網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+Appleapplelee+於+13-04-20+

原帖由 baby_happy 於 13-04-20 發表
好唔好用啊
好重,角位吸唔到,買咗咁耐,用過4-5次,放埋一邊:;pppp:

大宅

引用:+本帖最後由+szeszes+於+13-4-20+13:31+編

原帖由 szeszes 於 13-04-20 發表
我唸我嗰部真係貴好多,但我唸功能上無咩分別,只怪我當日貪新鮮買咗,如果平平地大家可以買嚟玩下,如果好似我咁要2000幾蚊不如買部miele好過

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Appleapplelee 發表於 13-4-20 22:54
好重,角位吸唔到,買咗咁耐,用過4-5次,放埋一邊
我買返來2個星期左右, 都用 OVER 4次, 因為我係隔三天吸一次, 無法阿仔對塵螨過敏

我係3天換一次床單 + 吸塵螨, 而家佢皮膚明顯好左, 唔知係天氣問題 定係 塵螨問題, 而老公少左鼻敏感
(3天吸一次, 次次都仲有白色粉咁)

大宅

引用:Quote:Appleapplelee+發表於+13-4-20+22:54

原帖由 szeszes 於 13-04-21 發表
我買返來2個星期左右, 都用 OVER 4次, 因為我係隔三天吸一次, 無法阿仔對塵螨過敏

我係3天換一次床單 + 吸 ...
無辦法,為咗小朋友辛苦d都值得加油媽媽

男爵府

引用:Quote:Appleapplelee+發表於+13-4-20+22:54

我係3天換一次床單 + 吸 ...
請問有白色粉未是代表咩呀?
那些粉未是什麽來的?

大宅

回覆:韓國 ATOCARE 麈蟎吸麈機

我都跟樓主淘左,希望好。

on0li  請問你幫襯邊間?  發表於 13-4-21 21:30

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mswongwong 發表於 13-4-21 13:58
請問有白色粉未是代表咩呀?
那些粉未是什麽來的?
我真係唔知咩野, 只係真係見到有白色粉末, 主要就係吸床褥見到

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:mswongwong+發表於+13-4-21+13:58+請

我真係唔知咩野, 只係真係見到有白色粉末, 主要就係吸床褥見到
據說就係塵蟎同塵蟎屍,一定唔係好野

男爵府

引用:Quote:mswongwong+發表於+13-4-21+13:58+請

那吸完係咪直接加床單就(訓) 上去,是嗎?
定要再處理埋白色粉沬?

水晶宮

mswongwong 發表於 13-4-22 11:24
那吸完係咪直接加床單就(訓) 上去,是嗎?
定要再處理埋白色粉沬?
吸乾淨床褥後, 我就鋪上床單 (因為床單我係3天用60度水洗衣機洗淨), 因為醫生話塵蟎係3天就死, 死左及佢既排便才係致敏野

白色粉末已經係吸塵機個裝垃圾既格入面, 之後我會用水沖洗個垃圾格及 FILTER (FILTER 就吸2-3次才洗, 係第一次才即刻洗, 因為真係太 DIRTY)

大宅

請問部機幾重? 我下個月去韓國玩, 自己抬部反黎會唔會好傻?

水晶宮

dosh 發表於 13-4-22 16:19
請問部機幾重? 我下個月去韓國玩, 自己抬部反黎會唔會好傻?
淨機身重 2.8KGS

大宅

szeszes 發表於 13-4-23 20:23
淨機身重 2.8KGS

thanks!

大宅

is this:

http://wemakeprice.com/deal/adea ... ealsearch&no=3#

團購? 個價錢好吸引

WON 69000 = HKD500 ????

大宅

回覆 dosh 的帖子

但點運呢?

大宅

畀面勳章 親子王國15週年勳章

我琴日跟你拍咗, 點知今日個賣家話韓國個團購完咗, 要我cancel個order

別墅

回覆:韓國 ATOCARE 麈蟎吸麈機

我問佢,佢話冇貨,我就再上網睇多d資料,最後我就買左呢個牌子既ep-900,話最多人用呢隻,不過貨未到,唔知成效點呢

男爵府

醒目開學勳章

snow420 發表於 13-4-30 18:05
我問佢,佢話冇貨,我就再上網睇多d資料,最後我就買左呢個牌子既ep-900,話最多人用呢隻,不過貨未到,唔知 ...

請問你幫襯邊間呢?
我睇緊呢間~$840~送多一個濾網~直送香港運費$150~4-6天收貨~
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.31.BvGrjv&id=17743488994

大宅

畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆:on0li 的帖子

我就係另一間買咗,九百九十幾包郵,即日有貨呀!

on0li  link pls~  發表於 13-4-30 18:42

大宅

回覆:polpolchan 的帖子

可唔可以share link. 因為我正在考慮緊係邊到買thsnksssssss!!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至