夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

有無同奶奶嗌過交

[size=large]我有試過, 但真係忍無可忍先會咁做, 但最後大家無乜事囉, 因為都會講番出嚟傾

大宅

Re: 有無同奶奶嗌過交

我直情當佢透明,無招呼,無說話,當佢無來,所以無嘈過,偶爾佢會比說話我聽,但我聽唔倒喎,因我當佢完全無到,只係開茶位會開埋佢,就算飲二個鐘都唔會講一句,除非佢問,但我的答案是以最短回應,eg,係,唔係,唔知...

大宅

你咁絕

侯爵府

好媽媽勳章

依家冇啦,關係都幾好!
但我第一次上去食飯(見家長)就同99嗌交(重未結婚)
當時99係都要我同佢洗哂全家人d碗碟,我吾肯做,咪同99嗌交囉!!

大宅

我無呀,除非99做既野我覺得真係好唔掂,我先出聲,但會問 左老公先,例如我會話"如果99咁咁咁,我會忍唔住出聲,你mind唔mind",通常老公都比我話佢亞媽,;其實我99都好接受我地既意見,真心說,我99係一個好好既99,識做明事理. ,同老公結婚十幾年,我地都相處得好好,真係

大宅

ac321

你都好勇喎, 不過佢係咪講笑咋, 你就當真呢?

大宅

其實都唔明白佢地, 佢地都做過人地新袍架, 佢地都想第日新袍對佢好d架, 又唔將心比己, 要人憎佢就無謂啦

侯爵府

好媽媽勳章

melodytam 寫道:
ac321
你都好勇喎, 不過佢係咪講笑咋, 你就當真呢?

99佢好認真架!因為佢好懶,d野可以吾做就吾做!以前d仔女讀緊書,放學就要第一時間去買餸、煮飯and 洗碗,理由係佢地冇比家用,要食野就要先做野! ?-( ?-(
到個個出左黎做野後,99先肯買餸同煮飯......(99冇返工架)!
跟住吾夠1年,佢個妹帶左個男友上去食飯,又一樣要佢去洗碗........結果一洗就洗左2、3年,重要係過時過節佢吾得閒上黎食飯,都要留返d碗比佢夜一夜上黎洗!!
好再我起初死都吾肯洗...........

伯爵府

[[]] 寫道:
我直情當佢透明,無招呼,無說話,當佢無來,所以無嘈過,偶爾佢會比說話我聽,但我聽唔倒喎,因我當佢完全無到,只係開茶位會開埋佢,就算飲二個鐘都唔會講一句,除非佢問,但我的答案是以最短回應,eg,係,唔係,唔知...

me2,不過我係直情唔會同佢講野,當佢完全透明

大宅

好o野喎,當佢冇到仲好過同佢嗌交啦! :tongue:
同佢嗌交實係你唔啱,實話你冇大冇細,唔尊重長輩!我而家都同隻八婆狗狗(99)冇計傾,叫聲佢就算,佢同我老公講o野我唔會搭訕,我同我老公講o野佢又唔會出聲,總之好似搭枱咁! :evil:

[[]] 寫道:

別墅

好野wor, 我都好似irisflower 咁, 最好笑係有時我連答都唔會答, 我老公一定會搶住答, 因為佢知道我多數唔答, 不過, d 門面野, 有時都會做既, 好似次次見到佢都會叫佢, 不過係叫佢99, 唔會叫佢做阿媽, 但係佢d 新抱女婿就一定大大聲咁叫佢做阿媽

洋房

直接嗌交就無,至於平時鐘意答未答,唔arm聽未當時運高聽唔到囉 費事越答佢越多嘢講

大宅

原來都幾多人同奶奶唔啱架喎.

有一次, 佢上我屋企, (佢無我屋企 key 架), 係門口按門鐘, 我望一望, 原來係我奶奶, 我無開門, 扮屋企無人, 佢打我電話我就按震機, 無聽佢電話, 跟住佢就走左, 唉吔, 我都未試過咁, 我真係唔鐘意佢嘛, 我話比我媽咪知, 佢都笑笑口話有無攪錯, 不過都係好耐之前嘅事LU

洋房

melodytam 寫道:
原來都幾多人同奶奶唔啱架喎.

有一次, 佢上我屋企, (佢無我屋企 key 架), 係門口按門鐘, 我望一望, 原來係我奶奶, 我無開門, 扮屋企無人, 佢打我電話我就按震機, 無聽佢電話, 跟住佢就走左, 唉吔, 我都未試過咁, 我真係唔鐘意佢嘛, 我話比我媽咪知, 佢都笑笑口話有無攪錯, 不過都係好耐之前嘅事LU

咁都得 雖然我係唔like 99但都無咁做過,白走過來又好似好慘咁

洋房

絕~非常好~

大宅

我都冇同我奶奶嗌過交!! 我奶奶都幾明事理(其實佢係咩都唔會理) , 而且我對佢都冇咩要求....!!!
不過我有時會潤下佢, 佢又會潤下我law! 不過都係講笑!!
好似昨天我買左一支剷頭髮的機俾仔仔剷頭髮, 我奶奶問我佢用唔用得, 佢又要用,
我就笑佢答得啊.....!!! 不過剷完之後我唔會係面前笑你架.....最多係廚房笑你者!!!!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

me 2

[quote]
bah 寫道:
直接嗌交就無,至於平時鐘意答未答,唔arm聽未當時運高聽唔到囉 費事越答佢越多

民房

me 3

[quote]
1928mickey 寫道:
me 2

[quote]
bah 寫道:
直接嗌交就無,至於平時鐘意答未答,唔arm聽未當時運高聽唔到囉 費事越答佢越多

別墅

我唔會同佢嗌交,因為嗌黎晒氣!!我老公成日話"好彩我唔洗同你同你99住姐.......如果唔係,你地嗌左交好耐啦~!"

別墅

我無同奶奶鬧過交,不過試過一次我奶奶話我地兩公婆唔知乜鬼嘢啱佢channel,咁佢起勢咁講,我覺得有d抆喇,我跟住咪求其指住一個位大叫,哇,有曱甴呀,哇哇聲咁,跟住咪轉移咗佢視線囉,佢跟住都唔記得咗再話我地囉 ,叫佢收嗲咪盞揾交嗌,我都費事晒氣 我老公成日話我古"滑" ,佢又唔知如果我真係想同奶奶嗌交,我遮住半邊咀都可以鬧臭佢啦,我唔想佢難做之嘛

首頁
12345...6

尾頁

跳至