夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無同奶奶嗌過交

peddymama,
睇咗阿貞個case,真係佛都有火!

o個個死佬,唔死都冇x用啦,如果佢話阿貞打佢老母,咪報警拉阿貞o羅,仲夠膽叫阿貞返屋企煮飯俾佢老母食??!!食屎都益咗佢地啦!仲想郁手連你都打埋,如果佢真係掂到你一條頭髮,實行告到佢甩褲!!!

佢地兩仔乸恰阿貞起香港冇人冇物啫,你估而家仲係粵語殘片時代呀?俾佢地屈到浸豬籠都得呀?叫佢地兩仔乸攬住過世啦,娶個老婆返去俾佢地糟質呀???

叫阿貞唔駛為d 咁o既賤人(叫佢做"人"都抬高咗佢)傷心,長痛不如短痛,當隻c6 垃圾咁掉咗佢算啦,一世人流流長,唔通就咁屈死一世?有得一次就陸續有黎,如果而家唔決絕d,我驚一係阿貞遲早痴線,一係起報紙度睇到"婆媳糾紛滅門慘案"呀!!!

大宅

都未見過d咁離譜嘅case架 叫阿貞離開個無良心嘅死佬, 等個死佬自己煮飯俾佢老母食, 陪佢過埋收尾嗰兩年啦

別墅

琴晚半夜個賤仔(亞貞老公)call我叫我話比亞貞知佢同佢個賤老母吵大鑊,佢亞媽暈鬼咗送咗入急正喎,叫我揾亞貞幫手喎,咁呢d係人地家事,我都應該call亞貞話佢知等佢自己決定既,咁今朝返工見到亞貞晨咁早就得喺度,我咪問佢點囉,佢話琴晚都有去睇佢99,佢99無嘢,不過係突然間激動得滯暈咗啫,今日應該可以出院,佢仲話因為個c6要返工佢晏d會會接佢出院,所以要請半日假,我老闆話:你去接佢,咪盞等佢發圍,一陣間佢又唔知會做d咩喇,佢係嗰d老式潮州婆,佢地諗既同做既嘢都好霸度,你唔係佢嗰皮架,一陣間你去到佢又溢生溢死你咪仲揾嚟攪,我唔係唔放你假,你地同我打咗咁多年工,我係咩老西你地都知,你開聲叫到我可以陪你去添,但係你自己諗清楚先,係咪咁值得扁低自己既尊嚴嚟就佢,佢嫌你係大陸人,咁佢又係咩人呀,上等人呀,定李嘉誠個老婆呀,做人同做夫妻都要地位同等,唔係話你一面倒咁比佢玩先叫做好新袍,就係你平時太就佢比佢入到位,先攪到今日你老公唔信你,你自己諗清楚先啦........

嘩,我突然間覺得我老闆終於似個人(hehe)佢又講得有d道理,咁我有另一個part time同事話幫佢接佢99出院囉,亞貞都話好,同埋亞貞同我講話佢好想返上海見吓爸爸媽媽,佢好想家,我都覺得對亞貞嚟講返屋企係可以幫到佢,話晒佢屋企人一定鍚佢同會幫佢,我地就算識咗十幾年都好,始終係外人,同埋我另外d同事個個都鬼咁扯火,根本好難作出一個較為理性既意見比佢,我都想佢返屋企冷靜吓,思考吓係咪應該繼續留喺香港,如果唔係佢識咗佢老公,佢都應該己經跟佢屋企人返番上海喇,唉,我好唔開心呀,我老公話家家有本難唸的經,叫我唔好咁唔開心喎,佢話我個仔呢兩日都feel到我唔開心,個臭pet琴晚臨瞓前仲特登走嚟唱歌我聽,我都有d安慰 :-( 唉,我老公仲話個賤仔平時都唔係咁既人,同埋佢同我老公講時都講到喊,我老公話佢咁大個男人會喺另一個男人(仲係平時無兩句既伙記咋喎)面前喊佢可能都受到好大壓力喇,咁我咪話,咁最大問題嗰個係咪佢亞媽,我老公話呢個當然,但我地唔能夠插手太多,因為始終係佢地一世既事,我地只可以佢地叫到我地盡我地能力幫啦

