 人吾參加,領隊同果2pair人講吾參加要留起旅遊車上,跟住黑面,我地3個都話吾參加,又系超黑面。

到左酒店2pair人都有同香港領隊講點解自費項目加插起行程當中,吾參加無地方去要留起旅遊巴?領隊好黑面話個個團都系甘架,跟住拂袖而去無解釋。

2.觀光景點走馬看花:

到左天壇得半小時遊覽影相買紀念品,長城得個半鍾,包括上長城去廁所,影相同買紀念品,我地3個系跑到上跑到落,頤和園半圈就回程,去王府井大街2小時包自己食晚飯,食得飯黎無時間行街。

3.去果D賣絲綢賣玉器賣藥同人堂,保藥党就無限時停留閑閑地2小時以上。果D成藥都賣萬幾2萬蚊

講真,你話團費1000蚊去北京5日,大家知道一定有問題,不過成5000蚊一個都系甘真系怕怕70歲前我吾會再跟團,就算跟都吾會跟安安

kawai120  poor  發表於 13-4-8 11:34
懿仔媽媽    發表於 13-4-6 01:07
yumui61    發表於 13-4-6 01:05
chatterbox_mom    發表於 13-4-5 22:20
irenecc    發表於 13-4-5 21:53
davywm    發表於 13-4-5 17:38
NATCHENG  mouth:  發表於 13-4-5 15:04

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:跟安安旅遊北京五天團返黎…70歲前我吾會再跟團

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

公爵府

人生沒有劇本,沒有固定的線路,但我相信每一條路上都能看到雲起雲落,只要我們耐心而堅持!------鳳凰衛視著名主持人-陳魯豫

象牙宮

2024年龍年勳章

yuyueng 發表於 13-4-5 14:39
復活節5天假期2大1小帶阿仔8歲去北京旅遊,上網見安安旅遊行程吾錯,5天團費4,299另加稅/附加費和領隊費2大 ...

put it on black list!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都係鍾意自由行多d~ 自己鍾意點行就點行~~

最怕morning call , 仲有去同人鬥快夾野食~~

kawai120  x999  發表於 13-4-8 11:34
frog0806  agree  發表於 13-4-6 01:11
小可愛11  exactly !  發表於 13-4-5 22:33
kristentam  Me too  發表於 13-4-5 21:40
chuchu9999    發表於 13-4-5 19:23
yuyueng  6點3morning call其實系導遊趕住要我地去買絲棉被  發表於 13-4-5 16:02
pandapo  cannot agree more!  發表於 13-4-5 15:41
丫雅  me too  發表於 13-4-5 15:01

禁止訪問

子爵府

真係超搵笨,我5年前自己包車周圍去,不知幾爽。

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

偉大的宣言

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

自由行起碼唔使局住去購物

伯爵府

認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 有「營」勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

畀面勳章

跟團就係咁麻煩。

kawai120  true  發表於 13-4-8 11:35

公爵府

我早幾年都係咁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

因為如果賣到藥, 領隊同遵遊有Option分... 架... 好和味下... 所以你唔買唔join一定黑你面架~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK猜猜猜慶中秋

呢間真係好唔得
前排YAHXX團購~~
買左~復活節去兩天~
餐餐都食唔飽
導遊超唔專業...
有D景點去唔到
雖然好大雨~有D情有可願
不過佢話因為大雨~D油菜花比雨淋爛晒~
去到得D草
好唔合理囉~

以後都唔會參加呢間~!!

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我好多年前跟佢地去華東都怕怕, 就算計埋少部份自費活動, 唔駛6點已經可以返到酒店梳洗準備食晚飯, 唔駛8點已經係酒店房hea, 好在都唔太強迫我地去購物咋, 只此之後好怕去大陸旅行, 以前都有諗過去北京, 但聽你咁講之後就怕伯啦

男爵府

我跟過"xx華"去北京,個導遊都係超差,同樣係留好多時間在購物點,仲想cut本身行程有的景點!

我同父母一齊去,預左會同唔識的女團友一間房,個導遊第一日竟然同我的同房講我廿幾歲女仲想痴住父母一間房,但我從來無request過的,我同房講返比我知我覺得又尷尬又嬲

仲有團餐安排都唔好,我最後如實咁寫意見表,但"xx華"無聯絡我follow up,我感覺呢一間旅行社唔注重客人意見,我會永久blacklist呢間公司

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔只安安, 泰泰都係咁.
其實佢地送團人去, 都係當地接待, 所以應該跟團去既地方都差不多.

男爵府

我08年跟過永安北京團,你day1嘅行程係费用全包全免加而且包足咁多餐,頣和圓行哂一圈架,感覺良好㗎,乜而家搞成這样

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

自由行有老有嫩,自己包車,北京5天,好玩到不得了

kawai120  nice  發表於 13-4-8 11:36

首頁
12345...10

尾頁

跳至