自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:+本帖最後由+hf3968+於+13-4-5+17:46+編輯+

原帖由 hf3968 於 13-04-05 發表

我三歲的女兒日前到九龍灣IKEA兒童樂園玩,大約五分鐘後,本人 ...
職員要幫你睇仔?

大宅

我諗有jm唔係咁清楚九龍灣ikea兒童樂園的情況!樂園只准兒童內進,家長只可以隔住玻璃睇住,所以內裏安全只可靠職員看顧。我其實唔係好想俾小朋友入去玩,因為內裏係潛藏危險,有些大少少的朋友仔真箇冇王管架,細少少剛夠高玩的小朋友真係唔知"訂"架!
只可以講,ikea規定家長不得內進,而佢地又不會負責小朋友的安全,咁要有心理準備了。即係叫家長最好唔好俾小朋友內進了!

子爵府

玩具勳章

回覆:阿女係IKEA兒童樂園飛身跌下來....

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

要90CM先可以入.

大家有小朋友,都係大D先比他們入去玩啦.
但D小朋友真係好恨入去玩.

子爵府

引用:我諗有jm唔係咁清楚九龍灣ikea兒童樂園的情

原帖由 Goodhappy 於 13-04-05 發表
我諗有jm唔係咁清楚九龍灣ikea兒童樂園的情況!樂園只准兒童內進,家長只可以隔住玻璃睇住,所以內裏安全只 ...
如果係咁,我會唔比咁細既小朋友自己入去玩比牛高馬大既撞親點算

珍珠宮

畀面勳章

職員無責任看住小朋友,咁多小朋友,佢睇得邊個mouth:

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

咁我唔會俾阿女入去玩喇,有咩理由唔俾家長入去

男爵府

秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 趣教勳章 畀面勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

megabox果度?

上次我俾阿囡去玩,我見有個職員企正係滑梯隔離,睇住d小朋友玩,個樣都好嚴肅。果次攪到有個媽媽投訴個職員太惡,話佢個仔俾個職員鬧到唔敢玩。

另外,每次我阿囡係波波池度落樓梯行番出黎時,都有個職員係旁邊拖住阿囡隻手。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我小朋友都係自己玩的,但又覺得都尚算安全架喎...
希望樓主小朋友無事

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

應該限制幼兒進入。大個d自己識行識走就話望下都得。咁細,點每個照顧

侯爵府

都係意外黎姐..
的確好難每個小朋友都照顧...而又睇住無有家長示意..

侯爵府

畀面勳章

引用:我諗有jm唔係咁清楚九龍灣ikea兒童樂園的情

原帖由 Goodhappy 於 13-04-05 發表
我諗有jm唔係咁清楚九龍灣ikea兒童樂園的情況!樂園只准兒童內進,家長只可以隔住玻璃睇住,所以內裏安全只 ...
其實我又咁諗,佢係免費設施,原意係家長去ikea購物時又唔想帶小朋友就可將小朋友暫時放係果度玩,咁比唔比小朋友入去始終由家長決定,唔係話ikea冇責任,但係2個職員係好難照顧每一位小朋友,所以家長始終要冒一些風險,我覺得雙方都有責任,現在最緊要樓主個小朋友冇事啦

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有無事啊?下次小心啲

大宅

下次洗少少錢上playhouse玩,自己跟到足,唔好假手於人之後又投訴

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

最緊要小朋友冇事, 不過咁多小朋友職員未必可以照顧的咁多

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

坦白講我唔會放心比三歳小朋友自己入波波池玩,就算自己小朋友點乖巧,但難保比其他較活躍小朋友撞碰倒,至於工作人員...有誰會比自己緊張和留意自己仔女.希望你小朋友無事

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都有去過,其實當比小朋友訓練自己照顧自己同埋同其他小朋友相處就問題不大!因為周圍都有軟墊唔會有太大損傷!試過有一次我姨甥女入去玩,佢比其中一個小朋友用波扔,佢立刻走去第二度(佢未夠4歲),因為我地有教佢!至於職員,佢地唔係幼稚園教師,唔可以對小朋友惡,除非有嚴重事故..

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

btw, 有小朋友響高處跌落黎,
都完全無職員留意到?
咁啲職員其實企響度做乜?
定係咁啱係盲點?
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

大宅

引用:坦白講我唔會放心比三歳小朋友自己入波波池

原帖由 mimichau 於 13-04-05 發表
坦白講我唔會放心比三歳小朋友自己入波波池玩,就算自己小朋友點乖巧,但難保比其他較活躍小朋友撞碰倒,至於 ...
我都係咁話

首頁

尾頁

跳至