男爵府

peddymama

我要為你老闆鼓掌

幫阿貞打個 pk 奶奶

幫阿貞打個賤人

阿貞唔好唔開心啦,我地班 BK 姊妹支持你架, 加油

別墅

我老闆錫老婆就係認咗第二都無人敢認第一架喇,我老闆娘好好人架,温柔體貼,斯文大方,我就係睇見佢對佢奶奶付出無盡既愛同耐心,我先至有對象可以學習咋,我老闆0既亞媽由一個好乞人憎0既專横老x婆(佢係嗰d打仔打新袍嗰d老人家嚟嫁)到而會同我地打成一片又會跟我老闆娘一齊去做義工都係我老闆娘晒咗廿幾年心机同耐性得番嚟,佢而地而家加入咗義工嗰個團體,成日去d老人院同其他老人傾計同玩遊戲,老闆既亞媽成日同我地飲茶時就呻:唉,嗰d老嘢都萌室都不得了,都唔化既,乜乜乜.....
我地聽到都差d笑到肚痛呀,嗰時我地初初識佢嗰陣,我都幾乎想扔佢入化寶盆化咗佢呀

呀,我同事亞貞話多謝你地呀,佢而家心情ok,佢同佢父母聯絡咗,當時我有同事(就係呢個同事攞杯面出嚟嗰個)喺度特登吼亞貞佢地講緊電話時大大聲咁話佢比老公打呀咁,唉,貞父聽到之後火都嚟埋話佢落嚟香港接亞貞喎,後日夜晚机添呀,到時真係唔知點收科,不過都好,有亞爸出頭亞貞會好過d,佢奶奶就係蝦亞貞喺香港無人無乜先咁巴閉啫,人地亞貞亞爸係軍管嚟ga,到時睇佢奶奶點拆,唉,亞貞叫我唔好講住,我老闆入嚟

男爵府

阿貞堅強D呀,唔好屈服係個 PK 奶奶 + 賤 6 魔掌呀,
係父母懷抱永遠都係最安全,開心同充滿愛既地方呀,

貞爸爸快D帶阿貞離開個 變態PK家庭啦

珍珠宮

老實講, 人地家事本來我地就唔應該理既, 但係果條變態老母玩自殘黎屈阿貞, 我就真係睇唔過眼!!!

而家好啦, 佢玩野玩出個大頭佛啦, 睇下條粉腸點樣拆點佢!!

阿貞, 我支持妳架~~ 妳要加油, 堅強D!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

複式洋房

冇, 關係仲好好, 佢對我好似對佢啲女咁好架

大宅

阿貞
唔好唔開心呀!我地呢到有好多人同你一樣都有個衰99,我都係其中一個,我支持你呀!加油呀!

男爵府

no... 

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

其實呀貞諗住點做呀??

王國長老

王國長老

好欣賞貞同佢老公講果句:"我覺得你好可怕,你未結婚之前唔係咁"

其實,好多男人都係結婚前後兩個樣...

其實冇乜野值得再煩,人最重要係自愛,唔係要分開老公同佢阿媽,但係如果婆媳關係去到咁惡劣地步時,一定要協議婆媳之間唔好見面,費事終有一日家庭悲劇發生.

如果老公係都要爭住阿媽,仲要個老婆服侍阿媽,我係貞我都唔會再回頭 :evil:
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

peddymama:

你地成班同事真係有情有義呀!
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

別墅

edea 寫道:
peddymama:

你地成班同事真係有情有義呀!

