自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

點解返工會咁辛苦???????

[size=large]點解返工會咁辛苦???????

日日都有堆積如山既工作!

加上公司人事鬥爭, 好辛苦[size=large]呀)))))))))))))))

[size=xx-large]點解會咁既? :-(

複式洋房

Re: 點解返工會咁辛苦???????

人事的問題係我公司時常都會發生, 都習慣了, 唯有令自己變得更有勢力才可

男爵府

環境不變,心境變啦!要自己

子爵府

可惜我只係一個小人物

tigerwife 寫道:
人事的問題係我公司時常都會發生, 都習慣了, 唯有令自己變得更有勢力才可

子爵府

Japenese :

你講既野好到肉呀! 多謝你既回應 :-P

"工作是沒有做得完的" 我讚成呀, 我以前都好勤力做野架, 什至日日ot 都冇所謂(ot 冇錢冇補假), 但依家根本唔想返工, 因為有人事變動.......................

"人就係麻煩的,燒唔到自己,就聽唔到睇唔到算數囉" .....[size=large]唉!最弊真係燒到我呢

侯爵府

[size=large]點解返工會咁辛苦???????
[size=large]唯有放工後就唔諗公司野

日日都有堆積如山既工作!
[size=large]我都係呀

加上公司人事鬥爭, 好辛苦[size=large]呀)))))))))))))))
[size=large]哩樣我範圍內就冇,不過就好多CHEAP人

[size=xx-large]點解會咁既? :-(
[size=large]冇得解,唯有盡量係公司扮蠢

子爵府

hola:

唯有放工後就唔諗公司野
我放工後冇諗架, 不過一返到公司就好想即走, 好困擾!

冇得解,唯有盡量係公司扮蠢
我都想扮蠢, 我都想樣樣都唔識
唔識唔知就唔會咁多野要我做

明明高層做既野, 居然可以話因為我係舊人而要我做埋

職位最低係我, 人工最少係我, 做野最多都係我

大宅

好媽媽勳章

點解返工會咁辛苦?日日都有堆積如山既工作!
=長命工夫長命做, 就算做唔完都無辦法...當然, 我地呢d咁有"責任心"既同事要做到呢一點係好難 , 但的確係真事, 無謂為左呢d野攪到自己咁大壓力咁辛苦. 有時試下唔好急慢慢做反而會有意想不到既效果.....

加上公司人事鬥爭, 好辛苦呀)=
呢樣更加唔洗驚, 唔係叫你"企係度"俾人玩, 不過做好自己野係一個最基本對付人事鬥爭既方法, 不如留返啖氣快快手做完d野走人好過..仲有, 有時d人講是非係純粹"口臭", 佢地甚至係講完都唔知自己講過咩, 你話為左呢d野唔開心係唔係好無謂呢.....

咩都要做=
嘩你同我個case簡直一樣呀, 不過都係無得say
no, 我老闆仲每日留左2個hrs俾我叫我做咯d唔係我做既野..佢仲衰到話咯2個hrs係我無野做"剩"底既時間喎..

我公司d人把口都係好臭, 左耳入左耳出就得喇....有咩唔開心就上黎講, 一定有人支持你架!!!!

大宅

OKLA
算把啦! 不嬲都係人工同做野係成反比架!

lanlanmami,

非常同意,我自己都係咁=長命工夫長命做, 就算做唔完都無辦法...當然, 我地呢d咁有"責任心"既同事要做到呢一點係好難

珍珠宮

唔辛苦點得世間財喎

大宅

OKLA~~
HIHI~~~
好耐冇見喇~
唔好咁唔開心啦~
你都知一人多, 就多是非, 我諗去到邊都係咁~
如果真係覺得好難頂, 不如就開始搵工轉~~~~ 搵到先好轉呀~~~
天無絕人之路~~
努力呀~~~

子爵府

lanlanmami :

好多謝妳支持呀

我真係覺得有壓力, 所以近排都放假透下氣, 但唔知點解一返到公司就想走人, 成日無那那坐起個位度 :-( , 就好似細個時唔想返學, 一見到架校車到就 :-( 喇

lanlanmami 寫道:
有咩唔開心就上黎講, 一定有人支持你架!!!!

子爵府

:-( :-( :-(

其實我唔係話佢少人工既問題, 而係走一個同事, 佢既野就比哂我做, 近呢一年走左兩個, 又係比埋我做, 好辛苦呀

[quote]
Emmama 寫道:
OKLA
算把啦! 不嬲都係人工同做野係成反比架!

子爵府

有財就好喇

cway 寫道:
唔辛苦點得世間財喎

子爵府

babebabe1120 :

唉! 好多野都唔知點講起

我就最怕d人追我野喇, 自從好鍚我既上司最近走左之後, 換左個新既Manager (女人), 我就開始覺得好煩好煩好煩喇! (自己係女人都係咁話喇)

一日埋黎問幾時交到report? 幾時做得起? ………

佢連食飯時間都唔放過我, 昨天午飯時間(我帶左飯), 佢走埋黎話要改野! OK! 改一改冇問題(佢行埋黎時, 佢見到我食緊飯架) !

改完之後, 佢又要求我幫佢CALL 個REPORT(其實佢自己都識CALL, 唔明點解要搵我). ………..算啦, 見係CALL 一CALL,應該好快啫

蝦!鬼整佢,CALL完之後, 又再有要求喎! 我真係想一句DUCK埋去, 依家食飯時間呀, 你遲食飯就話得啫, 我呢D SMALL POTATO, 過左食飯時間仲起個位度食緊就會比人話啦!

仲有呀, 放工都唔放過我, 依家我放工好似走鬼咁架, 如果比佢捉住左就唔駛旨意短時間內走到人

別墅

講得好不過唔容易做,我都好唔喜歡現在工作,不過時間好,我自己得到呢份文識工係奇蹟,因為我學歷一般做開服務行業,唔知...可能社治樓我唔習慣啲人唔會理打招呼都分階級,幫忙聼電話都話唔識...其實我做得唔開心不過時間可以倍到仔仔
你們好我係新加入的媽媽 ;-) :-D

子爵府

ngo-baby:

咁我都係因為呢份工近屋企, 所以成日"的"唔起心肝轉囉

你講得啱呀, 社治樓打招呼都分階級

慢慢你就慣喇

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

okla,
上司唔好真係好難頂架﹗
之前我份工都好近我屋企架﹗
d同事唔好都算啦﹗
連上司都係勁難頂…<--又係女人
唉~~我都
做野我唔怕辛苦,
我之前有份工,
日日就做到夜晚十一點幾都係咁啦﹗
人事我都係要學的功課黎架﹗

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

OKLA
你上司係女人真係慘. 我都'鄧'你可憐.

我公司人事都唔係大問題. 只係有d人懶得理你忙到c, 自己就將自己屋企既野都攞番公司處理. 上至交水電費. 下至得閒無事打電話去投訴人. 都響公司做.
呢份過萬既工我都想做.

大宅

OKLA,

支持您呀 月尾出咗糧啦,消費吓

首頁

尾頁

跳至