無辦法,我地個個都喺度做咗好耐喇,我都做咗成十年咁滯,個個都由做女嗰陣開始做到而家個個變晒做亞媽,同埋我地個個都差唔多年紀,我地成班真係好啱咀形嘛,亞貞同我琴日傾咗成晚,佢決定跟佢爸爸返去上海一陣先,因為佢而家真係唔想面對一個會問都問吓咩事就打佢既老公,佢話佢接受唔到一個用暴力解決問題既老公喎,佢話佢老公嗰巴打醒咗佢,亞貞話佢而家就算返去老公度咁又點啫,成世流流長,唔通第日佢亞媽又講一句佢又要捱打?佢話而家佢地仲未有小朋友就話啫,咁唔通第日佢要個小朋友一齊捱打?如果佢第日生嗰個係女,亞貞話佢100% make sure佢奶奶一定又諗計玩佢地,亞貞話佢地好可怕,嗰時初初結婚時因為佢亞奶奶話唔想住宿舍,因為佢地唔夠分入到d好位置既宿舍,個老賤婦話佢唔想與世隔絕喎,咁佢奶奶就同個仔講話不如買樓啦,但嗰時佢個c6仙都唔仙吓,咁佢奶奶就喺亞貞爸爸面前做咗場大龍鳯,喊晒話覺得娶個新袍番嚟都比唔到咩佢,要佢同佢個仔捱,又話要個新袍住都住得唔好咁,咁亞貞爸爸二話不說就科水買咗層喺屯門市中心既樓比佢地住,佢奶奶又話佢唔會跟佢地住喎,因為費事阻佢兩公婆啦,咁亞貞爸爸話梗係唔得啦,佢得一粒仔,亞貞理所當然咁要照顧佢架,同埋嗰層樓佢爸爸堅持要加個c6名架,佢話個c6係佢半子,佢希望佢鍚亞貞,所以乜都無計囉,但點知佢地結咗婚之後,佢比奶奶折磨到咁啫,平時單單打打都算,佢個仔一返工,佢有時衰到反鎖度門等亞貞開唔到返屋企,但個仔一放工就話佢老婆都唔知去咗邊咁,又成日同隔離d鄰居講話亞貞呃佢個仔結婚,又話亞貞係大陸妹好識耍手段,如果唔係佢個仔點會同個跛既結婚咁,總之就多不勝數,我地有時聽到火到嚟埋,但係始終我地都教亞貞話佢老母始終有日會香,忍得幾多咪幾多囉,同埋嗰時個c6真係對亞貞幾好架,但自從佢亞媽成日喊苦喊忽,又話亞貞係大陸妹實會勾佬,又話我地成班同事成日聚埋一齊幫亞貞對付佢之後,個c6開始都有d反感,咁比佢老母煩得幾煩,佢就開始怪亞貞點解屋企都係得3個人,都處理唔到,成日攪到家嘈屋閉,又話亞貞成日吼佢返夜就唔返屋企瞓,大佬你知唔知佢老母幾變態先得架,次次得番亞貞一個人瞓時佢就揾嘢嚟攪喇,一時又半夜坐喺亞貞床尾同亞貞講嘢,一時又光明正大咁聽亞貞講電話,仲衰到拆埋亞貞d信睇,話驚個仔掙咭數喎,唉,佢痴架

禁止訪問

別墅

唉,大佬,我地成班同事梗係成日聚埋啦,唔使返工呀,平時我地久唔先放工嗰時約埋出嚟去supermarket買埋嘢先返架,咁都算聚埋一齊0瓜,但我地個個都同奶奶相處得唔錯,就算唔好嗰d都會有一兩句講到架,我地又點會教亞貞克薄佢奶奶呀,呢隻c貓真係哽唔落

唉,佢個c6呢兩日都有揾要亞貞返去,佢d語氣又唔算好衰,但都唔係算好嗰隻喎,亞貞同佢講話想返上海,個c6都叫亞貞諗清楚先,佢話要佢唔要亞媽就一定唔得,但佢可以叫佢亞媽收瞼吓喎,佢話佢都同佢亞媽吵咗一鑊啦,仲想佢點,唔通真係要推佢亞媽落火車咩咁咩,亞貞話佢爸爸應該聽晚落到嚟,亞貞都未講完,個c6就話,得啦,識得揾外家喇,唔怪得咁叻唔返屋企啦,你叫你老豆打死我囉,我同我老母對你唔好丫嘛,亞貞就同佢講,香港女仔嫁咗人都可以得閒返屋企見吓父母,我己經無親人喺香港,而家我爸爸知道我有事先特登嚟睇吓個女,乜你覺得好過份咩,定你真係覺得你亞媽同你真係負咗我你先咁大反應,你即係知道平時你亞媽係點對我不過你當咩都睇唔到啫,你覺得我應該比你打唔出聲,比你亞媽折磨係應份,定你都認同你亞媽話我係一個跛既大陸妹,高pang嫁到比你就應該放棄我既尊嚴同感受?我無錯係大陸人,但我都受過教育,我唔係清代d女人呀,你當你自己係乜嘢,當我係乜嘢,你追我嗰時話乜都會以我為先,但而家呢,你註冊時既宣誓言詞你係咪記錯咗呀,你記錯咗愛護你既老婆做可以打你老婆呀.......
當時個c6無出聲淨係話佢仲愛亞貞,佢叫亞貞如果仲想同佢一齊就預咗會同佢亞媽相處,跟住就走咗喇,唉,亞貞咪又喊到c囉,但佢都係話要跟爸爸返屋企先,佢好掛住佢媽咪,佢話喺度佢好無安全感 :-(

我地成班同事都好唔開心,我地成班一齊咁多年都未正式分開過,而家亞貞話要走,我地一方面覺得咁對佢好d但另一方面我地好唔捨得佢呀 :-( :-(

大宅

有「營」勳章 好媽媽勳章

我睇左咁耐都忍唔住,到而家仲攬住個老母,佢係咪摩門教果D戀母狂,"佢叫亞貞如果仲想同佢一齊就預咗會同佢亞媽相處"呢D咁樣既叫相處,咩叫相處佢都仲未知~個"相"字佢識唔識寫呀?舍唔知邊個"相"呀?互相個"相",佢咁鍾意佢老母咪叫佢地亂輪生個弱智既,成家都弱智既咪一家親囉~佢老公到底戒左奶未?定係仲識緊老薑撞人奶,食到佢痴左線,好彩呢度唔比人出粗口字,如果唔係呢個題目回覆既人誚得得最多既說話就係粗口,佢老母真係唔X過佢都唔鬆化,亞貞做咩因為佢而返上海,返去散下心就好啦~唔好因為咁返去長住,等佢以為個C6自己好叻,傷到人地個心,唔敢返黎香港咁,而家又唔係冇工做~自己搵唔到食咩~即刻收返層樓叫佢地訓街,你問亞貞當時佢老豆借錢比佢買樓係點比錢佢地?咁而家係咪仲供緊?邊個負責供?而家賣返層樓出去~咁寸呀拿

別墅

mi1660
定係仲識緊老薑撞人奶,食到佢痴左線

嗰層樓係亞貞爸爸一次過pay 晒架喇,我地成班"八婆"都有同佢講叫佢掟佢老母瞓街,不過亞貞話佢呢世都唔做d咁既嘢,佢無品啫,唔代表佢要做到咁絕喎,亞貞話佢仲愛佢老公,但就接受唔到佢地咁對佢,佢要諗清楚應該點做先,不過不論佢第時係咪會同佢老公分開,佢都會比佢奶奶繼續住,因為亞貞話佢身體上有缺憾就無辦法彌補到,但佢唔想連佢既心靈都有缺憾喎,唉,太玄喇,我好難get到呀,我自問都算忍得,但要做做佢咁就真係太難,亦唔想咁委屈

平時喺公司佢咩蝕底嘢佢都肯做架喇,例如我地有時叫外賣返嚟食,佢就梗係第一時間剪定幾張報紙比我地舖枱,又係佢成日見到有特價嘢就幫地買咗先,又成日幫清潔亞姐移開晒d櫈比佢掃地等,佢份人係細胆d同蛇qq d啫,自信心又無乜,可能係咁佢老公同奶奶先恰佢,但有個咁好既老婆都唔珍惜,佢第日都唔慌有運行呀,到時真係返屋企做對 痴兒蕩母算把啦

珍珠宮

x佢老母個肺丫!! 住人地層樓仲大大聲!! 屈完個新抱, 而家知到親家會落黎接返個女走就驚被人趕呀!! 做得出就唔怕趕啦!!

真係未見過d咁x過份既人!!!

阿貞, 妳真係講得好好, 一於鬧臭個衰佬!! 收返層樓叫佢訓街啦!!!

老實講丫, 我睇妳打個c6既回答, 就覺得佢冇乜誠意叫阿貞返去, 剩係話愛愛愛, 愛佢老母就有份!! 叫左阿貞返去, 咪又係當工人同沙包!!

我真係好嬲好嬲!! 今晚老公就慘啦,我一定會meet/咬返夠本!! 等佢地d男人咁衰丫拿!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

有「營」勳章 好媽媽勳章

peddymama,

咁叫亞貞執走晒D野,影音家電,拎去賣又好~送比我都好~留返四道牆比佢好啦~邊個係莊,邊個係閒都唔知~呢D咬主人既狗仲對佢好?!仲要有顛狗症...留層樓比佢住,你叫亞貞唔好添呀~佢老母對人咁差,受唔起架~陣間又入E院又賴亞貞呀~叫佢老母轉院去青山啦~有私人獨立房間,24小時衡溫冷氣.又有工人(姑娘)照顧你,仲一日三餐,仲有宵夜食添呀~仲有個過千尺既花園..............................等等...
真係唔係人人都申請到~而家有位比佢老母,真係執到.

我都好少咁激,奈何真係太黑人憎,火爆仔左.

首頁

尾頁

跳至